«Έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση του»! (vids+pics)

Θάνος Σαρρής
«Έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση του»! (vids+pics)

bet365

Ο Φαμπρίς Μουάμπα της Μπόλτον σωριάστηκε στον αγωνιστικό χώρο στην αναμέτρηση με την Τότεναμ και σταμάτησε να αναπνέει! Από το νοσοκομείο που διακομίσθηκε τονίζουν ότι έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση!

Ήταν στο 42` όταν ο μέσος των Τρότερς έπεσε στο γρασίδι. Αμέσως μαζεύτηκαν τριγύρω του οι παίκτες και μπήκαν και τα δύο ιατρικά επιτελεία... Από τις κινήσεις όλων, το θέμα έδειχνε σοβαρό. Στο γήπεδο μπήκε και ο προπονητής της Μπόλτον, Όουεν Κόιλ, ο οποίος ήθελε να δει με τα μάτια του τι έγινε. Τελικά, αφού οι γιατροί έμειναν κάποια λεπτά από πάνω του, ο διαιτητής Χάουαρντ Γουέμπ σφύριξε και οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια, την ώρα που ο Μουάμπα έφευγε με το φορείο!

Το γήπεδο είχε παγώσει, κάποιοι έκλαιγαν, και μόνο σε ένα σημείο οι φιλοξενούμενοι οπαδοί φώναξαν το όνομα του παίκτη με όλο το γήπεδο στη συνέχεια να ακολουθεί. Tα μέχρι στιγμής δεδομένα κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί χρησιμοποίησαν απινιδωτή για να επαναφέρουν την καρδιά του, ενώ ο παίκτης φέρεται να μην ανέπνεε όταν βγήκε από το γήπεδο. Το ESPN μετέδωσε ότι του έγινε τεχνητή αναπνοή στα αποδυτήρια! Το ματς διεκόπη οριστικά, όπως ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα, ενώ το σκορ ήταν 1-1.
Η Μπόλτον εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Ο Φαμπρίς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού κατέρρευσε. Κανένα άλλο σχόλιο προς το παρόν». Μαζί με τον παίκτη στο νοσοκομείο πήγε ο προπονητής της Μπόλτον Όουεν Κόιλ και ο αρχηγός Κέβιν Ντέιβις, ενώ η Άρσεναλ, η ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, μέσω του επίσημου twitter του συλλόγου, εξέφρασε τη συμπαράστασή της. «Οι σκέψεις όλων στο σύλλογο της Άρσεναλ είναι με τον Φαμπρίς Μουάμπα και την οικογένειά του».
Ο Μουάμπα είναι μόλις 23 χρονών και έχει καταγωγή από την Κινσάσα της Δημοκρατίας του Κονγκό. Είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες της Αγγλίας, αφού έχει πάρει την αγγλική υπηκόοτητα, και έχει παίξει σε Άρσεναλ, Μπέρμιγχαμ και από το 2008 στη Μπόλτον. Είναι πατέρας ενός παιδιού.
Αρκετοί παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ, όπως ο Άαρον Ράμσεϊ, ο Μπακαρί Σανιά, ο Τζακ Γουίλσιρ, ο Τζόε Μπάρτον και ο Ρίο Φέρντιναντ έσπευσαν να εκφράσουν τις ευχές τους για ανάρωση. Ανάμεσα τους και ο Τζιμπρίλ Σισέ, που έγραψε στο twitter: «Παρακαλώ, ας προσευχηθούμε όλοι για τον Φαμπρίς Μουάμπα. Να είσαι δυνατός και δώσε τη μάχη σου αδερφέ μου».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, Γκόρντον Τέιλορ, είπε: «Αυτή τη στιγμή όλοι παρακολουθούμε, ελπίζουμε και προσευχόμαστε. Για όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, είναι ένα τρομαιτκό συμβάν. Ελπίζουμε απλά να μην είναι μια περίπτωση σαν αυτή του Μαρκ Βιβέν Φοέ. Αυτό μπορεί να συμβεί στον αγωνιστικό ζώρο και ένας από τους λόγους που επιμένουμε οι νέοι που ξεκινούν το ποδόσφαιρο να έχουν τη δυνατότητα για εξετάσεις καρδιάς είναι για να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά».
Τελευταία ενημέρωση: Οι πληροφορίες που έβγαιναν προς τα έξω από τους Άγγλους περί επαναφοράς του παίκτη στο αθενοφόρο, δείχνουν να έχουν βάση. To νοσοκομείο που νοσηλεύεται επιβεβαιώνει ότι είναι σε σταθερή κατάσταση, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες πέραν του ότι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα