Λύμπε, γκολ, τέλος! (vids, pics)

Gazzetta team
Λύμπε, γκολ, τέλος! (vids, pics)

bet365

Η ΑΕΚ δεν απέδωσε καλά αλλά το γκολ του Λυμπερόπουλου (10') ήταν αρκετό για να νικήσει τον Παναιτωλικό (1-0) και να βρεθεί πιο κοντά στα πλέι οφ.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν να πετύχει ένα γκολ νωρίς, ενώ για τον Παναιτωλικό να αποφύγει κάτι τέτοιο. Η Ένωση ήταν αυτή, τελικά, που πέτυχε τον στόχο της καθώς η πολύ καλή ενέργεια του Λεονάρντο από αριστερά και το τελείωμα του Λυμπερόπουλου έφερε το 1-0 για τους Κιτρινόμαυρους στο 10'. Χωρίς άγχος και με τον Παναιτωλικό υποχρεωμένο να παίξει επιθετικά, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου θεωρητικά είχε ό,τι χρειαζόταν για να τελειώσει τον αγώνα από νωρίς, ικανοποιώντας τον κόσμο της που τραγουδούσε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ υπέρ της ομάδας του αλλά και για τους μετόχους και τα λεφτά που πρέπει να βάλουν στην ΠΑΕ...

Οι φιλοξενούμενοι μετά το 15λεπτο πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να βγουν μπροστά αλλά το πρόβλημα ήταν ότι πάντα γινόταν λάθος όταν πλησίαζαν στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου, με συνέπεια να μην φανούν απειλητικοί για την ΑΕΚ παρά μόνο με δύο καλά μακρινά σουτ. Η Ένωση, από την πλευρά της, με τους Λεονάρντο και Σιαλμά στα άκρα είχε ευκαιρίες για να τρέξει σε κενούς χώρους αλλά γίνονταν και πάλι λάθη.

Οταν δεν έγιναν, ο Σιαλμάς έχασε τετ α τετ από όμορφο τακουυνάκι του Λυμπερόπουλου, ενώ ο Καφές είδε δύο φορές την μπάλα να φεύγει άουτ. Και κάπως έτσι, χωρίς το τρομερό ποδόσφαιρο και τις πολλές φάσεις, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 1-0.

Με την έναρξη του β' 45λεπτου ο Κωστένογλου πέρασε τον Κλωναρίδη αντί του Σιαλμά, με τον Παναιτωλικό να μην κάνει κάποια αλλαγή αλλά να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατά και με διάθεση να πιέσει. Η εικόνα της ΑΕΚ, που έμοιαζε κοιμισμένη μέχρι το 55', βοηθούσε τους φιλοξενούμενους αλλά δεν έκαναν κάποια φάση. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι παίκτες του Κωστένογλου αποφάσισαν να πιέσουν ψηλά για να δυσκολέψουν την κυκλοφορία της μπάλας από τους φιλοξενούμενους και η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν.

Τα λεπτά, πάντως, περνούσαν χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, με τον Κωστένογλου να ρίχνει στον αγώνα και τον Ρικκα αντί του Γκερέιρο ενώ ο Λεμονής έβγαλε τον Θεοδωρίδη και έβαλε τον Ονουάτσι. Οι Αγρινιώτες ήταν υποχρεωμένοι να ψάξουν με κάθε τρόπο την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν πάρα μόνο δοκιμάζοντας κάποια μακρινά σουτ, με τον κόσμο της ΑΕΚ να... ξεχωρίζει σε εκείνο το διάστημα του παιχνιδιού και να δημιουργεί πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

Μέχρι και το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν καθαρή ευκαιρία, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που έχασε μια απίστευτη με το τετ α τετ του Μπέλεκ. Εστω κι έτσι, πάντως, η Ένωση πήρε τη νίκη και είναι πιο κοντά στα πλέι οφ.

Man of the match: Ο κόσμος της ΑΕΚ! Στο πέταλο τραγουδούν πάντα όπως κι αν πάει το ματς αλλά ήταν ευχάριστη έκπληξη αυτό που έγινε σε όλες τις άλλες θύρες. Φωναζαν πιο δυνατά και από τους οργανωμένους, ξεκινούσαν τα συνθήματα και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν την ομάδα που ήταν χάλια...

Αδύναμος κρίκος: Ο Θεοδωρίδης δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τον Παναιτωλικό όσο έπαιξε. Μόνο λάθη...

Στο ύψος του: Ο Λυμπερόπουλος επέστρεψε στα γκολ και από τη στιγμή που αυτό το γκολ έκρινε και το ματς, ξεχωρίζει από τους συμπαίκτες του.

Η γκάφα: Την έκανε ο παίκτης που μάρκαρε τον Λεονάρντο στη φάση του 1-0, καθώς έχασε εντελώς τον Βραζιλιάνο, που μπήκε εύκολα στην περιοχή.

Το στραγάλι: Απέφυγε το μεγάλο λάθος ο Δασκαλόπουλος, όπως και οι βοηθοί του. Στα τελευταία λεπτά, πάντως, ο Δασκαλόπουλος κατάφερε να εκνευρίσει τον κόσμο.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοση της αλλά πέτυχε τον στόχο της που ήταν η νίκη ώστε να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ. Οσο για τον Παναιτωλικό, με αυτή την ήττα δυσκολεύουν κι άλλο τα πράγματα σε ό,τι αφορά την παραμονή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα