Μια ομάδα μόνος του! (vid)

Μάκης Σταθάτος
Μια ομάδα μόνος του! (vid)

bet365

Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε πάλι το... θαύμα του! Με καταπληκτική ατομική ενέργεια χάρισε τη νίκη (1-0) στον Ατρόμητο επί της Ξάνθης! Με... σπασμένα φρένα οι Περιστεριώτες οδεύουν προς την Ευρώπη.

Έτσι έπαιξαν

Με φουλ επίθεση επέλεξε ο Γιώργος Δώνης να παίξει ο Ατρόμητος, καθώς παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με 4-3-3 ξεκινώντας τους Ιτάνζ, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδη, Σκόνδρα, Μπάλλα, Καραγκούνη, Δημούτσο, Πίτου Γκαρσία, Επστάιν, Μήτρογλου.

Από τη μεριά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε το 4-2-3-1 και τους Λυμπερόπουλο, Μπέρτο, Στάσιακ, Βάλλα, Κομεσίδη, Φλίσκα, Βασιλακάκη, Βλαχοδήμο, Μαρσελίνιο, Πόι και Σουάνη.

Είχε ρυθμό, λίγες οι φάσεις

Όσον αφορά το παιχνίδι, είχε ρυθμό, με τις φάσεις να είναι λίγες, αλλά καλές. Οι δυο ομάδες θέλησαν να μπουν δυνατά στο ματς και να παίξουν σε γρήγορο τέμπο, κάτι που ανάγκαζε τους ποδοσφαιριστές τους να κάνουν αρκετά λάθη, κυρίως στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, αυτοί του Ατρομήτου τα έβρισκαν ακόμα πιο... σκούρα απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα της Ξάνθης και δεν ήταν λίγες οι φορές που γύριζαν την μπάλα πίσω στον Ιτάνζ.

Η πρώτη φάση ήρθε, μόλις, στο 3' και ανήκε στη Σκόντα, με το σουτ του Βλαχοδήμου μέσα στην περιοχή από πλάγια να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στη συνέχεια, όμως, οι γηπεδούχοι πίεσαν και προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Λυμπερόπουλου. Στο 5' λίγο έλειψε να γίνουν, όταν ο Οικονόμου έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά κι έβγαλε τη σέντρα για τον Μήτρογλου, με τον Βάλλα να παραχωρεί κόρνερ, όπως και στο 20' όπου ο Λυμπερόπουλος δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, αλλά αυτή του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ στο γύρισμα του Οικονόμου.

Ένα σουτ του Μαρσελίνιο στο 26' δεν ανησύχησε τον Ιτάνζ και στο 37' ο Ατρόμητος είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος να ανοίξει το σκορ. Ο Καραγκούνης βρήκε για πρώτη φορά χώρο από δεξιά, δέχτηκε την κάθετη πάσα κι έβγαλε ωραία στον Μήτρογλου, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και εν συνεχεία άουτ.

Μια κεφαλιά του Βασιλακάκη στο 39' κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ, με τη Ξάνθη να έχει άλλες δυο καλές στιγμές για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Το σουτ του Μαρσελίνιο έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο δίπλα από την εστία του γκολκίπερ του Ατρομήτου στο 44', ενώ ο Τόμας έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σουάνη, ύστερα από το γύρισμα του Μαρσελίνιο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με δέκα η Ξάνθη

Με αυτόν τον τρόπο, οι δυο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη το παιχνίδι έδειχνε να είναι λίγο καλύτερο, με τον Ατρόμητο να μπαίνει πιο δυνατά. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολα τα πράγματα, μετά την αποβολή του Κομεσίδη στο 52' με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον Σκόνδρα.

Δεν τα παράτησε η Ξάνθη, «χτύπησε» ο Μήτρογλου

Παρά ταύτα, η ακριτική ομάδα δεν τα παράτησε, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει αμέσως αλλαγή και να περνάει στον αγωνιστικό έναν αμυντικό αντί ενός επιθετικού (ο Εντιμάρ πήρε τη θέση του Σουάνη). Άλλωστε, η Σκόντα ήταν αυτή που είχε δυο ευκαιρίες, ύστερα από την αποβολή, να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ιτάνζ είπε «όχι» σε δυο σουτ, ένα κοντινό κι ένα μακρινό, του Μαρσελίνιο στο 56' και στο 57', αντίστοιχα.

Όμως, όσο πέρναγε η ώρα, ο Ατρόμητος αύξανε την πίεσή του στην άμυνα της Ξάνθης, που δεν άντεξε έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα. Έτσι, στο 82' «χτύπησε» ο συνήθης ύποπτος, Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος πήρε την μπάλα από τη σέντρα, δεν πτοήθηκε απέναντι σε τρεις αντιπάλους και με ωραίο σουτ χάρισε τη νίκη στους Περιστεριώτες.

Στο τέλος η Ξάνθη προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, αλλά ένα σουτ του Μαρκόφσκι στο 85' δε βρήκε στόχο, ενώ οι ακρίτες διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι στις καθυστερήσεις δίχως να υπάρχει κάποια παράβαση.

Man of the match: Ο Κώστας Μήτρογλου, έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς, καθώς ήταν αυτός που έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Ατρόμητο, οι οποίοι έδωσαν τη δυνατότητα στους Περιστεριώτες να στρογγυλοκαθίσουν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αδύναμος κρίκος: Για έβδομο παιχνίδι από τα οχτώ, στα οποία έχει ηττηθεί, η Ξάνθη έμεινε... άσφαιρη, με τους επιθετικούς της ακριτικής ομάδας να μη σκοράρουν.

Στο ύψος του: Πολύ καλό παιχνίδι από Οικονόμου, Τόμας και Πίτου Γκαρσία από πλευράς Ατρομήτου. Από αυτή της Ξάνθης, τις περισσότερες προσπάθειες είχε ο Μαρσελίνιο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κομεσίδης στο 52', καθώς γνώριζε πως είχε, ήδη, κίτρινη κάρτα κι έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον Σκόνδρα. Έτσι, αντίκρισε την κόκκινη του Μήτσιου και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Το στραγάλι: Σωστή η απόφαση του Μήτσιου να αποβάλει τον Κομεσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ δεν υπάρχει κάποια παράβαση στις καθυστερήσεις πάνω στον Βασιλακάκη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ωστόσο, ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Ηπείρου θα μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα στον Μαρσελίνιο για θέατρο ότι ο Σκόνδρας του έριξε αγκωνιά, κάτι που ο αρχηγός του Ατρομήτου δεν έκανε ποτέ. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος για να φανεί πιο πειστικός πήρε... όσκαρ σε αυτή τη φάση και ωρυόταν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη κι έδειξε ότι πολύ δύσκολα θα χάσει την είσοδο στα πλέι οφ. Μάλιστα, σκοπεύει να το πράξει αυτό με πανηγυρικό τρόπο και φαίνεται πως θα έχει πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δε λέει να βάλει μέσα τα... πιστόλια! Όσον αφορά τη Ξάνθη, γνώρισε την όγδοη σερί ήττα και, πλέον, μπήκε σε μεγάλους μπελάδες, καθώς είδε τον υποβιβασμό να κοντοζυγώνει.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Οικονόμου, Τόμας, Φυτανίδης, Σκόνδρας, Μπάλλας (59' Μπρίτο), Καραγκούνης (72' Σφακιανάκης), Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Επστάιν (65' Αναστασάκος), Μήτρογλου.

Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Στάσιακ, Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Βλαχοδήμος (64' Μαρκόφσκι), Μαρσελίνιο, Πόι (85' Καζάκης), Σουάνης (54' Εντιμάρ).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα