Που πας ρε Γιάννη; Πάνο όλα καλά;

Που πας ρε Γιάννη; Πάνο όλα καλά;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Που πας ρε Γιάννη; Πάνο όλα καλά;

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης αποφεύγει να γράψει για τον αγώνα Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα και επικεντρώνεται στους Μπουρούση και Βασιλόπουλο.

Δεν θέλω να γράψω ούτε μια αράδα για το παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία. Δεν μου βγαίνει ρε αδελφέ… Τι να γράψεις και τι να σχολιάσεις για την Εθνική Ελλάδας μια ομάδα στην κυριολεξία επιστράτευσης;

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Μονακό – Παρί Σ.Ζ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Αντίθετα θέλω να γράψω πέντε γραμμές που λέει ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο!

Μόνο όσοι δεν έχουν γνωρίσει τον Μπουρούση- και δεν θα ήθελε ούτε ο ίδιος να τους έχει γνωρίσει - μπορούσαν να πιστεύουν ότι η παρουσία του στην Εθνική θα τελείωνε μετά το Ευρωμπάσκετ του 2017.

Από την Κίνα ξεκίνησε για να ενσωματωθεί με την αποστολή. Από την Κίνα…

Και αν η ομάδα του δεν τον ζόριζε να επιστρέψει πίσω, στο Ηράκλειο την Δευτέρα, θα ήταν πάλι ο πρώτος που θα πατούσε το πόδι του στο παρκέ.

Αλλά το γεγονός και μόνο αυτό, το ένα παιχνίδι με την Εθνική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου, κάνει την απόφαση του ακόμα πιο σημαντική, της δίνει διαστάσεις εξωπραγματικές, αν αναλογιστούμε σε τι καιρούς ζούμε. Για ένα παιχνίδι μπήκε στο αεροπλάνο και πέταξε ώρες ατελείωτες!

Είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι το «που πας ρε Γιάννη» ούτε μια φορά δεν ακούστηκε μέσα του! Έφυγε σαν να έπαιρνε ταξί να πάει να βρει την παρέα του σε ένα στέκι της πόλης.

Στα 36 του έχοντας περισσότερα ταξίδια στο ενεργητικό του και από αεροσυνοδό. Και αν έλεγε όχι , παιδιά είμαι κουρασμένος , έχω μια ενόχληση στο πόδι , στη μέση , ή παιδιά να κάνω ένα μικρό διάλλειμα μέχρι το καλοκαίρι που είναι η τελική φάση , έτσι να ηρεμήσω λίγο να ξεκουράσω το κορμί μου , ή τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο , μέχρι την επόμενη φάση να πάρω μια ανάσα , ποιος αλήθεια , ποιος θα του έλεγε γιατί.

Ποιός θα του χρέωνε την απουσία ή θα τον κακολογούσε; Σε έναν όμιλο μάλιστα που οι τρεις στους τέσσερεις προκρίνονται! Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΡΟΣ πρώτα θα σταματήσει το μπάσκετ και μετά θα σταματήσει με την Εθνική! Έτσι όπως το γράφω!

Δεν ξέρω πως θα το κάνει, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει! Και σας το λέω, ότι από την καταραμένη εκείνη στιγμή και μετά η Εθνική θα έχει χάσει την ΨΥΧΗ της.

Μέχρι τον επόμενο Μπουρούση , μέχρι κι αυτός να γίνει ΜΠΟΥΡΣΑΡΟΣ! Αν υπάρξει κι αν γίνει…

Γιατί στο παρελθόν με τις τεράστιες προσωπικότητες που έχουν παρελάσει από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα η Εθνική έχει στερηθεί, ηγέτες, προσωπικότητες, παίκτες θρύλους.

Έχει χάσει την καρδιά της στο πρόσωπο του Σπανούλη. Το μυαλό, τον ηγέτη και τη ευφυΐα στο πρόσωπο του Διαμαντίδη , αλλά είχε κρατήσει την ΨΥΧΗ της

Και μετά την ψυχή ως γνωστόν, όλα ξεκινάνε από το μηδέν.

Στα 34 του, μίλια μακριά, με τις τσέπες γεμάτες, χορτάτος από διακρίσεις και την κορδέλα του τερματισμού μόλις μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα , για ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μεγάλη Βρετανία παρακαλώ, είπε «ΝΑΙ θα πάω»!

Αυτό να θυμόσαστε όλοι σας! Ότι την κέρδισε σχεδόν μόνος του αν θέλετε το θυμόσαστε κάποιοι, αν πάλι θέλετε, συζητήστε το και μεταξύ σας. …Η αγκωνιά του ήρθε στα μούτρα! Σαν να έσκασε κεραυνός στο πρόσωπο του! Το αίμα έτρεξε στο πρόσωπο του.

Όλα αυτά για μια άμυνα! Για την κρίσιμη άμυνα των τελευταίων δευτερολέπτων. «Πάνο όλα καλά»; Του φώναξε ο Γιάννης με αγωνιά γιατί αυτός τον χτύπησε χωρίς να το θέλει.

Ο Πάνος κούνησε το κεφάλι του καταφατικά γιατί δεν ήταν σε θέση να αρθρώσει λέξη. Ο Πάνος στα 34 του! Με δυο τραυματισμούς που λες δεν συνεχίζω. Με παρουσία στα χειρουργεία περισσότερη απ’ ότι στα τερέν.

Ε δεν συνεχίζω, δεν τα βάζω με την μοίρα! Ο Πάνος που έχει καταπιεί φαρμάκι στην ζωή του πραγματικό , αλλά και πικρό από αυτό που κερνάνε οι άνθρωποι.

Ο Πάνος που άλλοι και δικαιολογημένα στην θέση του θα είχαν επιμεληθεί του τίτλους τέλους στην καριέρα τους, κατέβηκε κουτσός από το βουνό , αναμετρήθηκε με το μπόι του και όχι του βουνού, για να σκαρφαλώσει αυτή την φορά στο …Έβερεστ!

Με το μπάσκετ που ξέρει όσο κανένας άλλος , μπορεί να παίζει μόνο με το μυαλό αλλά τρελαίνεται να μην ακούει το κορμί.

Ο Πάνος ο επιστρατευμένος ξανά στα 34 του. Διάβασε την φάση και μπήκε μπροστά να παίξει άμυνα όπως αυτός ξέρει.

Τι τα θες ρε Πάνο;

Και ποιος θα σου πει γιατί δεν πήγες εσύ σωστά στο μαρκάρισμα;

Ο ίδιος του ο εαυτός!

Αυτός που θα τον έστελνε να επιστρέψει στη πρώτη γραμμή της Εθνικής έστω και για ένα δευτερόλεπτο!

Αλλά όχι για ένα δευτερόλεπτο , όποιο-όποιο . Αλλά γι’ αυτό το δευτερόλεπτο που θα μάτωνε τη μύτη του για να σωθεί η παρτίδα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!