«Olympiacos? Maybe, maybe»!

«Olympiacos? Maybe, maybe»!

Gazzetta team
«Olympiacos? Maybe, maybe»!

bet365

Βρήκαμε τον Κόλο Τουρέ στο «Τίβολι Νέου» του Ινσμπορυκ, μας έκλεισε το μάτι και μίλησε με νόημα για όσα έχουν ακουστεί για εκείνον και τους «ερυθρόλευκους».

Η βόλτα στο Ινσμπρουκ, έγινε επίσκεψη στο «Τίβολι Νέου». Έκεί έπαιζε το απόγευμα της Τρίτης φιλικό μια από τις πιο λαμπερές ομάδες του πλανήτη. Η Μάντσεστερ Σίτι των τόσων αστέρων και των δικών μας γνωστών, προσέλκυσε το ενδιαφέρον μας. Και όπως αποδείχτηκε αυτό το ενδιαφέρον έβγαλε κάτι...

Φτάνοντας το απόγευμα της Τρίτης σε ένα από τα στάδια που φιλοξένησαν αγώνες για το Euro 2008 καταλάβαμε μονομιάς ότι οι Αυστριακοί δεν είναι μόνο ψυχροί και απόμακροι. Πολλοί από αυτούς είναι και εξυπηρετικοί.

Ενας από τους ανθρώπους της ασφάλειας μας οδήγησε στο κιόσκι για τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων. Η κυρία που μας περίμενε εκεί, αφού τα βρήκε λίγο σκούρα να καταλάβει τα ελληνικά της δημοσιογραφικής μας ταυτότητας, τελικά σημείωσε πάνω στην διαπίστευση το όνομα, το μέσο εργασίας, τη χώρα καταγωγής και τους χώρους που μπορούσε να διαβεί κάποιος δημοσιογράφος. Ενας από αυτούς, η μικτή ζώνη. Εκεί βρεθήκαμε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας...

Το παιχνίδι της Σίτι με την Ντινάμο Δρέσδης έχει τελειώσει (0-0) εδώ και μισή ώρα, όταν δίπλα από τη μικτή ζώνη περνάει ο Κόλο Τουρέ.

Τον φωνάζουμε και ανταποκρίνεται. Του εξηγούμε ποιοι είμαστε και ότι γνωρίζουμε τον αδερφό του και αμέσως χαμογελάει. Αν και οι άνθρωποι ασφαλείας της αγγλικής ομάδας έχουν δείξει σε όλους (ακόμα και στους παίκτες των «γαλάζιων») ότι ο χρόνος δεν είναι άφθονος και ότι η αποστολή πρέπει να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο Σέεφελντ (στην περιοχή που προετοιμαζόταν πέρσι ο Ολυμπιακός και φέτος οι «πολίτες»), ο Κόλο μας αφιερώνει λίγο χρόνο.

«Ξέρει ο Γιάγια πόσο καλό του έκανε ο Ολυμπιακός», λέει και συνεχίζει: «Εκτιμάει όλα αυτά που του έχει προσφέρει. Τον έκανε γνωστό στην Ευρώπη και από εκεί άρχισε την μεγάλη πορεία του. Ξέρει κι αυτός, κι εγώ, πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός», απάντησε ο Κόλο στην ερώτηση που του έγινε για τον αδερφό του.

Οπως καταλαβαίνετε δεν θα μπορούσε να μείνουν ασχολίαστα τα άρθρα των αγγλικών, αλλά και ελληνικών εφημερίδων για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Του ζητήσαμε ευθέως να πει τη γνώμη του. Και αυτός, όταν άρχισε να περπατά προς την έξοδο, μας κλείνει το μάτι και λέει με νόημα: «Αν είναι πιθανό να έρθω στον Ολυμπιακό; Μπορεί, μπορεί...».

Είπε τη λέξη μπορεί. Και γελούσε με νόημα. Ακόμα και αν το έκανε για να δημιουργήσει εντυπώσεις ή για να κάνει πλάκα, το γεγονός είναι ένα. Ο Κόλο Τουρέ στο άκουσμα της λέξης Olympiacos είπε «maybe, maybe». Αυτό από μόνο του αποτελεί την καλύτερη τροφή για σχόλια. Και φυσικά την καλύτερη ευκαιρία για τη γέννηση σεναρίων ακόμα και από... φαντασίες που έχουν εδώ και καιρό ατροφήσει....

 

Τελευταία Νέα