Μορφέσης: «Κέρδος το τουρνουά»

Gazzetta team
Μορφέσης: «Κέρδος το τουρνουά»

bet365

Η Εθνική πόλο γυναικών δεν μπόρεσε να δείξει το καλό της πρόσωπο στο «Holiday Cup» στις ΗΠΑ, όμως ο Γιώργος Μορφέσης τόνισε ότι η ομάδα βγήκε κερδισμένη.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια επέστρεψε ξανά στη βάση της έπειτα από τη συμμετοχή της στους αγώνες τους Λος Αλαμίτος, με απολογισμό πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Όμως, παρά την κακή αγωνιστική παρουσία, όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής έκανε λόγο για τα κέρδη που αποκόμισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Ο στόχος μας ήταν διπλός. Πρώτον, θέλαμε να συλλέξουμε πληροφορίες για την ομάδα του Καναδά. Ήταν καλό που παίξαμε μαζί τους, γιατί είχαμε καιρό να τους αντιμετωπίσουμε και θα τους βρούμε μπροστά μας στο προολυμπιακό. Ο δεύτερος στόχος ήταν να δώσουμε έμφαση στη φυσική κατάσταση και το γυμναστήριο, γιατί δεν είχαμε δουλέψει σε αυτούς τους τομείς. Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι ήταν κέρδος για μας αυτό το τουρνουά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μορφέσης.

Και συνέχισε: «Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι λογικό να μην βρισκόμαστε στο επιθυμητό επίπεδο. Η ομάδα έχει δείξει πως όταν θέλει μπορεί να ανταποκριθεί. Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ένα αρνητικό που είδα στο τουρνουά ήταν ότι δεχόμασταν αρκετά και εύκολα γκολ».

«Όλο το προολυμπιακό το χιαστί ματς»

Αναφορικά με τη συμμετοχή της εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, αλλά και την προετοιμασία πριν αυτό το σημαντικό ραντεβού, ο Έλληνας τεχνικός επισήμανε: «Το σύστημα αυτό είναι άδικο. Η παρουσία μας στους Ολυμπιακούς κρίνεται σε ένα παιχνίδι, ενώ έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια πως αυτή η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή. Θα πρέπει να στοχεύσουμε στο χιαστί παιχνίδι, το οποίο αν κερδίσουμε προκρινόμαστε, αλλιώς είμαστε εκτός. Εμείς θα προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι και γι΄αυτό το παιχνίδι.

Η ομάδα θα μαζευτεί στις 12 Μαρτίου για ένα μήνα. Δύο εβδομάδες θα μείνουμε Ελλάδα για να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση και μετά θα πάμε στο Κίρισι για ένα τουρνουά με πολύ καλές ομάδες, για να δούμε κάποια καινούρια πράγματα και να βρούμε ρυθμό. Την τελευταία εβδομάδα θα κάνουμε κοινή προετοιμασία στην Ελλάδα με τις ΗΠΑ, η οποία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον πλανήτη και θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί για το προολυμπιακό».

Γερόλυμου: «Δουλειά στην άμυνα»

Από την πλευρά της, η Αγγελική Γερόλυμου δήλωσε: «Όπως είδαμε στο τουρνουά, θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στην άμυνα. Δεχθήκαμε αρκετά γκολ. Βέβαια, παιχνίδι με παιχνίδι ήμασταν καλύτερες, αλλά θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι να δουλέψουμε στην άμυνα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε κάποια νίκη. Όμως, σε ένα τουρνουά δοκιμάζεις καινούργια πράγματα. Άλλα σου βγαίνουν και άλλα όχι».

Η διεθνής παίκτρια της Βουλιαγμένης εμφανίστηκε αισιόδοξη για πρόκριση της εθνικής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου: «Όλοι στην ομάδα είμαστε αισιόδοξοι. Θέλουμε πολύ την πρόκριση και, εφόσον βελτιώσουμε κάποια πράγματα, πιστεύω θα προκριθούμε».

 

Τελευταία Νέα