Κάτι μαγικό! (vid & pics)

Gazzetta team
Κάτι μαγικό! (vid & pics)

bet365

Με 6 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ο διαστημικός Ολυμπιακός... σκόρπισε 7-2 τον Αστέρα που προηγήθηκε 2-0! «Καρέ» Μιραλάς που πάτησε την κορυφή των σκόρερ!


Έτσι έπαιξε
Με επιθετικό σχήμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τον Άριελ Ιμπαγάσα, ενώ κράτησε τον Τζιμπούρ στο βασικό σχήμα. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Μέγερι, στα δεξιά της άμυνας ο Τοροσίδης, αριστερά ο Μαρκάνο και στο κέντρο οι Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος. Ορμπάιθ και Μοντέστο τα δυο αμυντικά χαφ και μπροστά τους ο Μακούν. Στα αριστερά ο Μιραλάς, δεξιά ο Αμντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Εσπασε ρεκόρ, έπαθε σοκ!

Ο Ολυμπιακός έσπασε το ρεκόρ των 662 λεπτών (1999/00) χωρίς να δεχθεί γκολ, μιας και στα 13 λεπτά που δεν απειλήθηκε έφτασε τα 674 λεπτά! Ωστόσο, κανείς στο Καραϊσκάκη δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει, μιας και η εικόνα των πρώτων λεπτών ήταν μόνο «ερυθρόλευκη». Ο Τζιμπούρ στο πρώτο λεπτό έπειτα από σέντρα του Αμντούν έχασε μεγάλη ευκαιρία, ενώ ο Μιραλάς στο 5' πάλι από πάσα του Αλγερινού βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, ωστόσο νικήθηκε από τον Μπαντή.

Οι Πειραιώτες βγήκαν όλοι στην επίθεση, ήταν στην περιοχή του Αστέρα και οι Αρκάδες το εκμεταλλεύτηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο και πάγωσαν το Καραϊσκάκη με δυο γκολ καρμπόν σε ένα τρίλεπο. Στο 13' ο Μπρέσκα έφυγε στην αντεπίθεση δεν είχε αντίπαλο, ο Μέγερι τον νίκησε στην αρχή, αλλά ο Ναβάρο ακάλυπτος πέτυχε το 1-0. Η ψυχρολουσία έγινε εντονότερη στο 16', ο Μπρέσκα πάλι στην άμυνα του Ολυμπιακού και οι τρεις παίκτες του Αστέρα κόντρα στον Παπαδόπουλο δεν μπορούσαν να χάσουν την ευκαιρία, με τον Μάρτινς να πετυχαίνει το 2-0. Μάλιστα, η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε δεχθεί γκολ στο α' μέρος στο Καραϊσκάκη ήταν από την ΑΕΚ και τον Σκόκο στις 6 Ιανουαρίου του 2010.

Η αντίδραση πάντως ήταν άμεση και στο 20' ο Μακούν κέρδισε πέναλτι, με τον Μιραλάς να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, να μειώνει και παράλληλα να φτάνει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ τον Λέτο. Ο Ολυμπιακός πίεσε για να ισοφαρίσει, ωστόσο ο άξονας του ήταν εγκλωβισμένος, ο Αστέρας ήταν σωστά τοποθετημένος και τα χαφ του είχαν... καταστρέψει το ματς από τον άξονα, ενώ τα μπακ έκαναν καλή δουλειά με Αμπντούν, Μιραλάς και Τζιμπούρ που άλλαζαν θέση.

Καταιγίδα και +10!

Ο Βαλβέρδε είδε το τεράστιο κενό στον άξονα, ο Μανιάτης πήρε τη θέση του Μοντέστο και το αποτέλεσμα δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος ο Ισπανός. Τρία γκολ σε ένα πεντάλεπτο με το Καραϊσκάκη να μην προλαβαίνει να κάθεται από τους πανηγυρισμούς. Στο 49' ο Μανιάτης ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός δε αστόχησε ισοφαρίζοντας σε 2-2. Στο 51' ο Μιραλάς με σουτάρα από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 3-2 φτάνοντας τα 16 γκολ, με τον Αστέρα να μοιάζει χαμένος στην έντονη πίεση από άξονα και πτέρυγες. Τα χειρότερα δεν είχαν όμως τελειώσει για τους Αρκάδες και στο 53' ο Αμπντούν πέρασε μεγάλη μπαλιά στον Ορμπάιθ ο οποίος από κοντά πέτυχε το 4-2.

Οι Αρκάδες έμοιαζαν ανήμποροι να σταθούν απέναντι στους Πειραιώτες, το εξαιρετικό παιχνίδι τους και η νίκη στον άξονα, ανήκε στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός όποτε ήθελε έβαζε γκολ... Έτσι, στο 70' ο Μιραλάς πέτυχε χατ τρικ, το δεύτερο με τη φανέλα του Ολυμπιακού (το πρώτο με Λεβαδειακό) σημειώνοντας από κοντά το 5-2. Ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Φουστέρ και ο Βάσκος είδε ακόμα μια αλλαγή του να κάνει τη διαφορά... Στο 80' ο Μιραλάς βγήκε χωρίς πρόβλημα στην αντεπίθεση έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Ισπανό, ο οποίος δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το 6-2. Ο Βέλγος πάντως ζήλεψε τον... Πάντελιτς (την τεσσάρα του στην Κέρκυρα) και στο 89' μπήκε μέσα στη φάση, εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Αρκάδων, πέτυχε το τέταρτο του γκολ διαμορφώνοντας το 7-2.

Man of the match: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός βρέθηκε σε απίστευτη μέρα, πέτυχε τέσσερα γκολ (δεύτερο χατ τρικ του με τη φανέλα του Ολυμπιακού) και ήταν ο βασικός παράγοντας για το πάρτι στο Καραϊσκάκη. Ο Μιραλάς έφτασε τα 18 γκολ και φτάνει ένα βήμα από τον τίτλο του πρώτου σκόρερ

Αδύναμος κρίκος: Ο Αστέρας Τρίπολης του β' μέρους. Τεχνική ηγεσία και παίκτες έχασαν τη... μπάλα στην επανάληψη και το υπέρ τους 2-1 στο α' ημίχρονο έγινε... 2-7! Ο άξονας ήταν για... κλάματα, η άμυνα έρμαιο στις διαθέσεις των Πειραιωτών και το τελικό σκορ σβήνει την πολύ καλή εμφάνιση των πρώτων 45 λεπτών

Στο ύψος του: Ο Γιάννης Μανιάτης μπήκε στο 46' και βοήθησε πολύ για την αλλαγή σκηνικού. Με απίστευτη ασίστ στον Τζιμπούρ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε γρήγορα, ενώ με τον διεθνή παίκτη ο άξονας έγινε ξανά... ερυθρόλευκος. Πολύ καλοί οι Τζιμπούρ και Αμπντούν.

Η γκάφα: Το αυτογκόλ της χρονιά θα ήταν αν έμπαινε! Μαρκάνο και Μέγερι στο 45' ήταν εκτός... γηπέδου και το γύρισμα του Ισπανού έσωσε πάνω στη γραμμή ο Ούγγρος γλιτώνοντας τον Ολυμπιακό από το 1-3

Το στραγάλι: Δεν είχε πρόβλημα ο Βοσκάκης και στη δυσκολότερη φάση, στο 20' έδειξε σωστά την άσπρη βούλα σε ανατροπή του Μακούν από τον Μπαρτολίνι

Το ταμείο του Gazzetta: Απίστευτο ματς και τρελό πάρτι... τίτλου στο Καραϊσκάκη με πρωταγωνιστή τον Μιραλάς. Ο Αστέρας για 45 λεπτά φλέρταρε με μεγάλο διπλό, όμως η είσοδος του Μανιάτη και η τρελή μέρα στην οποία βρέθηκε ο Βέλγος έφεραν αυτό το εκκωφαντικό 7-2. Οι 22 τελικές προσπάθειες μαρτυρούν την... καταιγίδα του β' μέρους, εκεί όπως Τσιώλης και Αρκάδες έμοιαζαν ανήμποροι να σταθούν εμπόδιο στις ορέξεις των Πειραιωτών. Στο +10 ο Ολυμπιακός και πλέον θέλει δυο βαθμούς για να σφραγίσει και τυπικά τον φετινό τίτλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα