Έλεγαν οι παίκτες μεταξύ τους!

Έλεγαν οι παίκτες μεταξύ τους!

Gazzetta team
Έλεγαν οι παίκτες μεταξύ τους!

bet365

Ημασταν κοντά στον αγωνιστικό xώρο και ακούσαμε όσα έλεγε ο ένας στον άλλον, από τις συμβουλές του Τζιμπούρ ως το «δεν πειράζει Μανωλά» του Πάντελιτς.

Καθόμασταν στο ίδιο ακριβώς σημείο που καθόμασταν το Σάββατο. Τότε τα... αυτιά και τα μάτια ήταν συντονισμένα στο πρώτο ενενηντάλεπτο του Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τώρα ήταν καλύτερο να... πάμε λίγο πιο μέσα. Να... μπούμε στο τερέν και να δούμε ή καλύτερα να ακούσουμε όσα έλεγαν οι... «ερυθρόλευκοι» άνδρες μεταξύ τους.

Από τις συμβουλές του Ράφικ Τζιμπούρ ως τις φωνές του Κάρολ και από το «πρόσεξε πίσω του Κώστα» του Μέγερι ως το «δεν πειράζει Μανωλά του Πάντελιτς. Μέσα από τη διαδικασία του εύκολου παιχνιδιού με την Αλάνια Βλαντικαφκάς (πράγματι ο Ολυμπιακός ήταν μια κλάση ανώτερος) ήταν εύκολο να διακρίνεις μια άλλου είδους συνεργασία και συνεννόηση ανάμεσα στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ημασταν πολύ κοντά και ακούσαμε. Ο πρώτος που μιλούσε στους συμπαίκτες ήταν ο Κάρολ. Απόλυτα φυσιολογικό. Φώναζε συνεχώς στους αμυντικούς, αλλά και τους μέσους για να πάρουν την μπάλα. Συνήθως φώναζε «keeper, keeper» (τερματοφύλακας, τερματοφύλακας, δηλαδή το αντίστοιχο εγώ, εγώ των Ελήνων γκολκίπερ) όταν έκανε έξοδο και ήταν έτοιμος να μπλοκάρει.

Σε κάποια στιγμή ζήτησε από τον Σιόβα να ανοιχτεί για να μην χρειαστεί να κάνει βολέ, προκειμένου να αρχίσει η ανάπτυξη από πίσω. Ο Σιόβας το έκανε και ο Κάρολ του είπε: «Thats’s it, that’s it» (αυτό, αυτό).

Ο Τζιμπούρ σκοράρει με καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ και σχεδόν όλοι οι παίκτες από τον πάγκο σηκώνονται. Και όλοι Ελληνες του φωνάζουν. Οπως ο Μανωλας: «Μπράβο μωρή παιχτάρα. Τρομερό γκολ». Πάνω κάτω ίδιες λέξεις ακούστηκαν από παντού. Και ειδικά από την εξέδρα.

Κάποια στιγμή οι νεαροί παίκτες έχουν καθίσει αδικαιολόγητα πολύ πίσω και κανένας τους δεν ζητάει μπάλα. Ο Τζιμπούρ είναι στην κορυφή, όταν αρχίζει να τους λέει: «Ανοιχτείτε, πάρτε μπάλα. Ανεβείτε, μην κλείνεστε». Φάνηκε να επικροτεί και ο Ζαρντίμ τις προτροπές του Τζιμπούρ.

Ο Μανωλάς είχε πρόβλημα με το πόλαρ του. Φώναξε στον πάγκο ότι δεν στέκεται καλά στο στήθος του. Ο βοηθός του Ζαρντίμ, ο Βιέιρα, τον είδε και ενημέρωσε τον τεχνικό της ομάδας. Ο Ζαρντίμ του φώναξε «δεν πειράζει, να το βγάλεις». Και ο Μανωλάς συνέχισε.

Στις αρχές τις επανάληψης ο Μανωλάς κάνει ένα κακό γύρισμα στο Μέγερι. Τον φέρνει σε δύσκολη θέση, αλλά τελικά ο Ούγγρος διώχνει. Ο Παπάζογλου λέει στον Μανωλά ότι έπρεπε να φωνάξει στον Μέγερι ότι του γυρίζει την μπάλα. Πάνω κάτω το ίδιο του είπε και ο Μέγερι. Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε ο Πάντελιτς από την επίθεση φώναξε: «Δεν πειράζει Μανωλάς. Πάμε, πάμε».

Ο Μέγερι ξαναμίλησε στον Μανωλά λίγο αργότερα. Είχε την μπάλα στα πόδια του, αλλά δεν είχε δει δίπλα του έναν αντίπαλο. Ο Μέγερι του φωνάζει: «Κώστα πρόσεχε πίσω σου. Πρόσεχε». Ο Μανωλάς κατάλαβε ότι απειλούνταν και έδιωξε μέσα. Εκανε βαθιά μπαλιά.

Αμέσως μετά ο Πάντελιτς χάνει μια ευκαιρία. Είναι σχεδόν μόνος, αλλά σουτάρει πάνω στον τερματοφύλακα,. Τρελάθηκε με τον αυτό του και άρχισε να βρίζει στα σέρβικα. Τότε πετάχτηκε ο Ζαρντίμ από τον πάγκο και του είπε: «ΟΚ, Μάρκο. ΟΚ».

Ο Σιόβας είναι γενικώς λιγομίλητος, όμως, προς το τέλος ακούσαμε τη... μιλιά του όταν έδωσε τα εύσημα στον πιτσιρικά. Τον Καραγκούνη. Είχε κάνει ένα αποτελεσματικό τάκλιν ο Καραγκούνης. Για την ακρίβεια είχε νικήσει κατά κράτος έναν θηριώδη αντίπαλό του, όταν ο Σιόβας του είπε: «Μπράβο Καραγκούνη».

Ακούστηκαν και άλλα πολλά. Λόγια σοβαρά, λόγια καλά. Λόγια που δείχνουν ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας και διάθεσης για συνεργασία. Σημαντικό αυτό...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα