Μαγκιά τους...

Μαγκιά τους...

Διονύσης Δελλής
Μαγκιά τους...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει στο blog του για τους δύο αρχηγούς Τοροσίδη και Παπασταθόπουλο που αποτελούν την επιτομή της επιστροφής της Εθνικής στο παλιό καλό επίπεδο που την είχαμε συνηθίσει.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Οβιέδο – Τενερίφη με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Βγήκαν από το γήπεδο... παρέα, σε μια «διπλή» αλλαγή τόσο συμβολική όσο πιθανόν δεν κατάλαβαν και οι ίδιοι. Ο Τόρο και ο Sokratis. Οι δύο αρχηγοί που από χθες το βράδυ πραγματικά πρέπει να νιώθουν ότι εκτέλεσαν επιτυχώς μια από τις σπουδαιότερες αποστολές της καριέρας τους.

Όχι φυσικά την παρουσία της ομάδας μας στους αγώνες μπαράζ και την πιθανότητα της πρόκρισης σε ένα ακόμη Μουντιάλ. Είναι πολύ πιο σημαντικό αυτό που μόλις ολοκληρώθηκε. Μια δουλειά που δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν υπήρχαν αυτές οι δύο «κολώνες». Η επιβεβαίωση της επιστροφής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, σε εκείνο το επίπεδο που στάθηκε για μια ολόκληρη ξεχωριστή «εποχή». Η επαναφορά σε τροχιά κανονικότητας, όπως την είχαμε (καλό)μάθει από εκείνη τη βραδιά στη Σαραγόσα εν έτη 2003, ως το καλοκαίρι του 2014 και την διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Το χάσαμε στο αεροπλάνο που πήρε βιαστικά ο Φερνάντο Σάντος από τη Βραζιλία. Το ξαναβρήκαμε με μπόλικη δόση τύχης σε έναν προκριματικό όμιλο που ομολογουμένως έδινε το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας. Δεν πρέπει να πόνεσε κανέναν Έλληνα περισσότερο από τον Τοροσίδη και τον Παπασταθόπουλο η περίοδος του Ρανιέρι, του Μαρκαριάν και των... Φερόε! Όχι βέβαια για το κράξιμο και την... εθνική Μυκόνου, αλλά για την ευθύνη ότι το πολύτιμο γυαλικό που τους παρέδωσαν οι προηγούμενοι, έγινε σμπαράλια στα ίδια τους τα χέρια.

Ναι, σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του ο Σκίμπε που σαν καλός Γερμανός τακτοποίησε την κατάσταση. Ακόμη πιο σίγουρα η μπάλα μας έκλεισε το μάτι ουκ ολίγες φορές σε κομβικά σημεία αυτής της διαδρομής. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι η εθνική ομάδα κατάφερε να ξαναγίνει ομάδα, χάρη στο ένστικτο της. Κατανοώντας την υποχρέωση αυτή. Το έσπειραν με υπομονή ο Τόροσίδης με τον Παπασταθόπουλο, που δεν την έκαναν για την... Μύκονο. Το πήραν για δικό τους ο Μανωλάς, ο Τζαβέλας, ο Σάμαρης, ο Καρνέζης, ο Μανιάτης, ο Σταφυλίδης, ο Μήτρογλου, ο Παπαδόπουλος ακόμη και ο Ζέκα που μπήκε στην πορεία στην εξίσωση. Όλοι τους. πλέον δεν αγωνίζονται στα μέρη μας. Για το εθνόσημο όμως σαν... μανιακοί. Όπως ακριβώς οι «προηγούμενοι». Και αυτό πιθανότατα είναι και το νόημα.

Η Ελλάδα δεν έχει... ταλέντο όπως υπόσχονται διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα. Έχει επινοήσει όμως έναν δικό της τρόπο ποδοσφαίρου, που κατάφερε να την ανεβάσει σε ένα επίπεδο που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί στα 80s και τα 90s. Είναι δεδομένο ότι ξαναπάτησε πλέον στις ίδιες ράγες. Ότι κατάφερε να ξαναβγάλει το κεφάλι της έξω από το νερό. Και αυτό έγινε χάρη στους ποδοσφαιριστές της, που ήταν οι μόνοι που ήξεραν τον τρόπο για να συμβεί αυτό. Κανείς δεν γύρισε την πλάτη του, κανείς δεν σκέφτηκε το επόμενο... συμβόλαιο του. παρότι έφτασαν σε σημείο να τους χλευάζει ολόκληρη η χώρα. Έμειναν εκεί, πάλεψαν και δικαιώθηκαν. Ότι και να συμβεί στα μπαράζ η αποστολή ήδη εξετελέσθη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα