«Κίνδυνος εξαφάνισης του αθλητισμού»

Gazzetta team
«Κίνδυνος εξαφάνισης του αθλητισμού»

bet365

Η Εθνική πόλο των γυναικών διεκδικεί την πρόκρισή της στα τελικά του World League και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος μίλησε για τα επιπλέον έξοδα για το ταξίδι στο Πεκίνο, τονίζοντας ότι τα επόμενα χρόνια ο ελληνικός αθλητισμός κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ είδε από κοντά την προσπάθεια και τη νίκη της ελληνικής ομάδας κόντρα στην Ουγγαρία, που διατήρησε τις ελπίδες της για το εισιτήριο της τελικής φάσης. Ωστόσο πάντα σε ένα καλό υπάρχει και ένα «αλλά»… Γιατί δεν είναι μόνο ο δύσκολος αγώνας που θα δώσει η Εθνική το Σάββατο (16/3) κόντρα στην Ισπανία, αλλά και το τι θα ακολουθήσει αργότερα, σε περίπτωση πρόκρισης, με τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα.

«Είναι πολύ δύσκολη η νίκη-πρόκριση μέσα στη Βαρκελώνη το Σάββατο, αφού η Ισπανία διαθέτει σπουδαία ομάδα και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, λόγω ότι μας λείπουν τρία βασικά μας στελέχη που σπουδάζουν στις Η.Π.Α. Παρόλα αυτά η ομάδα θα παλέψει για την πρόκριση.

Τα οικονομικά όπως όλοι γνωρίζουμε είναι δύσκολα, ωστόσο εφόσον προκριθούμε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάμε στο Πεκίνο. Κανείς όμως δε μπορεί να ξέρει από τώρα τι θα συμβεί. Σίγουρα αν δεν πάμε θα υπάρξει πρόβλημα στην προετοιμασία της ομάδας για το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, διότι θα της λείπουν τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, όμως χαριτολογώντας να πω πως μπορούν να παίξουν και ενάντια στους Νέους Άνδρες, ώστε να βρεθεί λύση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Και συμπλήρωσε: «Προσωπικά θεωρώ πως ο ελληνικός αθλητισμός τουλάχιστον για τα επόμενα 2-3 χρόνια θα περάσει πολύ δύσκολα, για να μην πω ότι κινδυνεύει ακόμη και με εξαφάνιση με τα σημερινά δεδομένα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο δυστυχώς είναι και ο χώρος μας, ενώ το χειρότερο είναι πως πια δε μπορούμε να κάνουμε ούτε τα πιο στοιχειώδη. Μιλάμε για μηδενικά πράγματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως δήλωσαν μόλις οκτώ ομάδες συμμετοχή για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Και φανταστείτε πως τις δύο από αυτές, τις κρατήσαμε «με τα δόντια», ίσα-ίσα για να μπορέσουν να γίνουν προημιτελικοί αγώνες στη διοργάνωση. Είναι τραγική η κατάσταση και πιστεύω πως του χρόνου θα είναι άλλη μια «ένεση θανάτου» για εμάς».

 

Τελευταία Νέα