Μπλάτερ: «Μαχόμαστε τα στημένα»

Θάνος Σαρρής
Μπλάτερ: «Μαχόμαστε τα στημένα»

bet365

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, αναφέρθηκε από την Τουρκία που βρίσκεται για το συνέδριο της UEFA στις προσπάθειες που κάνουν οι δύο Ομοσπονδίες για την πάταξη της απειλής των στημένων αγώνων.

Η γειτονική χώρα είχε βρεθεί στο επίκεντρο το καλοκαίρι, λόγω των σκανδάλων για στημένα ματς που είδαν το φως της δημοσιότητας, με την Φενέρμπαχτσε να αποβάλλεται από το Τσάμπιονς Λιγκ λόγω της εμπλοκής της.

«Υπάρχει κάτι νέο, το οποίο απασχολεί ολόκληρη την περιφέρεια που είμαστε και αυτό είναι το παράνομο στοίχημα, το οποίο οδηγεί σε νοθεία των αγώνων. Είμαι πολύ χαρούμενος που μαζί με την UEFA και τις άλλες ομοσπονδίες και το σύστημα προειδοποιήσεων τους δουλεύουμε εδώ και έναν χρόνο σε στενή συνεργασία με την Ιτερπόλ.

Δουλεύουμε έναντι στην απειλή των στημένων παιχνιδιών που υπονομεύει το άθλημά μας. Η FIA, η UEFA και οι άλλες ομοσπονδίες δεν είναι υπεύθυνες για όλα τα κακά που υπάρχουν στον κόσμο και πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε σε συναγερμό». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2014, όλοι οι παίκτες που παίρνουν μέρος σε διεθνή ματς θα είναι ασφαλισμένοι.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν τιμωρίες στα πρόσωπα και όχι τους συλλόγους.

 

Τελευταία Νέα