Αλάνια… τώρα μιλάει ο «τρομοκράτης»!

Αλάνια… τώρα μιλάει ο «τρομοκράτης»!

Gazzetta team
Αλάνια… τώρα μιλάει ο «τρομοκράτης»!

bet365

Πετυχημένο και το δεύτερο φιλικό τεστ του Ολυμπιακού, που με γκολάρα του Τζιμπούρ ο οποίος… φώναξε παρών, κέρδισε με 1-0 την Αλάνια Βλαντικαφκάζ! Πολύ καλός ο Μοντεστό!

Με νέα πρόσωπα στο δεύτερο φιλικό ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αλάνια. Μάλιστα, οι νεοφώτιστοι αντιμετωπίζουν στην πρεμιέρα του σαββατοκύριακου την πρώτη φιλική αντίπαλο των Πειραιωτών τη Σπαρτάκ. Ο Ζαρντίμ παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 και τους: Κάρολ, Παπάζογλου στα δεξιά, Μανωλά, Σιόβα, στο κέντρο, Ποτουρίδη αριστερά. Μοντέστο, Φέισα τα δυο αμυντικά χαφ, Βλαχοδήμος στα δεξιά, Αμπντούν αριστερά και Ντιόγκο πίσω από τον Τζιμπούρ.

Τι και αν η Αλάνια ήταν πιο έτοιμη, ο Ολυμπιακός κατόρθωσε από την αρχή να κρατά τους Ρώσους μακριά από την εστία του. Μπορεί οι νεοφώτιστοι να ήταν πιο ορεξάτοι, ωστόσο δεν είχαν ουσία, κάτι όμως που είχε η ομάδα του Ζαρντίμ. Φάση στο 15' που άρχισε από το τέρμα εξαιρετική σέντρα Παπάζογλου που προωθήθηκε και μεγάλο γκολ του Τζιμπούρ με βολέ στο 15' με τον Αλγερινό να πραγματοποιεί το ιδανικό τελείωμα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έβλεπε τις γραμμές να μην έχουν μεγάλες αποστάσεις, κάτι το οποίο ζητούσε έντονα, τα μπακ να ανεβαίνουν αρκετά ψηλά, με τους Αμπντούν, Βλαχοδήμο, Τζιμπούρ και Ντιόγκο να δημιουργούν τετράδα αρκετά επικίνδυνη. Ωστόσο, ο Βλαχοδήμος, δεν δείχνει να έχει ακόμα την αυτοπεποίθηση που θα ήθελε. Οι Πειραιώτες εκτός από ένα καλό δεκάλεπτο 25'-35' να μην απειλούν όσο θα ήθελαν την Αλάνια. Μπορεί λοιπόν επιθετικά να μην έκαναν αυτό που ήθελε ο Ζαρντίμ, ωστόσο στο ανασταλτικό κομμάτι Φέισα και Μοντέστο τα πήγαν καλά, όπως και η τετράδα της άμυνας, ενώ ο Κάρολ είχε σωστές τοποθετήσεις.
Νέα πρόσωπα και φρεσκάδα
Με νέα πρόσωπα άρχισε το β΄ μέρος , Μέγερι, Πάντελιτς, Τάτος, Ντιελνά και Σουμπίνιο στην ενδεκάδα και ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτος. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεση στο κέντρο και στοιχεία που θέλει να βλέπει ο Ζαρντίμ. Η άμυνα δεν είχε προβλήματα, ο Μέγερι σε όλα τα στημένα ήταν παρών, ενώ στο 56’ έγινε η φάση του β’ μέρους. Εξαιρετική μπαλιά του Μοντέστο στον Τζιμπούρ, ο οποίος όμως δεν νίκησε τον Ρώσο πορτιέρο. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, οι Ρώσοι βγήκαν αρκετά γρήγορα, αλλά το σουτ του Πρίσκιν βρήκε το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ήταν ένα σκαλί πιο πάνω από την πανέτοιμη Αλάνια, άρεσε σε αρκετά σημεία του ματς, ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλός τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.
Το απλό ποδόσφαιρο που παρουσίασε, η εξαιρετική εμφάνιση του Μοντέστο που δείχνει να κολλάει με τον Φέισα, η αυτοπεποίθηση των Σιόβα, Παπάζογλου, η καλή εικόνα του Μανωλά και φυσικά το δίδυμο Τζιμπούρ, Πάντελιτς ήταν αυτά που κράτησε ο Ζαρντίμ από το δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού, ενώ ο Μέγερι φρόντισε για δεύτερο σερί ματς (απίστευτη επέμβαση στο 86') να δείξει πως το μέλλον του ανήκει. Οι Πειραιώτες θέλουν δουλειά, όμως τα στοιχεία που άφησαν και στο ματς κόντρα στην Αλάνια είναι ενθαρρυντικά.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ (46΄Μέγιερι), Παπάζογλου (82' Χαβίτο), Μανωλάς, Σιόβας, Ποτουρίδης (46΄ Ντιελνά), Μοντέστο, Φέισα, Βλαχοδήμος (46' Σουμπίνιο), Αμπντούν (90' Βλαχοδήμος), Ντιόγκο (46' Πάντελιτς), Τζιμπούρ (60' Καραγκούνης).
 

Τελευταία Νέα