Στο Νο1 και η Μιλλούση!

Gazzetta team
Στο Νο1 και η Μιλλούση!

bet365

Η ελληνική ενόργανη είναι από τις «μεγάλες δυνάμεις» του αθλήματος. Μετά τον Λευτέρη Κοσμίδη και τον Λευτέρη Πετρούνια και η Βασιλική Μιλλούση βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης στο αγώνισμά της.

Παρότι η 28χρονη πρωταθλήτρια δεν αγωνίστηκε στο Τσάλεντζ Καπ της Οστράβας, που ήταν και το τελευταίο μεγάλο τουρνουά της σεζόν, διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της ετήσιας κατάταξης της FIG στη δοκό ισορροπίας, παραλαμβάνοντας το έπαθλό της από τους δύο συναθλητές της, που μια μέρα νωρίτερα είχαν βραβευθεί για τον ίδιο λόγο στην Τσεχία.

«Ήταν μεγάλη η χαρά μου, όταν πληροφορήθηκα ότι τελικά τερμάτισα 1η στον κόσμο. Για τη χρονιά που τελειώνει, αυτό ήταν το καλύτερο επιστέγασμα, έπειτα από την καλή εμφάνισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα μετάλλια που κατέκτησα στους αγώνες της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου. Πρόκειται για μια διάκριση που μου δίνει κουράγιο για τη δύσκολη συνέχεια», σχολίασε η Βάσω Μιλλούση, η οποία κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή, αφού πέρσι ήταν 3η στην σχετική λίστα και πρόπερσι 5η.

Αναφορικά με τους αγωνιστικούς στόχους της για το 2013, η Βάσω Μιλλούση δήλωσε αποφασισμένη να ξεπεράσει τα προβλήματα: «Αν γίνουν οι περικοπές που σχεδιάζονται, τα πράγματα θα είναι εφιαλτικά για τον ελληνικό αθλητισμό. Εγώ πάντως δεν σταματάω την προσπάθειά μου. Έχω ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες την προετοιμασία για τη νέα χρονιά και δουλεύω πάνω σ’ ένα πολύ πιο απαιτητικό πρόγραμμα στη δοκό ισορροπίας.

Επιπλέον, οι αλλαγές στο νέο κώδικα βαθμολογίας της FIG με ευνοούν. Αισιοδοξώ ότι μπορώ να φτάσω σε σημαντικές διακρίσεις στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013, που θα είναι διοργανώσεις για τους σπεσιαλίστες των οργάνων, χωρίς ομαδικά αγωνίσματα. Αρκεί βέβαια να υπάρχει η αυτονόητη στήριξη από την Πολιτεία, για να μπορούμε να προπονούμαστε κανονικά και να συμμετέχουμε στους απαραίτητους αγώνες προετοιμασίας, τουλάχιστον όπως συνέβαινε μέχρι φέτος».

 

Τελευταία Νέα