Θέλει «Ολυμπιακό Β'» ο Μαρινάκης

Θέλει «Ολυμπιακό Β'» ο Μαρινάκης

Gazzetta team
Θέλει «Ολυμπιακό Β'» ο Μαρινάκης

bet365

Με όραμα να μεγαλώσει και να μπει στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, οι διοικούντες των Πειραιωτών κάνουν σχέδια για τον Ολυμπιακό Β' που θα αλλάξει επίπεδο τον πρωταθλητή.

Ένα νέο εγχείρημα μελετούν στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με την εφημερίδα Γαύρος, καθώς οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο να κινηθεί στα Ισπανικά πρότυπα και κάθε ομάδα που το επιθυμεί να έχει και την δεύτερη ομάδα της, όπως επί παραδείγματι η Μπαρτσελόνα Β' και η Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια.

Να δημιουργήσει δηλαδή τον Ολυμπιακό Β', που θα ανήκει στον σύλλογο και θα βρίσκεται υπό τις οδηγίες ενός ικανού τεχνικού και ιατρικού τιμ, το οποίο θα δουλεύει στα πρότυπα της πρώτης ομάδας. Έτσι, οι Πειραιώτες θα μπορούν να τροφοδοτούν την ομάδα με παιδιά από τις Ακαδημίες και θα δίνουν χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς Έλληνες και ξένους παίκτες, ενώ παράλληλα θα μπορούν να τους παρακολουθούν από κοντά βλέποντας την πραγματική αξία τους και την βελτίωσή τους.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούν να αποκτούν μη κοινοτικούς παίκτες, ηλικίας έως 22 ετών, οι οποίοι θα γυμνάζονται κοντά στην πρώτη ομάδα και θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία τους. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους νεαρούς που φεύγουν από την ομάδα Νέων για να δουν αν είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα. Επίσης, στην ίδια ομάδα θα μπορούν να βρουν θέση και οι νέοι παίκτες που αγοράζονται, όπως επί παραδείγματι οι Ζαραδούκας, Παπάζογλου, Λεάντρο και Βάντερσον, οι οποίοι αντί να δοθούν δανεικοί ή να περιμένουν να πάρουν μερικές ευκαιρίες μέσα στη σεζόν, να αγωνίζονται σε μία ομάδα Ολυμπιακός Β' για να εξελιχθούν και να δείξουν την αξία τους.

Βέβαια, για να γίνει πραγματικότητα το νέο εγχείρημα θα πρέπει να βρεθεί η σωστή φόρμουλα, αφού κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός Β' θα ανέβαινε κατηγορίες αλλά όχι πέρα από την Β' Εθνική κατηγορία γιατί δεν είναι δυνατόν να παίζουν στην ίδια κατηγορία Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Β', επομένως αυτό θα πρέπει να το δουν τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την εφαρμογή του εγχειρήματος.

Ένας άλλο τρόπος είναι να αγοραστεί ένας σύλλογος ερασιτεχνικής κατηγορίας που θα δουλεύει κατ' αυτόν τον τρόπο, όμως και πάλι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η προοπτική να μην ανεβαίνει πέρα από την Β' Εθνική για να εξασφαλίζεται η αξιοπιστία όλων των κατηγοριών. Ωστόσο, η σχετική δικλείδα ούτε και σε αυτή την περίπτωση έχει βρεθεί.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι επί εποχής Σωκράτη Κόκκαλη οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο, με το Κερατσίνι. Όμως για τους ίδιους λόγους μεταξύ άλλων το εγχείρημα δεν προχώρησε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα