Όσκαρ για... τακουνάκι (vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Όσκαρ για... τακουνάκι (vids)!

bet365

Τα κανονικά Όσκαρ απονεμήθηκαν, όμως τα ποδοσφαιρικά Όσκαρ συνεχίζουν με το gazzetta.gr να παρουσιάζει τις... υποψηφιότητες για το καλύτερο γκολ που έχει σημειωθεί με τακουνάκι!

Υπάρχουν 1002 τρόποι για να πετύχει ένας ποδοσφαιριστής κάποιο γκολ αλλά αυτό που μένει στη μνήμη όλων και είναι το πιο εντυπωσιακό είναι με το... τακούνι! Το gazzetta.gr με αφορμή το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στη Βαγιεκάνο σας παρουσιάζει τα καλύτερα γκολ που έχουν σημειωθεί με τακουνάκι!

Ψηφίστε εσείς πιο είναι το καλύτερο κατά την άποψη σας, απονέμοντας το δικό σας Όσκαρ γκολ με τακουνάκι. Δείτε παρακάτω τις... υποψηφιότητες!

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους – Ντόρτμουντ, 1996-97)

Κάθε γκολ έχει τη δική του σημασία αλλά όταν αυτό μπαίνει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ τότε έχει άλλη αίγλη. Στο Τορίνο από τον τελικό του 1997 τους έχει απομείνει το τέρμα που σημείωσε με εκπληκτικό τρόπο ο Αλεξ Ντελ Πιέρο καθώς τότε το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πήγε στην Γερμανία.

Ρομπέρτο Μαντσίνι (Πάρμα – Λάτσιο, 1999)

Ως προπονητής ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ακόμα κάνει καριέρα αλλά ως παίκτης έδειξε να τα καταφέρνει καλά. Στα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας αποζημίωσε τους φίλους της Λάτσιο με ένα υπέροχο γκολ ενάντια στην Πάρμα. Ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ιταλός μέσος κινήθηκε προς το πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα στο «Γ» με τις τάπες του παπουτσιού πριν η μπάλα σκάσει στο χορτάρι.

Νουάνκο Κανού (Αρσεναλ - Μίντλεσμπρο, 1999)

Σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της Αρσεναλ ο Νουάνκο Κανού έκλεψε την παράσταση στο ματς με την Μίντλεσμπρο. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα την χαμηλή σέντρα του Ντίξον στέλνοντας την μπάλα μέσα στην εστία του Μαρκ Σβάρτσερ.

Τζιανφράνκο Τζόλα (Τσέλσι – Νόργουιτς, 2002)

Ο Τζιανφράνκο Τζόλα είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και παρέδιδε μαθήματα μεγάλης κλάσης στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Σε μια από αυτές τις στιγμές σε παιχνίδι του Κυπέλλου Αγγλίας ενάντια με τη Νόργουιτς, όταν σε ένα κόρνερ του Λε Σο, ο Ιταλός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και και με απίστευτο τρόπο άφησε... άφωνους αρκετούς φιλάθλους.

Αμαντίνο Μανσίνι (Ρόμα – Λάτσιο, 2003-04)

Το ντέρμπι της Ρώμης είχε νικήτρια τη Ρόμα αλλά και ένα υπέροχο γκολ από τον Αμαντίνο Μανσίνι. Ο Βραζιλιάνος άσος των «τζιαλορόσι» είχε ανοίξει το σκορ στο 81΄(τελικό αποτέλεσμα 2-0) με τους νικητές ακόμα να έχουν χαραγμένο στη μνήμη τους το τέρμα ενάντια στην μισητή αντίπαλο.

Τσαρλς Εντουάρν Κοριντόν (Παρί – Πόρτο, 2003-04)

Ο Τσαρλς Εντουάρν Κοριντόν μπορεί να μην έκανε μεγάλη καριέρα αλλά έχει γραφτεί στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με το γκολ που σημείωσε ενάντια στην Πόρτο το 2004. Ο Γάλλος μέσος κατάφερε να σκοράρει με τακουνάκι σχεδόν έξω από την περιοχή και δίκαια το τέρμα του είναι το τέταρτο καλύτερο στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Φαν ντερ Φάαρτ (Άγιαξ – Φέγενορντ, 2003-04)

Ο Ραφαέλ Φαν ντερ Φάαρτ έχει άριστη τεχνική κατάρτιση και μέρος αυτής έδειξε σε ένα ντέρμπι με την Φέγενορντ στο «Άμστερνταμ Αρίνα». Ο Ολλανδός μέσος πέτυχε ένα τέρμα που κανείς δεν μπορούσε να περιμένει ενώ φαίνεται να έχει κορμί – λάστιχο.

Ισμαέλ Μπλάνκο (ΑΕΚ – Χετάφε, 2007-08)

Ο Αργεντινός επιθετικός της ΑΕΚ έχει 1002 τρόπους για να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και το απέδειξε στο παιχνίδι με την Χετάφε για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο ηλεκτρονικός πίνακας του ΟΑΚΑ ήταν στις καθυστερήσεις όταν έπειτα από ένα κόρνερ ο Καλόν πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει αποδέκτη τον «Ζορό», ο οποίος με πλάτη στο τέρμα κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας την ισοπαλία στην Ένωση.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (Ιντερ – Μπολόνια, 2008)

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χαρακτήρισε τον Ιμπραϊμοβιτς ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Δεν ξέρουμε αν είναι ο καλύτερους αλλά σίγουρα βρίσκεται στο Top-5 των παικτών με εξαίσια τεχνική κατάρτιση παγκοσμίως. Ο Σουηδός σε φετινό παιχνίδι του Καμπιονάτο με αντίπαλο την Μπολόνια στον «Σαν Σίρο» βρήκε τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με εναέριο τακουνάκι έπειτα από σέντρα του Αντριάνο.

Κάτι παρόμοιο είχε πετύχει και με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας το 2004 κόντρα στην Ιταλία.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αστον Βίλα, 2008)

Η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη για τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Πορτογάλο να πετυχαίνει 42 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε με φάουλ, με πέναλτι, με σουτ, με κεφαλιά αλλά και με τακουνάκι ενάντια στην Αστον Βίλα. Ο CR7 πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μάρτιν Λάουρσεν και δίπλα από τον τερματοφύλακα των «βίλατζερς», Σκοτ Κάρσον.

Φελίπε Σαϊσέδο (Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Μπρομ, 2008)

Ο Σκοτ Κάρσον στο δεύτερο μισό της σεζόν πήγε δανεικός στην Γουέστ Μπρομ και έγινε πάλι θύμα ενός γκολ με τακουνάκι. Δράστης αυτή τη φορά δεν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ο επιθετικός της Σίτι, Φελίπε Σαϊσέδο. Ο στράικερ από το Εκουαδόρ από το ύψος του πέναλτι και με πλάτη προς το τέρμα έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Εντουάρντο ντα Σίλβα (Αρσεναλ – Μπέρνλι, 2008-09)

Ο Κροάτης στην δεύτερη συμμετοχή του για φέτος πέτυχε ένα όμορφο γκολ με τακουνάκι. Ο επιθετικός της Άρσεναλ χωρίς να κάνει κοντρόλ έπειτα από σέντρα έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Μπέρνλι, ο οποίος ακόμα να συνειδητοποιήσει πως δέχτηκε αυτό το τέρμα.

Τα φετινά εντυπωσιακά τακουνάκια...

Γκολ και μάλιστα πολύ εντυπωσιακά με τακουνάκι έχουν μπει και φέτος και αυτό που πέτυχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στη Βαγιεκάνο δεν ήταν η αρχή. Μάλιστα, στη Super League σημειώνονται ελάχιστα τέρματα σε κάθε αγωνιστική, όμως, ο Αγγελος Χαριστέας έβαλε την υπογραφή του σε ένα από αυτά.

Άγγελος Χαριστέας (Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης, 14/09/2011)

Ο Παναιτωλικός πέτυχε την πρώτη του νίκη στη Σούπερ Λίγκα κερδίζοντας στο Αγρίνιο με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης, στο εξ αναβολής ματς της πρώτης αγωνιστικής! Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Αγγελος Χαριστέας που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καταπληκτικό τακουνάκι.

Γκαΐθκα Τοκέρο (Μπιλμπάο – Αλμπαθέτε, 12 Ιανουαρίου 2012)

Η Μπιλμπάο τις πρώτες μέρες του 2012 επικράτησε της Aλμπαθέτε με 4-0 με το πιο όμορφο γκολ να σημειώνει ο Γκαΐθκα Τοκέρο στο 78' με καταπληκτικό τακουνάκι. Ο άσος της Αθλέτικ έκανε το 3-0 με φοβερή έμπνευση. Απλά απολαύστε τον να σκοράρει έχοντας πλάτη στην εστία!

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης, 2011-12)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει γκολ με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά βρήκε και πάλι τον τρόπο να κάνει την διαφορά. Ο Πορτογάλος μέσος έχοντας γυρισμένη την πλάτη προς την εστία κατάφερε να σκοράρει με συρτό τακουνάκι.

Γιόσι Μπεναγιούν (Τσέλσι – Γουίκομ φιλικό)

Τα καλύτερα γκολ λένε πως μπαίνουν στα φιλικά και δεν έχουν άδικο. Ο Γιόσι Μπεναγιούν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Γουίκομ με τριπλό τακουνάκι. Σίγουρα μπαίνει στις υποψηφιότητες για τα πιο εντυπωσιακά τέρματα της χρονιάς...

Ντάνιελ Στάριτζ (Σάντερλαντ - Τσέλσι, 2011-12

Ο Ντάνιελ Στάριτζ στο παιχνίδι της Τσέλσι με τη Σάντερλαντ εκτός έδρας βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά δεν θέλησε να σκοράρει με έναν απλό τρόπο (πλασέ) και έκανε το... εξωπραγματικό δηλαδή να σκοράρει με τακουνάκι και να δεχτεί την αποθέωση.

 

Τελευταία Νέα