Πέφτουν κορμιά στο Μιλάνο

Θοδωρής Βασίλης
gazzetta default image fallback

bet365

Η Μίλαν φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα σε ένα ζευγάρι που θα μπορούσε να είναι και αυτό του μεγάλου τελικού. Επιστρέφει στην Μασσαλία ο Φρανκ Ριμπερί με την Μπάγερν να αντιμετωπίζει την Μαρσέιγ στο άλλο παιχνίδι της ημέρας.

Μίλαν-Μπαρτσελόνα

Το μεγάλο παιχνίδι των προημιτελικών. Η Μίλαν υποδέχεται την Μπαρτσελόνα με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να βρίσκεται αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα. Οι «ροσονέρι» οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος μετά τη νίκη επί της Ρόμα και διατήρησαν την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την Γιουβέντους.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Τιάγκο Σίλβα, που υπέστη θλάση και θα χάσει και τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Φαν Μπόμελ, καθώς και των τραυματιών Πάτο, Αμπάτε και Αντόνιο Κασάνο.

Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της συνεχίζει να είναι στο κυνήγι της Ρεάλ. Νίκη επί της Μαγιόρκα και η διαφορά από τους Μαδριλένους παρέμεινε στους έξι βαθμούς. Και οι «μπλαουγκράνα» έχουν αρκετά προβλήματα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να μην μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Βίγια, Αντριάνο και Αμπιντάλ.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν φέτος και στη φάση των ομίλων, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν 3-2 στην Ιταλία και το παιχνίδι στο «Καμπ Νου» να λήγει με 2-2. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με εκείνον του Μπενφίκα-Τσέλσι.

Μαρσέιγ-Μπάγερν Μονάχου

Η Μαρσέιγ των χιλίων προβλημάτων υποδέχεται την Μπάγερν η οποία πετάει φωτιές. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι έχοντας συμπληρώσει οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη έχοντας μείνει εκτός πρωταθλήματος αλλά κι Ευρώπης όπως όλα δείχνουν. Μοναδικός τρόπος για να σώσει κάπως την χρονιά είναι ο τελικός του Λιγκ Καπ αλλά και η πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τελευταίο παιχνίδι για τους Φωκαείς ήταν αυτό στη γειτονική Νίκαια απέναντι στη Νις με την Μαρσέιγ να φεύγει με το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά κι ένα πρόβλημα αφού ο Ντιαβαρά τραυματίστηκε και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Εκτός από τον Ντιαβαρά ο Ντεσάμπ έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του αρχηγού της ομάδας Στιβ Μανταντά ο οποίος αποβλήθηκε κόντρα στην Ίντερ στον προηγούμενο γύρο.

Αντίθετα, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση βρίσκονται οι Βαυαροί. Πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα βαδίζουν από νίκη σε νίκη και παραμένουν στο κυνήγι της Ντόρτμουντ. Ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει στις υπηρεσίες του τον τραυματία Ντάνιελ Βαν Μπούιτεν, ενώ επιστρέφει για πρώτη φορά αντίπαλος ο Φρανκ Ριμπερί. Οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ στο παρελθόν.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα