Κατάθλιψη με... τα γκολ!

Κατάθλιψη με... τα γκολ!

Gazzetta team
Κατάθλιψη με... τα γκολ!

bet365

Εναν χρόνο μετά τη μεταγραφή των 58 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι, έχει πετύχει 5 γκολ και είναι 1.500 λεπτά άσφαιρος. Το gazzetta.gr αναλύει την... κατάθλιψη του Φερνάντο Τόρες.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν πόσο πολύ θα έπιαναν οι κατάρες τους, όταν ο el nino άφηνε το «Ανφιλντ» για την Τσέλσι, η οποία δαπάνησε 58 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Από τη μεταγραφή του και μετά, έχει παίξει τρεις φορές κόντρα στους Reds στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η Τσέλσι έχει τρεις ήττες.

Ο Ισπανός, που έγινε ο πρώτος παίκτης των Reds που έσπασε τόσο γρήγορα τα ρεκόρ σκοραρίσματος, έμελλε να μεταμορφωθεί σε έναν άλλο επιθετικό αλλά και άνθρωπο αφού ο Τόρες σταμάτησε να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, το χαμόγελο στο πρόσωπό του δεν εμφανίζεται πια και σε όλες τις φωτογραφίες έχει το κεφάλι σκυμένο, ενώ κάθε του γκολ... κοστίζει περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ. Το gazzetta.gr αναλύει τι συμβαίνει τον τελευταίο έναν χρόνο με τον 27χρονο στράικερ.

«Είναι νέος και έχει μπροστά του πολλές σεζόν. Η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να πάρει τον Τόρες και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια ομάδα που δεν θα τον ήθελε. Ηταν ένα φανταστικό deal». Τα λόγια του Αλεξ Φέργκιουσον, παράσημο για τον πρώην άσο της Ατλέτικο, όμως μοιάζουν να χάνονται στο παρελθόν...

Ολα άρχισαν στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 όταν ο Τόρες έκανε το ντεμπούτο του με τη Μπλε φανέλα κόντρα στην πρώην ομάδα του, η οποία επικράτησε 0-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και τον στοίχειωσε ακόμα περισσότερο. Από τότε σε 35 αγώνες πρωταθλήματος έχει σκοράρει 3 φορές, ενώ φέτος στην Premier League έχει να σκοράρει 867 λεπτά μετά το γκολ που έβαλε στην Σουόνσι στις 24 Σεπτεμβρίου ματς στο οποίο σκόραρε σε 29' και αποβλήθηκε δέκα λεπτά αργότερα. Πέρασαν πάνω από 5 μήνες και 16 αγώνες και το επόμενο γκολ δεν έχει έρθει..



Οσον αφορά όλες τις διοργανώσεις ο αριθμός μεγαλώνει ανεβαίνει πάρα πολύ καθώς μετά τα δύο τέρματα κόντρα στην Γκενκ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 19 Οκτωβρίου, αγνοεί το τίναγμα της αντίπαλης εστία για περισσότερα από 1.500 λεπτά! Ο Ιβηρας χρησιμοποιήθηκε σε 23 αγώνες σε Premier League, FA Cup, League Cup και Champions League όμως δεν έχει καταφέρει να σκοράρει, με τελευταίο αγώνα αυτόν για το κύπελλο κόντρα στην Μπέρμιγχαμ της Championship...



Κάνει μόνο 2 σουτ ανά ματς
Η προσφορά ενός επιθετικού κρίνεται από πολλά. Από τα γκολ που πετυχαίνει, τις ασίστ που κάνει, τις προσπάθειες που παίρνει και τη συμμετοχή του στο παιχνίδι και δυστυχώς για τον Τόρες δεν έκανε ποτέ τη διαφορά στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Ισπανός έχει 2 γκολ και 3 ασίστ σε 1.225 λεπτά συμμετοχής στην Premier League, ενώ κάνει 2 σουτ και 17,5 πάσες ανά παιχνίδι, με το 74,9% αυτών να είναι επιτυχημένο.

Oταν η Τσέλσι τον απέκτησε είχε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό με τους Ντινιτέ Ντρογκμπά και Νικολά Ανελκά (Καλού και Μαλουντά δεν είναι καθαρόαιμοι επιθετικοί). Ο τελευταίος μπορεί να αποτελεί παρελθόν μετά από απόφαση του Βίλας-Μπόας, όμως το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Μπόλτον ο Ντάνιελ Στάριτζ και αποκτήθηκε από την Aντερλεχτ ο Ρομέλου Λουκάκου.

Καλύτεροι όλοι οι υπόλοιποι
Οι αριθμοί του Στάριτζ είναι σαφώς καλύτεροι και δίκαια έχει φανέλα βασικού. Πιο συγκεκριμένα ο Aγγλος έχει 9 γκολ και 1 ασίστ σε 1.590 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ενώ κάνει 3,2 σουτ και 23,3 πάσες ανά παιχνίδι, με το ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων να αγγίζει το 82,5%. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ακολουθεί στο... άτυπο tendex με 4 γκολ και 1 ασίστ σε 1.121 λεπτά συμμετοχής με 2,9 σουτ και 17,5 πάσες μέσο όρο με ποσοστό επιτυχίας 62,8%.

Ο Ανελκά σε 409' είχε 1 γκολ και 1 ασίστ, 17 σουτ και 20,7 πάσες ανά παιχνίδι με ποσοστό επιτυχίας 82,3%, ενώ τέλος ο Λουκάκου σε μόλις 82' ούτε γκολ έχει ούτε ασίστ, 0,8 σουτ και 4,2 πάσες ανά παιχνίδι με 84% ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων, όμως δεν μπορεί ακόμη να κριθεί.

Στήριξη από οπαδούς...
Η Τσέλσι έδωσε ένα καράβι λεφτά για να πάρει έναν έτοιμο παικταρά, όμως οι οπαδοί των Μπλε εδώ και έναν χρόνο κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο βλέπουν μέσα στο γήπεδο. Ο Τόρες με μόλις 5 γκολ σε έναν χρόνο έχει απογοητεύσει, όμως οι φίλοι των Μπλε είναι στο πλευρό του. «Θα ήθελα τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα, όμως η στήριξη που μου δίνουν κάθε μέρα είναι κάτι το εκπληκτικό, θυμάμαι σε έναν αγώνα αν και ήμουν στον πάγκο φώναζαν το όνομά μου» είπε πρόσφατα ο Ισπανός. «Δεν έχω περάσει τέτοια κατάσταση ποτέ ξανά στο παρελθόν και το μόνο πράγμα που μου δίνει ελπίδα είναι ο κόσμος. Μου έδειξαν ότι υπάρχουν σημαντικά πράγματα για να παλέψεις, η αγάπη των οπαδών αλλά και η στήριξη από την ομάδα».



... και συμπαίκτες
Εκτός από τους οπαδούς όμως, και οι υπόλοιποι παίκτες της Τσέλσι είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Τόρες στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί. Κανένας από τους επιθετικούς δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ γιατί δεν παίζει αντί του άσφαιρου Ισπανού, ποτέ δεν έχει ακουστεί το παραμικρό. «Οι συμπάικτες μου είναι αυτοί που είναι εκεί από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα». Μάλιστα ψάχνουν τρόπους για να τον βοηθήσουν, όπως είχε κάνει ο Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος πριν από αγώνα είχε προσπαθήσει να δώσει θετική ενέργεια, ενώ στο πρόσφατο ματς με την Μπέρμιγχαμ στο κύπελλο τον προέτρεψα να εκτελέσει πέναλτι που κέρδισε η Τσέλσι, αν και εκείνος αρνήθηκε.



Παίρνει μπάλα, όμως δεν κάνει τίποτα
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια ή, αν προτιμάτε, σπάνια λένε ψέματα. Από την στιγμή που ο Τόρες βρέθηκε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η απόδοσή του έχει πάρει την. κατιούσα. Και αν πέρυσι ο Ισπανός βρέθηκε μεσούσης της σεζόν στο Λονδίνο και δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, φέτος δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εικόνα του.

Πέρα από τα 2 γκολ και τις 3 ασίστ του στην τρέχουσα σεζόν, ο Τόρες διεκδικεί με άνεση τον τίτλο του χειρότερου επιθετικού της Τσέλσι, κάτι που θα έπαιρνε άνετα αν ο Λουκάκου είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και είχαμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον Βέλγο. Ο Ισπανός έχει δεχθεί την μπάλα 503 φορές στις 22 συμμετοχές του στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει πετύχει ένα γκολ, ενώ για παράδειγμα ο Στάριτζ έχει πάρει 600 φορές την μπάλα και έχει σκοράρει 9 φορές! Ο Ντρογκμπά έχει τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του 412 φορές και σκόραρε μέχρι τώρα 4 φορές, ενώ ο Ανελκά 226 έχοντας πετύχει 1 γκολ.

Τέλος από Εθνική, ίσως χάσει το Euro
Η κακή φόρμα του el nino με τους Φούριας Ρόχας ξεκίνησε από το μουντιάλ του 2010, αφού ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και μετά την μεταγραφή στην Τσέλσι η φόρμα του έγινε ακόμα χειρότερη αφού έχει σχεδόν ξεχάσει τι είναι γκολ. Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε «αναγκάστηκε» να αφήσει εκτός τον Τόρες στο φιλικό με την Βενεζουέλα και τα νέα ήταν ακόμα χειρότερα, αφού ο αντικαταστάτης του, Ρομπέρτο Σολδάδο έκανε χατ τρικ σε αυτό το ματς.

Ο άνθρωπος που πέτυχε το γκολ του τελικού στην προηγούμενη διοργάνωση κινδυνεύει πλέον να μείνει εκτός αποστολής αφού ο Γιορέντε της Μπιλμπάο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ παίκτες όπως οι Σίλβα, Μάτα και Φάμπρεγας μπορούν να παίξουν σε περιφερειακές θέσεις της επίθεσης. «Για έναν επιθετικό, οι αριθμοί είναι αυτοί που λένε αν είσαι εδώ» είπε πολύ σωστά ο Σολδάδο, ενώ ο πρώην συμπαίκτης του Τόρες, παραδέχθηκε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση: «Μιλάμε πολύ με τον Φερνάντο, περνάει μία δύσκολη περίοδο, η φόρμα του θα επιστρέψει».



94 παίκτες πιο πολλά γκολ από τον Τόρες
Οσο ήταν στην Λίβερπουλ κανένας δεν είχε πετύχει περισσότερα γκολ από αυτόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ισπανός είχε σκοράρει 65 φορές από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011 και ανάγκασε την Τσέλσι να βγάλει από τα ταμεία της περισσότερα από 56 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Από την στιγμή, όμως, που μετακόμισε στο Λονδίνο τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο...

Ο Τόρες έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μόλις 3 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ και ενώ στο ίδιο διάστημα ούτε λίγο ούτε πολύ 94 παίκτες έχουν πετύχει περισσότερα τέρματα! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ χρειάστηκε μόλις 3 αγώνες, για να φτάσει τα 5 γκολ και να ξεπεράσει τον Τόρες, ενώ στη λίστα πάνω από τον Ισπανό βρίσκονται παίκτες όπως ο Λένγκτον Μπέινς, ενώ στα ίδια γκολ είναι οι αμυντικοί Μπρεντ Χάγκελαντ, Στήφεν Γουόρντ Ρόμπερτ Χουτ και ο... δικός μας Απόστολος Βέλλιος!

Σε ό,τι αφορά τα γκολ της Τσέλσι, ο Λάμπαρντ είναι πρώτος σκόρερ των μπλε από την ημέρα που ο Τόρες έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τους Λονδρέζους. Ο Άγγλος μέσος έχει 17 γκολ, ενώ τον ακολουθεί ο Στάριτζ με τα φετινά του 8. Ντιντιέ Ντρογκμπά και Τζον Τέρι έχουν από 6, ενώ στα 5 είναι οι Ραμίρες, Μαλουντά, Καλού και Μάτα. Ραούλ Μεϊρέλες και Νταβίντ Λουίζ έχουν και μετά ακολουθεί ο Τόρες στην 11η θέση της λίστας με μόλις 3 γκολ!

Αποδόσεις να μην σκοράρει ξανά
Στην Λίβερπουλ ήταν πάντα το πρώτο φαβορί για να σκοράρει στους αγώνες των reds. Σιγά-σιγά στην Τσέλσι, όμως, εξελίχθηκε στο πρώτο φαβορί για να μην πετύχει κανένα γκολ, όχι μόνο σε συγκεκριμένους αγώνες, αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν και σε όλες τις διοργανώσεις! Μετά το παιχνίδι για το Κύπελλο με την Μπέρμιγχαμ και ακόμη μία απογοητευτική εμφάνιση οι πιθανότητες να μείνει... άσφαιρος μέχρι το τέλος της σεζόν προσφέρονται στο 3 προς 1 από την bet365!

Οι στοιχηματικές εταιρείες πηγαίνουν το πράγμα λίγο πιο μακριά, καθώς η William Hill προσφέρει απόδοση 11 προς 8 σε όσους ποντάρουν ότι ο Τόρες δε θα βρίσκεται στο ρόστερ της Τσέλσι στο πρώτο παιχνίδι της επόμενης σεζόν. Κάτι που οι Άγγλοι λένε ότι δύσκολα θα συμβεί μόνο και μόνο για το γεγονός ότι οι μπλε δε θα μπορέσουν να τον ξεφορτωθούν τόσο εύκολα...

 

Τελευταία Νέα