Παγκόσμιος ο Ίτον!

Gazzetta team
Παγκόσμιος ο Ίτον!

bet365

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο «έκλεισε» ο Άστον Ίτον θέση στην ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο.

Ο 24χρονος πρωταθλητής των σύνθετων αγωνισμάτων ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας, στα αμερικανικά τράιαλς που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γιουτζίν, βελτιώνοντας κατά 13 βαθμούς την μέχρι πρότινος κορυφαία επίδοση που κατείχε ο Τσέχος Ρόμαν Σέρμπρλε από το 2001.

Έχοντας ήδη διαφανεί από την πρώτη ημέρα των αγωνισμάτων ότι ο Ίτον πάει για ρεκόρ, μετά τις εξωπραγματικές επιδόσεις σε 100μ (10.21) και μήκος (8.23μ), οι καλύτερες που έχουν επιτευχθεί ποτέ σε σύνθετα αγωνίσματα, ο ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στην Νταεγού συγκέντρωσε 9.039 βαθμούς, κάνοντας… ιστορία το 9.026 του Σέρμπρλε.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τρέι Χάρντι τερμάτισε στη δεύτερη θέση και οι δύο τους θα αποτελέσουν ένα από τα πανίσχυρα δίδυμα των Αμερικανών για μετάλλιο στη μεγάλη διοργάνωση του Λονδίνου. Από τη στιγμή μάλιστα που ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Μπράιαν Κλέι δεν θα δώσει το παρών, αφού τερμάτισε 12ος, μένοντας εκτός ο συναγωνισμός θα είναι έντονος και η «μάχη» μεγάλη για το πρώτο σκαλί του βάθρου.

 

Τελευταία Νέα