Μπάλας και... καλή μπάλα! (pics)

Μπάλας και... καλή μπάλα! (pics)

Gazzetta team
Μπάλας και... καλή μπάλα! (pics)

bet365

Ο Μέγερι ήταν εξαιρετικός, ο Φέισα κέρδισε εντυπώσεις και ο Ολυμπιακός (1-1) στο πρώτο του φιλικό με την πανέτοιμη Σπαρτάκ έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σκόραρε ο Πάντελιτς!

Χωρίς δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός στο πρώτον του φιλικό κόντρα στην πανέτοιμη Σπαρτάκ, η οποία αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο ρωσικό πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα! Ο Ζαρντίμ χρησιμοποίησε την ενδεκάδα που είχε δοκιμάσει τις τελευταίες ημέρες. Με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Ντιελνά αριστερά στην άμυνα, τον Παπάζογλου δεξιά και τους Σιόβα- Μανωλά κεντρικό δίδυμο. Ο Φέισα σε ρόλο αμυντικού χαφ, Τάτος και Σουμπίνιο μπροστά του, δεξιά ο Χαβίτο, αριστερά ο Αμπντούν και μπροστά ο Τζιμπούρ.

Οι Ρώσοι μπήκαν πιο δυνατά, σαφώς πιο έτοιμοι και άρχισαν να πιέζουν προκαλώντας προβλήματα στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών. Είχαν καλύτερη κυκλοφορία, πρώτοι στη μπάλα, ωστόσο δεν είχαν ουσία στην τελική προσπάθεια. Τα ερυθρόλευκα κενά στην άμυνα έφεραν τους Ρώσους μπροστά, οι οποίοι απειλούσαν τόσο από τον άξονα όσο και από την αριστερή πλευρά, μιας και ο Χαβίτον άφηνε πολλές φορές εκτεθειμένο τον Παπάζογλου. Στο πρώτο 20λεπτο ο Μέγερι είχε καταφέρει να εξουδετερώσει δυο φορές ευκαιρίες για γκολ των Ουέλινγκτον – Μακ Γκίντι.

Στα θετικά του πρώτου 25λεπτου, εκτός από τον Ούγγρο, το δίδυμο Σιόβα – Μανωλά, με τα νέα αποκτήματα να έχουν καλές τοποθετήσεις και να δίνουν αρκετές μάχες.

Ο Ζαρντίμ πάντως δεν έμεινε παραπονεμένος από το α' μέρος, καθώς στο δεκάλεπτο 25'-35' είδε την ομάδα του να παίζει σωστά το τρανζίσιον που προωθεί και έγιναν φάσεις, όμως τόσο ο Τσιμπούρ όσο και οι Αμπντούν - Τάτος δεν ήταν εύστοχοι. Υπήρχε ισορροπία στις γραμμές και οι καλές «επισκέψεις» στην αντίπαλη άμυνα ήταν προϊόν εξαιρετικών συνδυασμών.

Από το 35' και μετά οι Ρώσοι πήραν ξανά τον έλεγχο, εκμεταλλεύτηκαν τα κενά στην δεξιά πλευρά, ωστόσο είδαν σε τρεις περιπτώσεις τον Μέγερι να κάνει απίστευτα πράγματα και να μην αφήνει τους Ουέλινγκτον, Άρι και Γιάκοβλεφ να πανηγυρίσουν γκολ!

Ισορροπία και γκολ!

Ο Ζαρντίμ είχε μόλις έξι παίκτες στη διάθεσή του και με το καλημέρα της επανάληψης χρησιμοποίησε τους πέντε. Ο Κάρολ στη θέση του Μέγερι, ο Ποτουρίδης στη θέση του Μανωλά, ο Μοντέστο σε αυτή του Τάτου, ο Ντιόγκο στου Σουμπίνιο, ο Βλαχοδήμος στη θέση του Χαβίτο και ο Πάντελιτς σε αυτή του Τζιμπούρ!

Οι Πειραιώτες μπήκαν πιο ζωηρά, είχαν τρεξίματα, με τον Ζαρντίμ να παίζει πιο επιθετικά, βάζοντας Μοντέστο – Φέισα στην ευθεία και τον Ντιόγκο μπροστά τους, με τον Βραζιλιάνο να είναι αρκετά κινητικός. Στο 51' ήρθε και το γκολ, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια, με τον Αμπντούν να βγάζει τη σέντρα, ο Ντιόγκο με άψογη κεφαλιά στον Πάντελιτς επέστρεψε στη δράση με γκολ!

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς, Μοντέστο και Φέισα έκαναν καλή δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι, με τον Σέρβο να κερδίζει με αυτή την εμφάνιση τις εντυπώσεις και να επιβεβαιώνει τις προσδοκίες του Ζαρντίμ. Από κει και πέρα, ο Ντιελνά... αιφνιδίασε θετικά με την εικόνα του, καθώς ο Γάλλος έδειξε καλύτερα στοιχεία από αυτά των προπονήσεων. Ο Βλαχοδήμος έκανε ντεμπούτο και έδειξε πως με την σωστή δουλειά μπορεί να διεκδικήσει θέση ακόμα και... βασικού!

Κούραση και ισοφάριση!
Η Σπαρτάκ πήρε τον έλεγχο στο τελευταίο 20λεπτο, όταν και ο Ολυμπιακός παρουσίασε σημάδια κόπωσης, απόλυτα φυσιολογικά για τη δεδομένη στιγμή, αλλά και για τις λίγες επιλογές. Ωστόσο, το γκολ ήρθε από κόντρα, όταν στο διώξιμο του Παπάζογλου η μπάλα βρήκε σε πόδια Ρώσων και ο Ουέλινγκτον με πλασέ πέτυχε το 1-1!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (46' Κάρολ), Παπάζογλου, Μανωλάς (46' Ποτουρίδης) Σιόβας, Ντιελνά (83' Ντιελνά),
Φέισα, Τάτος (46' Μοντέστο), Σουμπίνιο, (46' Ντιόγκο), Χαβίτο (46' Βλαχοδήμος), Αμπντούν (65' Καραγκούνης), Τζιμπούρ (46' Πάντελιτς).

Το live του αγώνα

 

Τελευταία Νέα