O... Άγιαξ των Πηγαδιών! (vid)

Θάνος Σαρρής
O... Άγιαξ των Πηγαδιών! (vid)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα... πάτησε την Ξάνθη στα Πηγάδια (1-2) κι έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα παραμονής! Έβδομη σερί ήττα για τους «ακρίτες», που έμπλεξαν για τα καλά!

Για την Ξάνθη, ο Ουζουνίδης επέλεξε τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Κομεσίδης με τον Βάλλα, δεξιά ο Μπέρτος και αριστερά ο Εντιμάρ. Ο Φλίσκας με τον Βασιλακάκη ήταν τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Μαρσελίνιο, δεξιά ο Πόι και ο Σουάνης λίγο πίσω από τον Μαρκόφσκι. Ο Άγγελος Αναστασιάδης ξεκίνησε τον ΠΑΣ με ένα ρευστό 4-5-1, το οποίο υπό προϋποθέσεις γινόταν 4-3-3 και οι παίκτες άλλαζαν συχνά ρόλους και θέσεις. Ο Κηπουρός ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Κώτσιος με τον Τζημόπουλο κεντρικοί αμυντικοί, αριστερά ο Μιχαήλ και δεξιά ο Ντάσιος. Ο Ζαμπρέλα με τον Πάντο ήταν στον άξονα, αριστερά ο Κυριάκος, δεξιά ο Μπεσέρα και ο Γεωργίου πίσω από τον Βίλα.

Ορεξάτοι οι γηπεδούχοι
Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξ αρχής καλύτερα στο γήπεδο, έχοντας σαφή επιθετικό προσανατολισμό και καταφέρνοντας να δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες είχαν πρόβλημα στη μεσαία γραμμή και την κυκλοφορία, αδυνατώντας να κρατήσουν μπάλα και να οργανώσουν σωστές επιθέσεις. Από την άλλη, οι «Ακρίτες» είχαν σε καλή μέρα τον δραστήριο Σουάνη που προκαλούσε ρήγματα. Ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Έλληνα επιθετικού στο 4` πέρασε άουτ, ενώ στο 11` το μακρινό σουτ του Πόι έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού. Στο 17` ο Μαρκόφσκι βγήκε στα δεξιά και γύρισε ωραία την μπάλα στην περιοχή, εκεί όπου ο Σουάνης την κατέβασε ωραία, αλλά το σουτ του έφυγε ξανά άουτ.
Μοιραίος ο Γεωργίου!
Ένα ακόμα μακρινό σουτ του Πόι στο 24`είχε την ίδια κατάληξη, με τους γηπεδούχους να εντείνουν την πίεσή τους. Ο ΠΑΣ όμως άντεχε και στο 35` λίγο έλειψε να κάνει το γκολ. Η άμυνα της Ξάνθης πιάστηκε στον «ύπνο» και ο Μιχαήλ έβγαλε τον Γεωργίου μόνο του απέναντι στον Βιβιανί, αλλά η επιλογή του ήταν πολύ κακή. Προσπάθησε να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, στέλνοντας την μπάλα άουτ! O ΠΑΣ είχε κερδίσει κάποια μέτρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και άντεξε μέχρι το ημίχρονο, παρά το ότι στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν ξανά στροφές και είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες με τον Σουάνη.
«Χτύπησε» με Μπεσέρα!
Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναγκάστηκε να περάσει τον Ανδράλα στη θέση του Μιχαήλ -με τον Πάντο να περνάει αριστερό μπακ- που δεν μπορούσε να συνεχίσει στο 50` και τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του έφτασε ξανά κοντά στο γκολ! Επειτα από γρήγορη αντεπίθεση και ενώ η Ξάνθη είχε ανέβει για στημένη φάση, οι Γιαννιώτες βγήκαν με αξιώσεις μπροστά και η μπάλα έφτασε στον Μπεσέρα, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στην αντεπίθεση, ο Κηπουρός βγήκε αποφασιστικά για να σταματήσει τον Μαρκόφσκι που βγήκε απέναντί του μετά από καλή μπαλιά του Μαρσελίνιο. Ο ρυθμός είχε ανέβει ξανά και τελικά η μπίλια έκατσε... στο μπλε! Στο 59` ο Μπεσέρα έπιασε ένα δύνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Βιβιανί να μην κάνει καλή εκτίμηση και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε στον κίπερ της Σκόντα.
Προβάδισμα, μείωση και... διπλό παραμονής!
Ο στόχος είχε επιτευχθεί πλέον για τον ΠΑΣ, την ώρα που η Ξάνθη έπρεπε να βγει ξανά μπροστά. Ο Ουζουνίδης έβαλε στο ματς Βλαχοδήμο και Μάνταλο παίζοντας... φουλ επίθεση, αλλά ο Αναστασιάδης απάντησε σωστά, κάνοντας... ματ στον αντίπαλό του. Έβαλε τον Τζάνη να μαρκάρει μπροστά και χτύπησε στην αντεπίθεση στο 82`! Οι Γιαννιώτες εκμεταλλεύτηκαν το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας των γηπεδούχων και μπήκαν στην περιοχή, ο Ντάσιος έκοψε την μπάλα, ο Βάλλας δεν απομάκρυνε σωστά και ο Βίλα τελείωσε σωστά τη φάση! Ο Βλαχοδήμος με υπέροχο σουτ στο 88` μείωσε, δίνοντας παράταση στην αγωνία, αλλά ο ΠΑΣ κράτησε την πολύτιμη νίκη μέχρι τέλους.
MVP: Μπεσέρα. Ο Αργεντινός έδωσε τη λύση για την ομάδα του, καταφέρνοντας να πετύχει το γκολ που έβαλε τον ΠΑΣ σε θέση οδηγού και του έδωσε την δυνατότητα να φέρει το ματς στα μέτρα του. Στο πρώτο μέρος που η Ξάνθη ήταν σαφώς καλύτερη, ήταν ο μόνος που έδειχνε ικανός να δημιουργήσει κάτι καλό.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βίλα. Έδωσε πολλές μάχες στο γήπεδο και κατάφερε να σημειώσει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μαρκ Βιβιανί. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης φέρει σαφέστατη ευθύνη στο πρώτο γκολ, ενώ δεν είχε καλή αντίδραση και στο δεύτερο. Βρέθηκε σε κακή μέρα.
Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο Μαρκ Βιβιανί στο πρώτο γκολ του ΠΑΣ. Το σουτ του Μπεσέρα ήταν μακρινό, βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: O Koυκουλάκης δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και σωστά στο τέλος έκοψε με επιθετικό φάουλ την Ξάνθη που πίεζε για την ισοφάριση. Διαμαρτύρεται για ένα οφσάιντ ο ΠΑΣ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε το ματς, κατάφερε να μην δεχτεί γκολ στο καλό πρώτο ημίχρονο της Ξάνθης και όποτε του δόθηκε η ευκαιρία... έδειξε τα δόντια του! Θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και από το πρώτο μέρος, όπου ουσιαστικά είχε μόνο μία ευκαιρία με τον Γεωργίου, αλλά ήταν η καλύτερη της αναμέτρησης! Ο Αναστασιάδης διαχειρίστηκε εξαιρετικά το δεύτερο μέρος και η ομάδα του κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη, την πρώτη στην ιστορία της στην έδρα των «Ακριτών»! Στον αντίποδα, η Ξάνθη συνέχισε τα αρνητικά αποτελέσματα και πλέον... αρχίζει να μπαίνει σε μπελάδες! Αυτή ήταν η έβδομη συνεχόμενη ήττα της και σε όλα αυτά τα ματς έχει πετύχει μόλις ένα γκολ!
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης (71` Κομεσίδης), Μπέρτος, Βάλλας, Έντιμαρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (64` Mάνταλος), Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (64` Βλαχοδήμος), Μαρκόφσκι
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (50` Ανδράλας), Πάντος, Κυριάκος (70` Τζάνης), Μπεσέρα, Γωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα (93` Γιάκος)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα