«Παρέλαση» στην Κέρκυρα! (vid)

Φώτης Καρακούσης
«Παρέλαση» στην Κέρκυρα! (vid)

bet365

Ο ΠΑΟΚ πέρασε... καμαρωτός από το νησί των Φαιάκων, κέρδισε 4-0 την Κέρκυρα και την «έστειλε» ακόμη πιο κοντά στην Football League!

Έπρεπε να δει τον Ατρόμητο να τον προσπερνά, για να πατήσει το γκάζι για τα καλά και να πραγματοποιήσει μια πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση. Ο λόγος για τον ΠΑΟΚ που στην Κέρκυρα έπαιξε σε όλο το ματς σπουδαίο ποδόσφαιρο. Πέτυχε τέσσερα γκολ, τα περισσότερα στο φετινό πρωτάθλημα, έχασε ευκαιρίες για πολλά περισσότερα και μείωσε την διαφορά από τους Περιστεριώτες στον έναν πόντο. Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι έκρυψαν την μπάλα και έκαναν τους 200 και πλέον φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο νησί των Φαιάκων να χαρούν με την ψυχή τους το θέαμα που έβλεπαν.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι έδειξαν πως απλά δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό. Δεν απείλησαν ουσιαστικά καμία φορά και έκαναν ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση της παραμονής τους στην Σούπερ Λίγκα. Σίγουρα με την απόδοσή τους δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση πως ο αγώνας αυτός, όπως και οι τέσσερις που ακολουθούν είναι από αυτούς που λες αγώνες ζωής ή θανάτου...

Φουλ επίθεση με τριάδα... φωτιά και σούπερ Λάζαρ

Σε αυτή την άνετη και εμφατική νίκη για τον ΠΑΟΚ, σημαντικό ρόλο έπαιξε το σχήμα που κατέβασε ο Λάζλο Μπόλονι. Με τα προβλήματα να είναι πολλά και τα περιθώρια για απώλειες ελάχιστα, ο Ρουμάνος έπαιξε φουλ επίθεση, κατεβάζοντας μαζί τους Αθανασιάδη, Γιάννου και Σαλπιγγίδη. Και οι τρεις αναστάτωσαν τους αντίπαλους αμυντικούς, έχοντας ως συμπαραστάτη τον εντυπωσιακό Λάζαρ. Ο συμπατριώτης του τεχνικού του «δικεφάλου», εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε, βρισκόταν συνεχώς σε θέση βολής, ερχόμενος από πίσω ως κρυφός φορ, με τους Κερκυραίους να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Γκολ αλλά «Βάσια» από τον Γκαρσία...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι έδειξαν να μπαίνουν πιο δυνατά αλλά μετά τα πρώτα δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πήραν τα ηνία. Οι Θεσσαλονικείς ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με μία γκολάρα που θύμισε Βασίλη Χατζηπαναγή. Όχι ο Ουρουγουανός δεν πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά πήγε στην θέση του κόρνερ και με μαγικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς κάνοντας το 0-1.

«Σφυροκόπημα» και γκολ πριν το σφύριγμα της λήξης

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση, χάνοντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη. Οι Γιάννου, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης και Λαζάρ δεν μπόρεσαν περισσότερο από μία φορά να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και να διευρύνουν το σκορ. Λίγο πριν ο διαιτητής στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Αθανασιάδης έκανε το 0-2, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Ο νεαρός επιθετικός είδε τον Λάζαρ να του στέλνει με σέντρα την μπάλα επάνω του και με απευθείας αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς.

Χωρίς τον Μπόλονι στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε να παίξει στον αγώνα, χωρίς τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο. Ο Ρουμάνος προπονητής αποβλήθηκε κατά την αποχώρηση της ομάδας του προς τα αποδυτήρια, καθώς αντέδρασε σε λεκτική επίθεση από κάποιον άσχετο που είχε βρεθεί κοντά στην φυσούνα.

Ένα εικοσάλεπτο και τέλος από τον Ρουμάνο...

Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την πολύ καλή τους εμφάνιση, η οποία κράτησε ένα εικοσάλεπτο. Δεν χρειάστηκε άλλωστε και περισσότερο, καθώς ο Κοστίν Λάζαρ με δύο τέρματα έκανε μέχρι το 64' το 0-4 και εκεί ο αγώνας έλαβε τέλος. Ο Ρουμάνος μετά τον ρόλο του δημιουργού ανέλαβε αυτό του εκτελεστή. Αρχικά μετά από πάσα του Αθανασιάδη στο 54' μπήκε από δεξιά και πλασέ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς.
Δέκα λεπτά αργότερα με νέο σουτ διαμόρφωσε το 0-4 και στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, μιας και η συνέχεια μόνο εύκολη δεν αναμένεται.
Σε όλο αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι απείλησαν με κάτι μακρινά σουτ και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να πιέσουν τους αντιπάλό τους και αρκέστηκαν σε ρόλο κομπάρσου.

Man of the match: Πέτυχε δύο γκολ, έκανε μία ασίστ, έχασε πολλές ευκαιρίες για να βάλει περισσότερα τέρματα. Τι άλλο θα έπρεπε να κάνει ο Λάζαρ για να αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης; Ο Ρουμάνος ήταν απολαυστικός όσο έπαιξε, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερή του εμφάνιση από την στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα.

Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Κέρκυρας ήταν ο αδύναμος κρίκος. Οι «Φαίακες» δεινοπάθησαν από τους επιθετικούς του «δικεφάλου» καθώς βρέθηκαν σε πολύ άσχημη μέρα.

Στο ύψος του: Με τέτοια γκολάρα, αν δεν υπήρχε ο Λαζάρ, ο Γκαρσία θα ήταν χωρίς αμφιβολία πολυτιμότερος, αλλά από την στιγμή που ο Ρουμάνος έκανε τα πάντα, βάζουμε τον Ουρουγουανό στο ύψος του.

Η γκάφα: Αν είναι να βάλουμε κάτι στην γκάφα, θα μπορούσαμε να βάλουμε το πρώτο γκολ. Εντάξει πραγματικά η εκτέλεση του κόρνερ από τον Γκαρσία ήταν εξαιρετική, αλλά σίγουρα ο Γκαλίνοβιτς θα μπορούσε να αντιδράσει αλλιώς.

Το στραγάλι: Περίπατο για τον Αρετόπουλο σε μία από τις πιο εύκολες βραδιές του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ήθελε τη νίκη για να μειώσει στον πόντο την διαφορά του από τον Ατρόμητο και να συνεχίσει να κυνηγά την 3η θέση και το απέδειξε μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έκανε πλάκα έχοντας σε εντυπωσιακή βραδιά τον Λάζαρ. Τρία ωραία γκολ με καλύτερο αυτό του Γκαρσία, πολλές χαμένες ευκαιρίες και όμορφο ποδόσφαιρο συνέθεσαν το σκηνικό στο νησί του Ιονίου.

Οι συνθέσεις

Κέρκυρα (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο (43' λ.τρ. Ηλιάδης), Μαϊστόροβιτς, Βέντσελ (22' λ.τρ. Βενέτης), Κοντοδήμος, Ερίθε, Γραμμόζης, Καραλής, Καλαντζής, Ιωάννου (71' Μπάρκογλου), Μαρτίν.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο (77' Μπαλάφας), Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ (70' Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης (70' Γεωργιάδης), Λίνο, Γιάννου, Αθανασιάδης.

Δεν ακούστηκε κανένα σύνθημα!

Επειδή βλέπουμε πολλά μηνύματα για αντεθνικά συνθήματα εναντίον του ΠΑΟΚ, δεν έχουμε αναφερθεί σε αυτά γιατί δεν ακούστηκαν καθόλου από την τηλεόραση. Αν φυσικά έχουν ειπωθεί, είναι καταδικαστέα και δεν τιμούν σε καμία περίπτωση τους οπαδούς της Κέρκυρας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα