Τα ντέρμπι του καλού και του... Κάκου!

Τα ντέρμπι του καλού και του... Κάκου!

bet365

Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Κυριακής Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα προηγούμενα εννέα του κλασικά ντέρμπι.

Ξέρεις από πριν ότι θα βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα, πως κάθε σου δράση θα έχει αντίδραση και κάθε σφύριγμα ανάλυση. Αν, όμως, δεν μπορείς να αποφύγεις ένα... ντέρμπι, καλύτερα να το απολαύσεις! Ό,τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει και ο Τάσος Κάκος. Δείτε τα εννέα προηγούμενα ντέρμπι του.

Το πρώτο ντέρμπι!

Μετά από τρία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, είχε φτάσει η στιγμή για το πρώτο αίμα! Το πρώτο κλασικό ντέρμπι, στο οποίο καλείτο ο Αναστάσιος Κάκος να μοιράσει το καρπούζι στη μέση. Να μοιράσει ακόμα και τα… κουκούτσια, αφού σε τέτοια παιχνίδια αναζητείται και το παραμικρό λάθος, προκειμένου να γίνει θέμα η διαιτησία. Ο Κερκυραίος ρέφερι είχε μικρή εμπειρία από μεγάλα ματς, έχοντας σφυρίξει ένα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ένα Παναθηναϊκός-Άρης τα προηγούμενα χρόνια και στο πρώτο του ντέρμπι πήρε πολύ καλή βαθμολογία.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Άρης-ΠΑΟΚ (21/10/2007)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 3-1 (5η αγωνιστική του πρωταθλήματος)
Η ΦΑΣΗ: Δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση στο παιχνίδι.
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: -
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΦΑΟΥΛ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

55 (21-24)

4 (0-4)

-

-


Πρωτοσέλιδος έρωτας!

Λένε πως η κακή δημοσιότητα είναι καλύτερη από την καθόλου! Όχι αν είσαι διαιτητής, όμως. Ο Αναστάσιος Κάκος θα έβλεπε τον εαυτό του για πρώτη φορά στα πρωτοσέλιδα, χωρίς όμως θετικά σχόλια να συνοδεύουν την απόδοσή του στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Έστω κι αν δεν υπήρχε προφανής λόγος ή κάποια ξεκάθαρη φάση, η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που «σφύριξε» ο Κερκυραίος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και διαμαρτυρήθηκε έντονα.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Ολυμπιακός-ΑΕΚ (16/12/2007)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 1-0 (12η αγωνιστική του πρωταθλήματος)
Η ΦΑΣΗ: Ένα φάουλ που δεν δόθηκε υπέρ της ΑΕΚ ελάχιστα μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά και η αποβολή του Μορέτο στις καθυστερήσεις.
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: «Παράλληλα, παρότι ο διαιτητής δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν έδειξε την ίδια αυστηρότητα στις υποδείξεις. Σε ίδια φάουλ είχε άλλη στάση με την ΑΕΚ και άλλη με τον Ολυμπιακό. Δεν καταλαβαίνω το γιατί». Λορέντζο Σέρα Φερέρ.
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι διαιτητές -συγνώμη για την έκφραση- παίζουν σαν χεσμένοι στο Καραϊσκάκη. Αυτό το πράγμα είναι αρρώστια. Μπαίνουν σε αυτό το γήπεδο φοβισμένοι, όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι, αλλά και με άλλες ομάδες. Χάσαμε δίκαια όπως στην Λεωφόρο, όμως επαναλαμβάνω ότι αυτό το πράγμα είναι αρρώστια. Τα ντέρμπι δεν κρίνουν το πρωτάθλημα και δεν το λέω αυτό σαν δικαιολογία επειδή χάσαμε».
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΦΑΟΥΛ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

56 (21-25)

6 (2-4)

1 (0-1 / απευθείας)

-


Γούρι στον Ολυμπιακό!

Το δεύτερο ντέρμπι που κλήθηκε να σφυρίξει στην ίδια σεζόν και, μάλιστα, μέσα σε ένα μήνα από το προηγούμενο είχε ακόμα υψηλότερη επικινδυνότητα. Λίγες μέρες πριν, η διαιτησία του Δημήτρη Καλόπουλο ήταν στο επίκεντρο στο ντέρμπι πρωταθλήματος κι έτσι εκ των προτέρων ο Αναστάσιος Κάκος ήταν ένα από τα πρόσωπα του αγώνα. Η εξέλιξη της αναμέτρησης, όμως, τον βοήθησε ώστε να μην είναι ΤΟ πρόσωπο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πανεύκολα τον Παναθηναϊκό και ο Κερκυραίος διαιτητής πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στο Καραϊσκάκη.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (16/1/2008)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 4-0 (κύπελλο Ελλάδας, φάση των «16»)
Η ΦΑΣΗ: -
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: -
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει την Κυριακή πολύ εύκολα, αλλά το σημερινό παιχνίδι είναι διαφορετικό δεν πρέπει να μιλάμε για την τύχη ή τον διαιτητή ή κάποιον άλλο παράγοντα, για να δικαιολογηθούμε». Ζοσέ Πεσέιρο.
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

3 (2-1)

-

-

Ξύλο χωρίς γκολ!

Η ένταση σε ένα ακόμα ντέρμπι αιωνίων στη Θεσσαλονίκη ήταν δεδομένη. Έγινε ακόμα πιο μεγάλη από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αντίκρισαν τον αγωνιστικό χώρο. Δε θα μπορούσαν να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, αφού το γήπεδο προσφερόταν περισσότερο για λασπομαχίες και σε τέτοιες επιδόθηκαν! Ο Αναστάσιος Κάκος έκανε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει το παιχνίδι σε αγωνιστικά πλαίσια και να μην του ξεφύγει, κάτι σχετικά δύσκολο αν αναλογιστούμε ότι μόλις στο 5’ αναγκάστηκε να διακόψει το ματς για κροτίδα που έσκασε δίπλα στον Σιστόν και στο 12’ ξεκίνησαν οι αψιμαχίες με Βιτόλο και Σνάουτσνερ να τα λένε σε έντονο ύφος και να αντικρίζουν κίτρινη κάρτα.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: ΠΑΟΚ-Άρης (14/1/2009)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 0-0 (κύπελλο Ελλάδας, φάση των «16»)
Η ΦΑΣΗ: Στο 56’ του αγώνα, δεν καταλόγισε σκληρό φάουλ του Γκαρσία στον Χαβίτο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση στον αγωνιστικό χώρο και να διαμαρτυρηθούν οι παίκτες του Άρη.
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: -
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Συγχαρητήρια στον κ. Κάκο για τη διαιτησία». Λάμπρος Σκόρδας (σ.σ. με ειρωνική διάθεση)
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΦΑΟΥΛ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

52 (23-29)

7 (3-4)

-

-


Ο τελικός του!

Ήταν το… πέντε το καλό! Μετά από τέσσερα ντέρμπι και διάφορες «ειδικές» καταστάσεις που είχε αντιμετωπίσει, ο Αναστάσιος Κάκος προετοιμάστηκε για τον αγώνα της καριέρας του. Τουλάχιστον, μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ορίστηκε διαιτητής στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα έχει να το λέει πως πέρασε σχεδόν απαρατήρητος σε ένα μυθικό ματς! Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας με νίκη συνολικά 19-18 μετά από σχεδόν τρεις ώρες παιχνιδιού και αποδείχθηκε πως ακόμα και σε τέτοιο ματς, ο Κερκυραίος λειτουργεί γούρικα για τους ερυθρόλευκους. Αυτό δεν σημαίνει πως τους ευνοεί, αφού στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ολυμπιακός τελείωσε – δικαιολογημένα – το ματς με εννέα παίκτες.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-4 (2/5/2009)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 4-4 (19-18 στα πέναλτι), (Τελικός Κυπέλλου)
Η ΦΑΣΗ: -
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: -
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

11 (6-5)

3 (1-2)**

-


** Η κόκκινη που δόθηκε στον Σωτήρη Κυργιάκο ήταν ενώ εκείνος βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΚ.

Και… καλό καλοκαίρι!

Στο ίδιο γήπεδο θα βρισκόταν και στο τέλος του μήνα. Στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό. Οι πιθανότητες της Ένωσης για να πάρει την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία ήταν αρκετές και ουσιαστικά χρειαζόταν μια νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ενώ η ισοπαλία βόλευε το τριφύλλι. Συνεπώς, το παιχνίδι δεν ήταν τόσο… βαρετό, όσο φαντάζεται κανείς σε πρώτη ανάγνωση. Ο Παναθηναϊκός, όμως, κατάφερε να το «κάνει» τέτοιο και να καθαρίσει με τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, χάρη σε δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά. Η διαιτησία του Αναστάσιου Κάκου κρίθηκε σε γενικό πλαίσιο ικανοποιητική, αφού τον βοήθησε και το αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν που δεν απέβαλλε τον Σεμπαστιάν Σάχα στη φάση του πέναλτι στο 30’, όμως το τελικό αποτέλεσμα έσβησε τη φάση από τη μνήμη τους.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (31/5/2009)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 0-2 (6η αγωνιστική των πλέι οφ)
Η ΦΑΣΗ: Στο 30ο λεπτό, ο Σεμπαστιάν Σάχα ανέτρεψε τον Γιώργο Καραγκούνη και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, με τους παίκτες του τριφυλλιού να ζητούν την αποβολή του.
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: -
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

3 (1-2)

-

1 (0-1)


Το καθαρό!

Ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε να σφυρίξει ντέρμπι αιωνίων για το ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως, όμως, και σε εκείνο του κυπέλλου, έφερε γούρι στον Ολυμπιακό και κακοτυχία στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη του φορά έφερε αλλαγή διοίκησης στην Παιανία και η δεύτερη αλλαγή προπονητή! Ο Αναστάσιος Κάκος ήταν άρχοντας της αναμέτρησης στο ντέρμπι του 2009 στο Στάδιο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που είχε περισσότερα «επεισόδια» πριν την έναρξή του, με την καθυστερημένη άφιξη του τριφυλλιού στο γήπεδο, και μετά τη λήξη του με την ιστορία του Τζόρβα με το αεροβόλο, παρά κατά τη διάρκειά του.

Αν υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι, είναι ένα οφσάιντ που δόθηκε εις βάρος του Τζιμπρίλ Σισέ λίγο πριν το 1-0, στο οποίο η ευθύνη βαραίνει τον βοηθό του Κερκυραίου ρέφερι.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (29/11/2009)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 2-0 (12η αγωνιστική)
Η ΦΑΣΗ: Στο 43’ του αγώνα, ο Σισέ φεύγει μόνος του προς την περιοχή του Ολυμπιακού και υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ.
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: -
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΦΑΟΥΛ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

34 (16-18)

5 (2-3)

-

-


Το αγαπημένο του ΟΑΚΑ!

Στο φινάλε της σεζόν 2009-10, ο Αναστάσιος Κάκος θα έβλεπε ένα ακόμα ντέρμπι να τον περιμένει. Για εκείνον δεν θα ήταν το τελευταίο του ματς, για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, όμως, ναι. Η Ένωση με τη νίκη της πήρε την 2η θέση στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ και άφησε τους ερυθρόλευκους πέμπτους, αφού την ίδια ώρα κέρδιζε ο Άρης τον ΠΑΟΚ.

Στο παιχνίδι δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση, τουλάχιστον που να έγινε αντιληπτή στην εξέλιξη του αγώνα. Μετά το τέλος και αφού διαπιστώθηκε το μέγεθος του τραυματισμού του Κώστα Μανωλά, τέθηκε το θέμα αποβολής του Κώστα Μήτρογλου για αντικανονικό και ηθελημένο χτύπημα στον αμυντικό της ΑΕΚ.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19/5/2010)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 2-1 (6η αγωνιστική των πλέι οφ)
Η ΦΑΣΗ: Στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κώστας Μανωλάς δέχεται χτύπημα πάνω στη φάση από τον Μήτρογλου και πέφτει στο έδαφος. Σηκώνεται μετά από αρκετή ώρα, συνεχίζει το παιχνίδι, αλλά αποχωρεί τραυματίας στο 10’.
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: -
Η ΔΗΛΩΣΗ: -
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

9 (5-4)

-

-


Το ντέρμπι της αντίδρασης...

Ίδιο γήπεδο, ίδιο πάθος, διαφορετική χρονική συγκυρία. Ο Τάσος Κάκος για δεύτερη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και τρίτη συνολικά στην καριέρα του, θα σφύριζε ντέρμπι αιωνίων. Θα ήταν, όμως, η παρθενική φορά που θα γηπεδούχος θα ήταν ο Παναθηναϊκός και έδρα του ντέρμπι το ΟΑΚΑ. Στις 30 Οκτωβρίου του 2010, οι πράσινοι έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο, όντας τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και χωρίς να έχουν περιθώριο για περαιτέρω βαθμολογικές απώλειες.

Ο Κέβιν Μιραλάς είχε κάνει το 0-1 στο 37’ και στο δεύτερο ημίχρονο θα ερχόταν η ανατροπή και η αντίδραση! Ο Τζιμπρίν Σισέ το πήρε προσωπικά και μέσα σε έξι λεπτά άλλαξε το ρου του αγώνα. Αρχικά ισοφάρισε στο 57’ και μετά έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 63’. Τότε ήταν που μια απόφαση του Τάσου Κάκου έφερε την αντίδραση του Ολυμπιακού. Ο Κερκυραίος διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και κόκκινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Για την κάρτα ουδείς παραπονέθηκε, αφού ήταν φυσιολογική απόρροια της εσχάτης των ποινών, για την οποία – αν και φαινόταν καθαρή – οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (30/10/2010)
ΤΟ ΣΚΟΡ: 2-1 (8η αγωνιστική του πρωταθλήματος)
Η ΦΑΣΗ: Στο 61ο λεπτό και σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο Λουίς Γκαρσία βγάζει μόνο του τον Σισέ, ο οποίος ανατρέπεται από τον επερχόμενο Αβραάμ Παπαδόπουλο και ο Τάσος Κάκος σφυρίζει πέναλτι.
Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του αγώνα, επισκέφτηκε τον Τάσο Κάκο στο καμαράκι των διαιτητών και του επιτέθηκε για τη διαιτησία. «Έκανες πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο και αλλοίωσες το αποτέλεσμα». Στην συνέχεια ρώτησε «ποιος είναι ο επόπτης Ακρίβος» και όταν ο συγκεκριμένος βοηθός του είπε «εγώ», απάντησε ότι «έκανες πολύ κακό παιχνίδι και πολλά λάθη».
Η ΔΗΛΩΣΗ: «Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε λάθη αλλά θέλω να δω τις φάσεις για να είμαι σίγουρος. Από τηλέφωνα που έχω δεχτεί, θεωρούν ότι υπήρχαν διαιτητικά λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού». Βαγγέλης Μαρινάκης.
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

ΦΑΟΥΛ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ

ΠΕΝΑΛΤΙ

37 (24-13)

3 (2-1)

1 (0-1)

1 (0-1)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα