Ελλάδα - Γιβραλτάρ 4-0

Αντώνης Σαούλης
Ελλάδα - Γιβραλτάρ 4-0

bet365

Η Εθνική Ελλάδος πάει στα μπαράζ με... περίπατο (4-0) κόντρα στο Γιβραλτάρ και πλέον περιμένει στις 17 Οκτωβρίου μια καλή κλήρωση για να ανοίξει ο δρόμος προς το Μουντιάλ του 2018! Ελβετία, Ιταλία, Κροατία, Δανία οι πιθανοί αντίπαλοι.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+)!

Πρώτος στόχος πριν την έναρξη του συγκεκριμένου προκριματικού ομίλου ήταν να γίνουμε ομάδα. Να μαζέψουμε τα κομμάτια μας από το καταστροφικό πέρασμα του Κλαούντιο Ρανιέρι και τις ήττες από τα Νησιά Φεροέ. Με Βέλγιο και Βοσνία στον όμιλο είμασταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Κλείνοντας αυτήν την σειρά των 10 αγώνων η Ελλάδα είναι στην δεύτερη θέση έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς, αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια της και με μόλις μία ήττα. Αυτή από το Βέλγιο...


Το παιχνίδι με το Γιβραλτάρ δεν χρειάζεται σπουδαία ποδοσφαιρική ανάλυση. Μ' ένα κακό πρώτο ημίχρονο και με ένα πιο... ορεξάτο δεύτερο η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 4-0 που της «κλείδωσε» την θέση της στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια στα μπαράζ του Νοεμβρίου.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΕΞΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΡΟΣΙΔΗ
Μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να ήταν τεράστια ανάμεσα στις δύο ομάδες ωστόσο αυτό δε φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Η Ελλάδα δεν είχε όρεξη, δεν έβαλε ένταση στο παιχνίδι της και δεν μπορούσε ν' απειλήσει σοβαρά την εστία του Γιβραλτάρ. Ούτε από τις στημένες φάσεις που κέρδισε αλλά ούτε και από κάποιους συνδυασμούς.

Εν τέλει το γκολ που μας έβγαλε και το όποιο άγχος είχαμε ήρθε από τον αρχηγό. Μία εξαιρετική σέντρα του Ζέκα και μία ωραία κεφαλιά του Τοροσίδη «ξεκλείδωσε» το ματς και ουσιαστικά έκανε το υπόλοιπο ματς διαδικαστικό.

ΕΝΤΑΣΗ, ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Προφανώς το ζητούμενο ήταν η νίκη. Αλλά κόντρα στο Γιβραλτάρ το ζητούμενο είναι και τα γκολ. Οσο το δυνατόν περισσότερα τόσο το καλύτερα. Η Ελλάδα τα βρήκε με τον Μήτρογλου να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα και να ανεβαίνει στην 8η θέση στον πίνακα των all time scorer της Εθνικής (με 16 γκολ).

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Γιαννιώτας με το πρώτο του επίσημο γκολ με την Εθνική (είχε σκοράρει και στο φιλικό με την Ολλανδία). Ολα έγιναν όπως έπρεπε και η Ελλάδα μπαίνει στα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Mvp: Κώστας Μήτρογλου. Οσο θα σκοράρει τόσο θ' αυξάνει την αυτοπεποίθησή του. Μπορεί να μην έκανε μεγάλο ματς αλλά ο «πιστολέρο» στην επιστροφή του έβαλε τρία γκολ σε δύο ματς και... ζεσταίνεται για τα μπαράζ.
Αδύναμος κρίκος: Ποιος να ξεχωρίσεις από τους παίκτες του Γιβραλτάρ. Πολύ χαμηλό το επίπεδο και θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον.
Στο ύψος του: Βασίλης Τοροσίδης. Οχι τόσο για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά για το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο προκριματικό όμιλό πέτυχε τρία γκολ.
Η γκάφα: Δεν υπήρχε κάποια στιγμή που να ξεχώρισε.
Το στραγάλι: Ο Γεωργιανός, Τζιόρτζι Κρουασβίλι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Εκανε αυτό που έπρεπε. Μπορεί να είχε πάλι ένα κακό ημίχρονο (το πρώτο) αλλά εν τέλει και τη νίκη πήρε η Εθνική και τα γκολ βρήκε κόντρα στο πολύ αδύναμο Γιβραλτάρ. Στόχος επετεύχθη αλλά πλέον χρειαζόμαστε βελτίωση για τα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μάνταλος, Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου
Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραϊμ, Γκαρσία, Μπάρντον, Τσιπολίνα, Λόπεζ, Γουόκερ, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Πονς, Ερνάντεζ, Κούμπες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα