«Όνειρο ζω, Μόναχο βλέπω!»

«Όνειρο ζω, Μόναχο βλέπω!»

bet365

Ο ήρωας της ιστορικής πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά του Champions League, Διονύσης Χιώτης εξομολογείται στο gazzetta.gr πως απέκρουσε τα δύο πέναλτι της Λιόν και μιλάει για το “απίστευτο όνειρο” που έγινε αληθινό!

Το γκολ του Μαντούκα στο 9ο λεπτό έφερε την μάχη στα ίσα και παρ' ότι ο ΑΠΟΕΛ υποχρεώθηκε να παίξει για τα τελευταία πέντε λεπτά της παράτασης μ' έναν παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του σκόρερ του αγώνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όχι απλά άντεξε αλλά έδειξε απίστευτα ψυχικά αποθέματα και παροιμιώδη ψυχραιμία στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Μεγαλύτερος πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο 34χρονος Έλληνας γκολκίπερ, Διονύσης Χιώτης που απέκρουσε τα χτυπήματα του Λακαζέτ και του Μπαστός και έστειλε τους οπαδούς της κυπριακής ομάδας αλλά και σχεδόν ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα, στα... ουράνια!!!

Σε απόδοση 4.50 στην sportingbet η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά του Champions League

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας βρίσκεται ήδη στους “8” του Champions League, μαζί με την Μπαρτσελόνα, τη Μίλαν και την Μπενφίκα και περιμένει να μάθει τις υπόλοιπες ομάδες, με τις οποίες θα μπει στην κληρωτίδα για τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών της διοργάνωσης! Το gazzetta.gr εντόπισε τον Αθηναίο γκολκίπερ στο αυτοκίνητό του, την ώρα που έφευγε από το “Γ.Σ.Π.” και κατέγραψε τα πρώτα του συναισθήματα αμέσως μετά τον πιο σημαντικό αγώνα της καριέρας του...

- Διονύση, κατ' αρχήν πολλά συγχαρητήρια.... Πριν μας μιλήσεις για το αγωνιστικό μέρος, θα μπορούσες να μας περιγράψεις την ατμόσφαιρα που επικρατεί αυτή την ώρα (01.50 τα ξημερώματα) στη Λευκωσία;

«Δεν είμαστε απλά χαρούμενοι, είμαστε τρελαμένοι... Ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει και ίσως να πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες για να καταλάβουμε που έχουμε φτάσει, αλλά όπως και να 'χει, οι στιγμές είναι μοναδικές! Απόψε (σ.σ.: χθες) “καίγεται” η Λευκωσία... Όλος ο κόσμος είναι στους δρόμους και πανηγυρίζει, ακούς συνεχώς κορναρίσματα και επιφωνήματα, πραγματικά η ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ μου θύμισε όλα εκείνα τα βράδια που ζήσαμε στην Ελλάδα, μετά τις απανωτές επιτυχίες της Εθνικής ομάδας το 2004 στο Euro της Πορτογαλίας! Άλλωστε, για τόσο μικρή χώρα σαν την Κύπρο, η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά του Champions League ισοδυναμεί με κάτι ανάλογο...»

- Μα, νομίζω ότι ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας ήταν πραγματικός συμπαραστάτης σε όλη αυτή την εκπληκτική πορείας έως τώρα στην Ευρώπη...

«Ούτε να το συζητάς... Και απόψε (σ.σ.: χθες) ειδικά, ήταν φανταστικός... Είχε τρομερό παλμό και πάθος, πίστευε στην πρόκριση και μας έσπρωχνε από το 1ο έως και το 120ο λεπτό... Αυτή η βοήθεια μας δίνει συνεχώς ακόμη μεγαλύτερη δίψα για διάκριση...»

- Εντάξει οι φίλαθλοι μίας ομάδας είναι πάντα αισιόδοξοι και ειδικότερα όταν η ομάδα τους συνεχίζει να ξεπερνά τα όριά της... Εσείς, οι ποδοσφαιριστές πιστεύατε στην πρόκριση απέναντι στη Λιόν, πριν από τον χθεσινό επαναληπτικό και μετά το 0-1 του “Ζερλάν”;

«Η αλήθεια είναι όταν παίζεις με μία τόσο ποιοτική και έμπειρη ομάδα, αυτό το αποτέλεσμα είναι πολύ “πονηρό”! Πέρα από την τακτική και την δουλειά που έγινε στην προετοιμασία, μας βοήθησε πολύ ο προπονητής μας... Ο κ. Γιοβάνοβιτς μας είπε: “Παιδιά, θέλω να μπείτε στο γήπεδο, πρώτα απ' όλα για να το ευχαριστηθείτε. Δεν θέλω να κλειστείτε, θέλω να παίξετε ανοιχτά και να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ευκαιρίες!”. Εμείς απλά ακολουθήσαμε τις οδηγίες του, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, δείξαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και τελικά πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο...»

- Σαν τερματοφύλακας, θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου σαν “πεναλτάκια”; Θέλω να πω είσαι από τους γκολκίπερ που έχουν έφεση στις αποκρούσεις των πέναλτι ή σου βγήκε αυτή η ικανότητα σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι;

«Όχι δεν θα το 'λεγα (γέλια!!!), γιατί δεν μπορώ να πω ότι έχω αποκρούσει πολλά πέναλτι στην καριέρα μου... Αυτό που μπορώ να πω, είναι έγινε μία εξαιρετική δουλειά από τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, με τον οποίο μελετήσαμε πολύ προσεκτικά πως σουτάρουν οι περισσότεροι παίκτες της Λιόν τα πέναλτι. Είδαμε πολλά dvds, συζητήσαμε πολύ και κάναμε αρκετή προπόνηση και πάνω στα πέναλτι. Η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ δεν είναι τυχαία και αποτελεί προϊόν σκληρής δουλειάς... Δε γίνεται να φτάσει κανείς κατά τύχη στους “8” του Champions League, πιστέψτε με, έχει γίνει πολύ σοβαρή και επαγγελματική δουλειά...»

- Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι στα 4 από τα 5 πέναλτι, βρήκες τη σωστή γωνία...

«... ναι γιατί ήξερα σε ποια γωνία προτιμούν να στέλνουν τη μπάλα οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές! Ειδικότερα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, ένας ποδοσφαιριστής δύσκολα αλλάζει τις συνήθειές του... Όταν φτάνεις στην διαδικασία των πέναλτι, βέβαια, χρειάζεται και τύχη αλλά παίζουν ρόλο και οι λεπτομέρειες. Αρχικά, οι πιθανότητες είναι 50%-50%... Από 'κει και πέρα μετράει ποιος θα είναι πιο τυχερός, ποιος έχει μεγαλύτερη επιθυμία και καλύτερη ψυχολογία, αλλά και ποιος έχει μελετήσει περισσότερο τον τρόπο εκτέλεσης στα χτυπήματα...»

- Στα αποδυτήρια τι έγινε;

«Χαμός! Πολύ γιορτινό κλίμα, μπουγέλα, αγκαλιές, πανηγύρια, γενικά πανζουρλισμός!»

- Οι συμπαίκτες σου, σου έβγαλαν κανένα παρατσούκλι, σου έκαναν καμία ιδιαίτερη υποδοχή ή καμία πλάκα;

«(γέλια!!!) Όχι ακόμη... Ακόμη κανείς μας δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει και όλοι είμαστε υπό την επήρεια της πρόκρισης... Αυτά γίνονται συνήθως στην προπόνηση, οπότε από αύριο, μεθαύριο βλέπουμε...»

- Πόσο μακριά φτάνουν τα όνειρά σας;

«Εμείς αρχίσαμε να ονειρευόμαστε από το Σεπτέμβριο κι ακόμη δεν έχουμε ξυπνήσει! Ζούμε ένα “ατελείωτο” όνειρο! Πλέον, μ' αυτά που έχουμε δει, τι να σας πω, μπορεί να φτάσουμε και στο Μόναχο!!! Δεν ξέρουμε πραγματικά, ποιο είναι το “ταβάνι” αυτής της ομάδας...»

Έχετε προτίμηση για τον αντίπαλο στα προημιτελικά; Την Μπενφίκα ίσως;

«Προσωπικά προτίμηση δεν έχω, αλλά ελπίζω και οι δύο αγώνες μας να μεταδοθούν ζωντανά από την ελληνική τηλεόραση...»

- Όπως και να 'χει πάντως, η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ έχει συγκινήσει πολύ μεγάλο μέρος της φίλαθλης Ελλάδας, που σε αυτή την εκπληκτική πορεία σας στο Champions League, βρίσκει και μία διέξοδο από τις δύσκολες στιγμές που περνάει αυτή την περίοδο... Το εισπράττεις καθόλου αυτό όταν επικοινωνείς με την πατρίδα;

«Πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας που έχει δώσει τόσο μεγάλη χαρά όχι μόνο στους Κύπριους αλλά και στους Ελλαδίτες, γιατί στην ουσία όλοι οι Έλληνες είμαστε! Όλοι στην Κύπρο θεωρούν την Ελλάδα “μητέρα πατρίδα” και όλοι συμπάσχουν με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας!»

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα