ΤεσσΑΡΗΣ για... Ευρώπη! (vid)

ΤεσσΑΡΗΣ για... Ευρώπη! (vid)

bet365

Ένας... δαιμονισμένος Άρης μετέτρεψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μέσα σε έξι λεπτά (!) το 1-2 του αγώνα με τον Πανιώνιο σε 4-2. Οι παίκτες του Μασάδο πήραν μία δίκαιη νίκη απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, έφτασαν στους 39 βαθμούς και βλέπουν... Ευρώπη!

Πως έπαιξαν

Ο Μανουέλ Μασάδο αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νέα παιδιά, επιλέγοντας τον Σάκη Κανούλη στην κορυφή της επίθεσης. Ενώ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Στέλιος Τσουκάνης είναι βασικός. Ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Καζναφέρης και αριστερά ο Τσουκάνης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ντίκο και Σανκαρέ. Ο Φατί αμυντικό χαφ, Στις πτέρυγες οι Νέτο και Ακόστα με τον Καπετάνο στον άξονα και τον Κανούλη στην επίθεση.

Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια και με σχηματισμό4-4-2.
Δεξιά ο Ρόκας, αριστερά ο Κουρντί, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Πιέρ και Σιόβας. Στα χαφ θα οι Ρόβας-Όμο, στα άκρα οι Αντούνες (αριστερά), Μενδρινός (δεξιά) και στην επίθεση οι Ντιμπαλά-Κούτσι.

Άρης και Πανιώνιος βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παίξουν και αυτό φάνηκε από τα συστήματα που επέλεξαν να ξεκινήσουν οι δύο προπονητές. Όμως στην αρχή του αγώνα είδαμε πολλές δυνατές μονομαχίες στο χώρου κέντρου και λίγες φάσεις μπροστά από τις εστίες των Βελλίδη και Μιχαηλίδη.

Τα πάντα περνούσαν από τον Ουμπίδες

Βασικός εκφραστείς των επιθετικών προσπαθειών του Άρη ήταν ο Ουμπίδες ελλείψει του Καστίγιο. Ο Αργεντινός χαφ στο 4ο λεπτό πήρε το ριμπάουντ, μετά την προσπάθεια του Κανούλα να κερδίσει τον Μιχαηλίδη, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πανιωνίου. Οι «κίτρινοι» εκτός από κάποια σουτ δεν είχαν κάτι άλλο σημαντικό να υποδείξουν μέχρι και το 30ο λεπτό.

Προβλήματα στο κέντρο

Οι Νεοσμυρνιώτες μπορεί να ξεκίνησαν με δύο επιθετικούς Ντιμπαλά και Κούτσι, ωστόσο η μπάλα για να φτάσει στα πόδια τους έπρεπε να περάσει από 40 κύματα. Οι φιλοξενούμενοι έδειχνα να υστερούν με την μπάλα ψηλά καθώς ο Φατί καθάριζε όλες τις φάσεις, αλλά και κάτω καθώς τα ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο.

Φατί και 1-0

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους και κατάφεραν από μια στημένη φάση να πετύχουν το γκολ στο 33’. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε το φάουλ με τον Σενεγαλέζο να πηδάει πιο ψηλά από όλους και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν την εστία του Μιχαηλίδη και στο 36 έχασαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το παιχνίδι όταν ο Νέτο για εκατοστά δεν πρόλαβε την μπάλα στην σέντρα του Ουμπίδες.

Η απάντηση του Πανιωνίου

Ό,τι κατάφερε και πέτυχε ο Άρης, ο Πανιώνιος το κατέστρεψε στην πρώτη οργανωμένη επίθεση του στα καρέ του Βελλίδη. Στο 38ο λεπτό ο Ρόβας έδωσε μία κάθετη στον Ντιμπαλά και εκείνος θα κάνει το γύρισμα στον Κούτσι με τον παίκτη του Πανιωνίου να κάνει από κοντά το 1-1.

Με φορ τον Γιαννιώτα

Ο Μασάδο εκτός από την αναγκαστική στο 24ο λεπτό με τον Γιαννιώτα να παίρνει την θέση του τραυματία Ακόστα, στο ημίχρονο πέρασε στον αγώνα ο Παπαζαχαρίας στην θέση του Κανούλα που δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσα θα ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός. Ο Παπαζαχαρίας πήγε δίπλα στον Φατί, ο Καπετάνος μεταφέρθηκε στον άξονα, ο Ούμπιδες αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης μετακόμισε ο Γιαννιώτας.

Πως ξεκίνησε στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης μπορεί να είχε κατοχή της μπάλας ωστόσο ο τρόπος που προσπαθούσε να φτάσει κοντά στην εστία του Μιχαηλίδη ήταν ανορθόδοξος καθώς οι σέντρες που έβγαιναν από τις πτέρυγες ήταν βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών του Πανιωνίου.

Κούτσι και 1-2

Οι Νεοσμυρνιώτες στην δεύτερη τους επίσκεψη στα καρέ του Βελλίδη κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Κούτσι. Στο 63ο λεπτό ο Τσουκάνης μπορεί να απέτρεψε το κόρνερ όμως δεν μπόρεσε να προλάβει τον Μενδρινό που τσίμπησε την μπάλα. Ο πρώην «κίτρινος» την έστειλε στον Κούτσι ο οποίος κατάφερε με ένα αδύναμο σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Γλίτωσε ο Καζναφέρης

Το γκολ του Πανιώνιου έφερε άγχος και πίεση στον Άρη που δεν μπορούσε να βρει τα περάσματα καθώς οι Νεοσμυρνιώτες είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα πετύχαιναν και τρίτο γκολ στο 69ο λεπτό με τον Καζναφέρη να πέφτει σωτήρια στα πόδια του Ντιμπαλά και διώχνει σε κόρνερ.

Το εξάλεπτο της ολικής ανατροπής!

Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται και πάλι ενδιαφέρον με τον Άρη να πετυχαίνει την ανατροπή στο σκόρ μέσα σε 4’ λεπτά Στο 72’ το πόδι του Ουμπιδες έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια και στο 76’ ο Τριανταφυλλάκος με ωραίο σουτ πέτυχε το γκολ βάζοντας τον Άρη και πάλι μπροστά 3-2. Το επιθετικό κρεσέντο τον γηπεδούχων συνεχίστηκε με τέταρτο γκολ στο 78ο λεπτό με τον Ντάρσι Νέτο

MAN OF THE MATCH: Ο Ούμπιδες ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα καθώς εκτός από το γκολ που πέτυχε είχε συμμετοχή στα υπόλοιπα τρία γκολ του Άρη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πανιώνιος συνολικά μετά το 1-2. Άφησαν τους «κίτρινους» να στήσουν πάρτι από το 72 μέχρι και το 78ο λεπτό πετυχαίνονται όχι 1, όχι 2, αλλά 3 γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος μπήκε αλλαγή στο 64’ και κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Άρη. Ο νεαρός επιθετικός απέδειξε πως έχει τις δυνατότητες να πετύχει περισσότερα πράγματα

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Άκης Μάντζιος δεν μπόρεσε να κρατήσει ψύχραιμους και μέσα στο παιχνίδι τους παίκτες του. Στο εφιαλτικό εξάλεπτο πιάστηκε και ο ίδιος απροετοίμαστος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τάσος Κάκος ήταν αρκετά καλός χωρίς να υποπέσει σε κάποιο λάθος και σ' αυτό τον βοήθησαν και οι βοηθοί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όσο συνεχίζει τα νικηφόρα αποτελέσματα τόσο μπορεί να ελπίζει σε είσοδο στα πλει οφ. Ο Άρης κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει να παλικαρίσια νίκη κόντρα στον Πανιώνιο, γιορτάζοντας μαζί με τον κόσμο του τα 98α γενέθλια του συλλόγου.

Άρης: Βελλίδης, Νέτο, Φατί, Ντίκο, Σανκαρέ, Καζναφέρης, Καπετάνος(64’ ΤΡιανταφυλλάκος), Κανούλας(46’ Παπαζαχαρίας), Ούμπιδες, Τσουκάνης, Ακόστα(24’ Γιαννιώτας).
Πανιώνιος: Μιχαηλίδης, Κουρντί, Αντούνιες (71' Γουνδουλάκης), Σιόβας, Πιέρ, Ρόβας, Μενδρινός, Όμο, Ρόκας, Ντιμπαλά, Κούτσι (80' Οκόγιε).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα