Μπαλωθιά και με εννιά! (vid)

Νίκος Τσιώκος
Μπαλωθιά και με εννιά! (vid)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κρατούσε τη νίκη στα χέρια του μέχρι το 91', όταν ο Εργοτέλης ισοφάρισε με τον Γιαλούση αγωνιζόμενος με εννιά παίκτες κι έμεινε ζωντανός στο κόλπο της παραμονής στη Σούπερ Λιγκ.

Έτσι έπαιξαν

Το 4-1-2-3 επέλεξαν οι Άγγελος Αναστασιάδης και Νίκος Καραγεωργίου για να παρατάξουν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα άφησε στον πάγκο τον Μπακαγιόκο και ξεκίνησε τους Κηπουρό, Μιχαήλ, Κώτσιο, Πάντο, Ντάσιο, Τζημόπουλο, Γεωργίου, Μπεσέρα, Ντε Βινσέντι, Ζαμπρέλα, Βίλα.

Από τη μεριά του, αυτός του Εργοτέλη άφησε εκτός τον Λεάλ, ο οποίος δεν έχει προπονηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και προτίμησε τους Καβουσάκη, Σαρρή, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Τζανακάκη, Ολίσε, Γιαλούση, Σίλβα Τζούνιορ, Μπέτο, Κουτσιανικούλη, Μπούντιμιρ.

Κατοχή ο ΠΑΣ, λίγες φάσεις

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του και είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν έβρισκε δρόμους προς την εστία του Καβουσάκη. Την ίδια στιγμή ο Εργοτέλης κοίταζε πιο πολύ την άμυνά του, ενώ επιχείρησε να βγει και στην επίθεση έχοντας δυο καλές φάσεις.

Βέβαια, αυτές ήταν πολύ λίγες, με την πρώτη να είναι στο 3', όταν ο Μπεσέρα εκτέλεσε το φάουλ και ο Μιχαήλ έστειλε με προβολή την μπάλα άουτ. Στο 14' ο Αργεντινός το εκτέλεσε απευθείας, χωρίς αυτό να βρει δίχτυα, όπως και το σουτ του Ντάσιου πάνω στην κίνηση στο 32'. Η κεφαλιά του Μπούντιμιρ στο 39' και το ωραίο σουτ του Κουτσιανικούλη στο 43' πέρασαν ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κηπουρού και οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Καλύτερος ο ΠΑΣ και 1-0

Στην επανάληψη οι Ηπειρώτες ήταν και πάλι καλύτεροι και μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό δείχνοντας πως ήθελαν πιο πολύ τη νίκη. Μόλις στο 48' ο «Άγιαξ» είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Καβουσάκη να αποκρούει με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Πάντου. Τελικά, οι Γιαννιώτες πέτυχαν το γκολ, με τον Βίλα να κατεβάζει ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή και να εκτελεί τον Καβουσάκη.

Αυτό έδωσε άλλον... αέρα στους παίκτες του Αναστασιάδη, όμως στο 62' ο Μιχαήλ έκανε το λάθος και ο Κουτσιανικούλης γύρισε για τον Μπούντιμιρ στην περιοχή, με τον Κηπουρό να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 65' ο Καβουσάκης μπλόκαρε το σουτ του Πάντου στην κίνηση, ενώ αυτό του Μπεσέρα στο αμέσως επόμενο λεπτό πέρασε άουτ.

Με εννιά ο Εργοτέλης!

Ακολούθησε ένα σουτ του Λεάλ από πλάγια στο 72', το οποίο «έβγαλε» ο Κηπουρός για να μείνουν οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια με εννιά παίκτες. Ο διαιτητής Σπάθας έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ολίσε στο 77', καθώς θεώρησε ότι το μαρκάρισμά του στον Πάντο ήταν για κάρτα, και στο 82' απέβαλε με τον ίδιο τρόπο και τον Σαρρή, με τον Πειραιώτη ρέφερι να κρίνει ότι ο αμυντικός του Εργοτέλη παρεμπόδισε με το χέρι τον Βίλα, που έφευγε από τα αριστερά στην επίθεση.

Ισοφάριση στο 91'!

Ένα σουτ του Ζαμπρέλα στο 85' κατέληξε άουτ κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ θα πάρει τη νίκη και θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ ήρθε η ισοφάριση από την ομάδα του Ηρακλείου. Ο Λεάλ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Κηπουρός απέκρουσε δύσκολα και η μπάλα έφτασε στον Γιαλούση, που έκανε το σουτ, το οποίο κόντραρε στον Σασιασβίλι και κατέληξε στα δίχτυα.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία στο αμέσως επόμενο λεπτό να φύγουν και με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τους Ζωσιμάδες. Ο Λεάλ έφυγε στην επίθεση από τα αριστερά κι έκανε το πλασέ, με τον Κηπουρό να επεμβαίνει και να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας και θα δώσουν μάχη μέχρι το τέλος για την παραμονή.

Man of the match: Ο Εμιλιάνο Βίλα. Ο Αλβανός φορ είχε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, το έπραξε στο 59' κι έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του, ενώ έκανε και κάποιες άλλες ενέργειες, όπως μερικά γυρίσματα στην περιοχή.

Αδύναμος κρίκος: Οι Ολίσε και Σαρρής, που άφησαν την ομάδα τους με εννιά παίκτες.

Στο ύψος του: Ο Λευτέρης Γιαλούσης από πλευράς Εργοτέλη, ο οποίος χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους κρητικούς με τη βοήθεια και του Γκεόργκι Σασιασβίλι.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μιχαήλ στο 62', όμως ευτυχώς για την ομάδα του αυτή δε στοίχισε.

Το στραγάλι: Πολλά παράπονα έχει ο Εργοτέλης από τον Ηλία Σπάθα, κυρίως για τις δυο κόκκινες κάρτες σε Ολίσε και Σαρρή. Ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Πειραιά θεώρησε ότι τα μαρκαρίσματα των δυο παικτών ήταν για κάρτα, που έμελλε σε αμφότερους να είναι η δεύτερη.

Το ταμείο του Gazzetta: Ένα ματς, το οποίο στο πρώτο μέρος φαινόταν να είναι μεταξύ δυο ομάδων που δε μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία. Στο δεύτερο ο ΠΑΣ αύξησε την πίεσή του, πέτυχε το γκολ στο 59', ενώ τα... αίματα άναψαν στο 77' και στο 82' με τις αποβολές των Ολίσε και Σαρρή, αντιστοίχως, για το οποίες διαμαρτύρεται ο Εργοτέλης. Οι κρητικοί, παρά ταύτα, ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις, με τις δυο ομάδες να μη βγαίνουν ηττημένες, αφού ο Παναιτωλικός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Μιχαήλ, Κώτσιος, Πάντος (83' Σκούφαλης), Ντάσιος, Τζημόπουλος, Γεωργίου, Μπεσέρα (90' Μπακαγιόκο), Ντε Βινσέντι, Ζαμπρέλα, Βίλα.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σαρρής, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Τζανακάκης (68' Κυριακίδης), Ολίσε, Γιαλούσης, Σίλβα Τζούνιορ, Μπέτο (64' Λεάλ), Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ (86' Δάρλας).

Δείτε εδώ τα γκολ του αγώνα

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα