«Έφυγε» ο Μπασόρα (pics)

«Έφυγε» ο Μπασόρα (pics)

Gazzetta team
«Έφυγε» ο Μπασόρα (pics)

bet365

Απεβίωσε ο διεθνής Ισπανός Εστανισλάου Μπασόρα, μέλος της «χρυσής» εποχής της Μπαρτσελόνα και της «ομάδας των πέντε Κυπέλλων», όπως ανακοίνωσαν οι Μπλαουγκράνα την Παρασκευή.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Εστανισλάου Μπασόρα, μέλος της Μπαρτσελόνα τη δεκαετία του 1950. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσαν οι υπερπρωταθλητές μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους, στην οποία αναφέρουν:

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε το θάνατο του Εστανισλάου Μπασόρα, το πρωί της Παρασκευής. Θα μείνει στη μνήμη όλων ως μία από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα».

Κλασικός αριστερός εξτρέμ, ο Μπασόρα αγωνιζόταν στη θέση του αριστερού εξτρέμ και είχε πετύχει συνολικά 153 γκολ σε 373 αγώνες με τους «Μπλαουγκράνα», στους οποίους ήταν βασικό στέλεχος από το 1946 έως το 1958. Αυτή ήταν και μια από τις «χρυσές» περιόδους της Μπαρτσελόνα, η σύνθεση της οποίας είχε χαρακτηριστεί και ως «Η ομάδα των πέντε κυπέλλων», καθώς τη σεζόν 1951-52 κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας, όπως και τα κύπελλα Λάτιν, Εβα Ντουάρτε και Μαρτίνι Ρόσι.

Ο εκλιπόντας Μπασόρα αγωνίστηκε και στην εθνική Ισπανίας και στο Μουντιάλ του 1950 είχε πετύχει τέσσερα γκολ.

 

Τελευταία Νέα