Καθάρισε ο Φαλκάο

Καθάρισε ο Φαλκάο

bet365

Ο Κολομβιανός matador πλήγωσε δις (2-1) την εξαντλημένη Μπιλμπάο και φτάνοντας τα 19 γκολ στην Πριμέρα, έφερε την Ατλέτικο πολύ κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Στην Ισπανία τούτες τις μέρες την αποκάλεσαν ως... η μάχη της Ευρώπης. Αυτό είχε διφορούμενη σημασία, μιας και αμφότερες βρέθηκαν στα προημιτελικά του Europa League και έχουν ως στόχο να προλάβουν να δώσουν το παρών και του χρόνου στις διασυλλογικές διοργανώσεις. Σε αυτή την κόντρα λοιπόν των ομάδων με το παρόμοιο όνομα, νικήτρια ήταν η Ατλέτικο που επικράτησε της Αθλέτικ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-1.

Οι Ροχιμπλάνκος εκμεταλλεύτηκαν την εμφανή κούραση της Μπιλμπάο που δεν έχει βάθος στο ρόστερ της και πλήρωσε για δεύτερη σερί αγωνιστική την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Βασικά εκείνος που βρήκε τον τρόπο να ξεκελιδώσει την αμυντική γραμμή των Βάσκων ήταν ο Ρενταμέλ Φαλκάο, ο οποίος έβαλε και τα δύο γκολ και έφτασε τα 19 στην Πριμέρα και τα 24 σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 49' πρόλαβε τον Σαν Χοσέ μετά την απόκρουση του Γκόρκα Ιραϊθόθ και πλάσαρε σε κενή εστία και στο 70' με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σφράγισε το «τρίποντο» που έφερε κοντά στις θέσεις της Ευρώπης τους Μαδριλένους. Αυτό φυσικά δεν γινόταν να αλλάξει από το γκολ του Χάβι Μαρτίνεθ στις καθυστερήσεις, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν σημαντικό έδαφος στη μάχη για την διεθνή έξοδο τους. Πόσο μάλλον για το Τσάμπιονς Λιγκ απ' όπου απέχουν πλέον επτά βαθμούς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα