Η Ρώμη στα δύο! (11 vids)

Η Ρώμη στα δύο! (11 vids)

bet365

Ρόμα εναντίον Λάτσιο την Κυριακή και το gazzetta.gr σας βάζει στην Curva Sud των Τζιαλορόσι και στην Curva Nord των Irriducibili της Λάτσιο, μέσα από δύο ολόκληρες ιταλικές εκπομπές!

Το γιατί υπάρχει το μίσος ανάμεσα στις δύο ομάδες οι οπαδοί τους το ξέρουν πολύ καλά. Οπως και το τι έχει γίνει στα τελευταία ντέρμπι, ποιος σκόραρε, ποιος έκρινε τα ματς κλπ... Το gazzetta.gr προτίμησε να ασχοληθεί περισσότερο με το οπαδικό κομμάτι αυτού του ντέρμπι, προκειμένου να βάλει από το Σάββατο στο κλίμα τους Έλληνες οπαδούς των δύο ομάδων αλλά και γενικά τους φίλους του Campionato.

Θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες στον αγώνα Ρόμα-Λάτσιο; Παίξτο σε απόδοση 1.65 στην vistabet

Αρχίζουμε με τη γηπεδούχο Ρόμα και παραθέτουμε αυτούσια την εκπομπή «Tutto in un giorno», που σημαίνει «όλα σε μια μέρα», που την άνοιξη του 2002 ασχολήθηκε με το derby della Capitale. Η Ρόμα ήταν η πρωταθλήτρια της προηγούμενης χρονιάς και μονομαχούσε για το Scudetto του 2002 με τις Γιουβέντους και Ιντερ. Η Λάτσιο, από την άλλη πλευρά, είχε μείνει πιο πίσω στη βαθμολογία και ήθελε να κόψει βαθμούς από τους Τζιαλορόσι.

Τηλεοπτικά συνεργεία της εκπομπής ακολουθούν από το πρωί της Κυριακής ως το τέλος του ντέρμπι τους οργανωμένους της Ρόμα, τους οργανωμένους της Λάτσιο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του αγώνα και τον επίσημη εκφωνητή των Λατσιάλι, που ήταν τυπικά γηπεδούχοι.

Στο 0-2 υπέρ της Ρόμα, όμως, οι οργανωμένοι της Λάτσιο... πέταξαν έξω από το πέταλο τους δημοσιογράφους και τις κάμερες, άρχισαν να πλακώνονται με την αστυνομία και στη θέση τους η εκπομπήμας δείχνει τον επίσημο εκφωνητή της Ρόμα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν... 1-5 υπέρ των Τζιαλορόσι, με τέσσερα γκολ του Βιτσέντσο Μοντέλα!

Ο γκριζομάλης οπαδός της Ρόμα, τον οποίο ακολουθεί από το πρωί της Κυριακής η κάμερα, ήταν ο Πάολο Ζαπαβίνια, ιστορικός αρχηγός των Boys. Ηγέτης της Curva Sud των Ρωμαίων, σκοτώθηκε τρία χρόνια μετά, στις 5 Ιουνίου του 2005, σε θανατηφόρο ατύχημα με τη μηχανή.

Ο κόσμος των Irriducubili
Επειδή η εκπομπή που έχουμε παραθέσει πιο πάνω είναι... γιορτή της Ρόμα έτσι όπως εξελίχθηκε το ντέρμπι, για να «ισοφαρίσουμε» βάζουμε και μια εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης αφιερωμένη στους οργανωμένους οπαδούς της Λάτσιο, τους Irriducibili. Ο πιο δυναμικός σύνδεσμος στην ιστορία των Λατσιάλι, αποτέλεσαν επί χρόνια αντικείμενο ερευνών και αναλύσεων στον ιταλικό Τύπο επειδή φώναζαν παντού για τα πολιτικά τους πιστεύω και από ένα σημείο κι έπειτα είχαν αποκτήσει τρομερή επιρροή στις αποφάσεις της διοίκησης ακόμη και για τις μεταγραφές.

Τα τελευταία χρόνια, συγκεκριμένα από όταν ανέλαβε την προεδρία ο Κλαούντιο Λοτίτο, οι Irriducibili είχαν διάφορα προβλήματα με τη δικαιοσύνη και κάνουν ουσιαστικά αποχή από το γήπεδο, αν και φέτος στον αγώνα με τη Γιουβέντους (όπου έγινε και το μοναδικό sold out της Λάτσιο), όλη η παλιά φρουρά ήταν στην Curva Nord.

Στην εκπομπή μιλάνε τα ηγετικά στελέχη των Irriducibili. Ο Φαμπρίτσιο (με ψευδώνυμο Diabolik), ο Γιούρι, ο Marchese, ο Toffolo...

Οπως και να έχει, είτε συμφωνεί κάποιος πολιτικά είτε όχι, όσοι λατρεύουμε το Campionato από παιδιά, λατρεύουμε και την οπαδική κουλτούρα. Την mentalita ultras όπως λένε και οι Ιταλοί. Μέσα στην ομορφιά του ιταλικού πρωταθλήματος, επομένως, δεν είναι μόνο τα coreo και γενικά η οργάνωση της εξέδρας που είναι πολύ μπροστά από τις άλλες χώρες, αλλά και οι διαφορές αριστερών-δεξιών, πλούσιων-φτωχών, βόρειων-νότιων κλπ...

 

Τελευταία Νέα