Ξέσπασμα Διαθεσόπουλου!

Gazzetta team
Ξέσπασμα Διαθεσόπουλου!

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μίλησε για τα βραβεία της ΚΟΕ από τον ΠΣΑΤ και... ξέσπασε στο αέρα της ραδιοφωνικής εκπομπής του gazzetta.gr για την τραγική κατάσταση του ερασιτεχνικού αθλητισμού!

Η ΚΟΕ... σάρωσε τα βραβεία του ΠΣΑΤ και ο πρόεδρός της τα είπε... έξω από τα δόντια στο Gazzetta On Air! Μίλησε για τα πενιχρά έσοδα που κόβονται, για την τραγική κατάσταση των εγκαταστάσεων και την αδιαφορία του κράτους.

Ο Διαθεσόπουλος τόνισε: «Καταρχάς να πω ότι δεν είμαι ομοσπονδιάρχης είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού! Αυτή είναι η μοναδική φορά στην ιστορία του αθλητισμού που γίνεται αυτό. Ουδέποτε από το 1976 που ξεκίνησαν τα βραβεία ΠΣΑΤ δεν έχει ξανασυμβεί μία ομοσπονδία να αναδεικνύει και στα τρία επίπεδα στην πρώτη θέση τους κορυφαίους. Μην σας κάνει εντύπωση και αυτό δεν είναι εγωιστικό ούτε κομπορρημοσύνη. Είναι πραγματικό. Η ΚΟΕ με τα τμήματά της έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το διαταύτα όμως ποιο είναι; Μαζέψαμε ένα δωμάτιο μετάλλια. Μετά; Τα 2/3 των κολυμβητηρίων είναι κλειστά. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν έχει κολυμβητήριο, φιλοξενείται στην Ευελπίδων. Στο λεκανοπέδιο δεν υπάρχει πισίνα για συντονισμένη κολύμβηση. Τρέχουν τα παιδιά μακριά από το σπίτι τους για να κάνουν κάτι. Το κολυμβητικό κέντρο είναι κλειστό από το καλοκαίρι.

Αυτά που κάνουμε με τις συνθήκες που υπάρχουν δεν είναι επιτυχίες, είναι θαύματα. Δημιουργούν όμως υποχρεώσεις, στις οποίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε λόγω της τραγικής μας οικονομικής μας κατάσταση. Δεν έχουμε δει χρήματα από της αρχές του Ιουνίου. Ντρέπομαι να λέω περιστατικά, δεν θα γίνουν πιστευτά. Θα μας περάσουν για αιθεροβάμονες, ψεύτες και εκτός πραγματικότητας. Αν υπάρχει καλός Θεός εκεί πάνω πρέπει να μας αγαπάει. Το προσεγγίζω σε ευρύτερο επίπεδο. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Το 0.15 του προϋπολογισμού παίρνει ο αθλητισμός. Το κοινωνικό αγαθό που λένε... δεν ντρέπονται; Το 0.20 ήταν ο προϋπολογισμός για τα πάντα, από την πόρτα της ΓΓΑ μέχρι τον τελευταίο αθλητή. Και τα έκοψαν. Δεν ντρέπονται. Καταλαβαίνω την κατάσταση και εγώ πολίτης της χώρας είμαι. Νιώθω και τον συνταξιούχο και τα επιδόματα και όλα που κόβονται.

Τους είπα ότι το 2009 έδωσε ο ΟΠΑΠ 100 εκατομμύρια για διαφημίσεις στους μεγαλοεκδότες. Θέληση και βούληση δεν έχετε, τους είπα. Ακούω ότι τώρα θέλει να δώσει 100 εκατομμύρια στα πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί να δώσει 30 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό; Αλλά για να έχεις βούληση και θέληση, χρειάζεται γνώση. Αν κανείς από αυτούς δεν έχει κάνει ποτέ αυτό που πρέπει, τι να κάνει;»

Για το ότι έχουν περάσει 7 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Γιατί, πέρασε κανείς μετά το 2004 για να κάνει τίποτα σωστό. Θα σας πω εγώ κάτι. Το 1992 η Βαρκελώνη διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς. Ο,τι έφτιαξε, υπάρχει. Εμείς τους διοργανώσαμε το 2004. Που τα έχουμε; Κλειστά και ρημάζουν. Είμαστε 7 χρόνια μετά την Ολυμπιάδα και δεν υπάρχουν κολυμβητήρια να κάνουμε προπόνηση. Δεν σωματείο η Εθνική, ούτε ανήκει σε κανέναν. Η Ελλάδα είναι, η πατρίδα. Και δεν έχουμε που να κάνουμε προπόνηση!»

Για τα ντόπινγκ κοντρόλ που δεν γίνονται: «Η WADA προειδοποιεί και σε εμάς έχουν να κάνουν ντόπινγκ κοντρόλ ούτε εγώ ξέρω από πότε. Όταν βρεθεί κάποιος θετικός, ποιος θα φταίει; Όταν ο άλλος είναι ανεξέλεγκτος κάνει ό,τι θέλει».

Καταλήγοντας, τόνισε:«Όλα αυτά, είναι κραυγές αγωνίας του κόσμου και τις βγάζουν όσοι έχουν αφιερώσει τόσα χρόνια στον αθλητισμό και τον πονάνε. Να σταματήσουν να λασπώνουν τον αθλητισμό. Στοιχίζει τόσα λίγα και αυτά που δίνει το κράτος είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά που παίρνει. Να μην σπιλώνουν έναν αθλητικό κίνημα ολόκληρο τόσο εύκολα. Μία ρητορική ερώτηση: Πείτε μου τι καλύτερο υπήρχε το 2011 στην Ελλάδα από το χρυσό της ομάδας στη Σανγκάη; Σε αυτά τα παιδιά δεν έχουν δώσει ούτε έναν καφέ!»

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα