Ζέκα: «Ψυχή, πάθος, άμυνα και... stop στον Μόντριτς»!

Ζέκα: «Ψυχή, πάθος, άμυνα και... stop στον Μόντριτς»!

Νίκος Αθανασίου
Ζέκα: «Ψυχή, πάθος, άμυνα και... stop στον Μόντριτς»!

bet365

Ο Κάρλος Ζέκα μιλά στο gazzetta.gr για την κλήρωση της Εθνικής με την Κροατία, τα στοιχεία που θα φέρουν την πρόκριση και τις «μονομαχίες» του με τον Λούκα Μόντριτς!

Ο δρόμος της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας περνά μέσα από την διπλή «μάχη» με τους Κροάτες που διαθέτουν μία από τις πληρέστερες και ποιοτικότερες ομάδες στην ιστορία τους! Η κληρωτίδα δεν έκανε την χάρη στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, δεν έφερε ούτε τους Δανούς ούτε τους Ελβετούς και για να περάσει σε ελληνικά χέρια το εισιτήριο για το Μουντιάλ, θα χρειαστεί μια μεγάλη ποδοσφαιρική υπέρβαση!

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Κάρλος Ζέκα, ο οποίος σχολίασε την κλήρωση, αναφέρθηκε στα όσα πρέπει να κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να περάσει και μίλησε για την προσωπική πρόκληση να αντιμετωπίσει τον κορυφαίο μέσο αυτή την στιγμή στον πλανήτη, τον Λούκα Μόντριτς!

«Όλες οι υποψήφιες ομάδες ήταν δύσκολες αλλά νομίζω πως εμείς πήραμε μία από τις πιο δύσκολες. Ξέρουμε πως η Κροατία είναι μια πολύ δυνατή και ποιοτική ομάδα, με σπουδαίες παίκτες αλλά εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε στο Μουντιάλ. Έχουμε στο μυαλό μας πως είναι μια δύσκολη αποστολή αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αν παίξουμε καλά και έχουμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο, αν είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε θα είναι πολύ δύσκολο και για την Κροατία».

Όσον αφορά την άποψη του για τους Κροάτες;

«Δεν έχω ακόμη ξεκάθαρη εικόνα, θα τους δούμε όλοι μαζί ως ομάδα όταν έρθει η ώρα. Ξέρω πως έχουν ένα πολύ δυνατό σύνολο, διαθέτουν μεγάλα αστέρια αλλά και εμείς έχουμε καλούς παίκτες και κάτι που δεν έχουν πολλές ομάδες. Καρδιά, πάθος και ψυχή»!

Ποια είναι τα στοιχεία, όμως, που θα δώσουν στην Ελλάδα την πρόκριση; Ο Ζέκα έχει την απάντηση...

«Να κάνουμε αυτά που ξέρουμε καλά. Να παίξουμε καλή άμυνα, να μην φάμε γκολ στο πρώτο παιχνίδι και αν μπορούμε να σκοράρουμε στο γήπεδό τους, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Ξέρουμε πως η Εθνική δεν δέχεται εύκολα γκολ. Αυτό είναι το δυνατό μας σημείο. Αν είμαστε σφιχτοί ανασταλτικά, όλα μπορούν να γίνουν».

Απέναντι του στην μεσαία γραμμή, θα βρει τον κορυφαίο αυτή την στιγμή μέσο στον κόσμο. Τον Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ. Μια... συνάντηση που αποτελεί για τον παίκτη της Κοπεγχάγης, ένα επιπλέον κίνητρο!

«Είναι για εμένα ένας από τους καλύτερους παίκτες στο κέντρο. Ξέρω την καριέρα του, τι παίκτης είναι αλλά εγώ θα παλέψω πιο πολύ από τους άλλους αγώνες, για να τον σταματήσω! Είναι μια πρόκληση αυτή η μονομαχία. Θα παλέψω για να τον σταματήσω. Όχι μόνο αυτόν, όποιον παίζει πιο κοντά μου. Να μην παίξει καλά ο Μόντριτς είναι πολύ δύσκολο αλλά θα ήταν πολύ σημαντικό για την Εθνική να μπορέσουμε να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα