Ψεκάστε, σκουπίστε… παραμονή! (vid)

Θάνος Σαρρής
Ψεκάστε, σκουπίστε… παραμονή! (vid)

bet365

Ο Λεβαδειακός επικράτησε με 2-0 της Δόξας Δράμας στο Καυτανζόγλειο, έφτασε τους 30 βαθμούς και έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής! Με 10 παίκτες από το 12' οι γηπεδούχοι!

Η Δόξα, η οποία είχε απουσίες, ξεκίνησε με τον Δαύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Βέρτζο με τον Στεργιανό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Δεξιά ήταν ο Αγτζίδη και αριστερά ο Γελαδάρης. Ο Ρούτσης με τον Σικαλιά ήταν στο κέντρο, μπροστά τους ο Αμπουμπακάρι, αριστερά ο Αραβίδης, δεξιά ο Κουμπρόγλου και ο Κυβελίδης στην κορυφή. Για τον Λεβαδειακό, ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ο Τόμας με τον Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Μεντί και δεξιά ο Μαχαίρας. Ο Ζησόπουλος με τον Κόρμπο ήταν στο κέντρο, αριστερά ο Φαβάλι, δεξιά ο Πόποβιτς και ο Σουμπίνιο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ναπολεόνι.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Λεβαδειακό. Με τις δύο ομάδες να ψάχνονται στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ναπολεόνι έφυγε σε γρήγορη αντεπίθεση, βγήκε τετ-α-τετ με τον Δαύκο, τον οποίο προσπάθησε να περάσει και κέρδισε το πέναλτι, με τον Παππά να δείχνει και την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Δόξας. Ο Σουμπίνιο ανέλαβε την εκτέλεση για να βάλει από το 12` την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ο Κατσαβάκης «θυσίασε» τον Ρούτση για να βάλει τον Ρόκα κάτω από τα γκολπόστ, με τον Αμπουμπακάρι να οπισθοχωρεί και τους Κουμπρόγλου και Αραβίδη να βοηθούν στα μαρκαρίσματα. Οι Βοιωτοί, από την άλλη, ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα και έψαξαν το δεύτερο γκολ.

Στο 19` ο Ρόκα έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ένα καλό σουτ του Ναπολεόνι από την περιοχή, ενώ στο 25` ο Ιταλός βγήκε ξανά μόνος του απέναντι στον Ισπανό τερματοφύλακα μετά από καταπληκτική μπαλιά του Σουμπίνιο, αλλά... κατάφερε να πλασάρει άουτ! Η μοναδική φορά που η Δόξα πλησίασε την εστία του Λεβαδειακού ήταν στο 33`, όταν ο Κυριακίδης βγήκε εκτός περιοχής και έδιωξε με το κεφάλι μια μακρινή μπαλιά με στόχο τον Κυβελίδη και στην επαναφορά ο Κουμπρόγλου σούταρε άουτ. Mετά τη φάση της Δόξας ο ρυθμός έπεσε, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τέλος και τον Λεβαδειακό να έχει δύο ακόμα... υποψίες ευκαιριών με Ζησόπουλο και Μαχαίρα.

H oμάδα του Γιώργου Παράσχου φρόντισε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο να καθαρίσει το ματς. Στο 53` ο Κόρμπος με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Ναπολεόνι στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων και ο Ιταλός αυτή τη φορά πλάσαρε σωστά, για να κάνει το 2-0. Τα πράγματα πλέον είχαν πάρει το δρόμο τους για τον Λεβαδειακό, ο οποίος είχε πετύχει το σκοπό του. Από την άλλη, η Δόξα Δράμας με 10 παίκτες προσπάθησε να ανέβει, κέρδισε ένα κόρνερ και είχε ένα σουτ με τον Κυβελίδη που απέκρουσε στη γωνία του ο Κυριακίδης, αλλά... μέχρι εκεί. Ο Παράσχος βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Μεντί και τον Κόρμπο, ενώ η ομάδα του είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-0 στο 80`, όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό του Ναπολεόνι με τον Σουμπίνιο, ο πρώτος σούταρε από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και άουτ.

MVP: Στέφανο Ναπολεόνι. Κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ της ομάδας του, ήταν μέσα στις φάσεις και σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά... πήρε το αίμα του πίσω στο δεύτερο, με το γκολ που σημείωσε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Παναγιώτης Κόρμπος. Πολύ καλή παρουσία στη μεσαία γραμμή, κυριάρχησε και έκανε καταπληκτική μπαλιά στο δεύτερο μέρος της ομάδας . Στο ύψος του και ο Σουμπίνιο, που ανεβάζει επίπεδο τους Βοιωτούς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή της Δόξας αδικείται λόγω του ότι η ομάδα έμεινε με 10 παίκτες, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κάνει παιχνίδι, αφού παρά τις προσπάθειες του Κατσαβάκη να την ενισχύσει, ο Λεβαδειακός κυριάρχησε. Ατομικά, σε κακή μέρα βρέθηκε ο Στεργιανός.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Στεργιανός στο δεύτερο γκολ του Ναπολεόνι, καθώς προσπάθησε να κόψει με ψαλίδι, αλλά.. η μπάλα πέρασε, ο Ιταλός βγήκε τετ-α-τετ και τελείωσε σωστά τη φάση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: H φάση του πέναλτι είναι το σημείο που ουσιαστικά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Λεβαδειακού. Από τι ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο το να υπάρχει επαφή ή όχι, το σίγουρο είναι πάντως ότι με τον τρόπο που ο Ναπολεόνι μπήκε στη φάση, σε συνδυασμό με την έξοδο του Δαύκου, ακόμα κι αν δεν υπάρχει καθόλου επαφή θα ήταν δύσκολο για τον Παππά να μην ξεγελαστεί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Από τη στιγμή που ούτως ή άλλως η αδύναμη Δόξα Δράμας κλήθηκε να ανταπεξέλθει σε ένα ματς με τον... καμικάζι Λεβαδειακο που «καιγόταν» για βαθμούς, έμεινε με 10 παίκτες και πίσω στο σκορ από το 12`, τα πράγματα έγιναν σχεδόν ακατόρθωτα. Ο Κατσαβάκης πάλεψε το ματς, αλλά ο Λεβαδειακός το χειρίστηκε σωστά, διαμόρφωσε από νωρίς το 0-2 και στη συνέχεια έκανε και συντήρηση δυνάμεων για τη συνέχεια, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία σχεδόν του «σφραγίζει» την παραμονή!

Οι συνθέσεις
Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Δαύκος, Γελαδάρης (71` Κάπελ), Βέρτζος, Ρούτσης (12` Ρόκα), Αγτζίδης, Αραβίδης, Σικαλιάς, Αμπουμπακάρι, Κυβελίδης, Στεργιανός (59` Λεάντρο), Κουμπρόγλου

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Σουμπίνιο (84` Βασιλείου), Φαβάλι, Ναπολεόνι, Πόποβιτς, Τόμας, Ζησόπουλος (76` Βιάνα), Κόρμπος, Λισγάρας, Μαχαίρας, Μεντί (60` Κουτσόπουλος)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα