Μίλαν-Γιούβε: Ο πόλεμος άρχισε! (vids)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Μίλαν-Γιούβε: Ο πόλεμος άρχισε! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr καταγράφει όσα έγιναν βράδυ Σαββάτου στο «Σαν Σίρο» και όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα, με βάση τα όσα διοχετεύουν οι δύο σύλλογοι επίσημα και... ανεπίσημα!

Πριν λίγες εβδομάδες γράφαμε στο gazzetta.gr στο κείμενο «Μετωπική Γιουβέντους-Μίλαν» ότι το Campionato επιστρέφει στο παρελθόν και ότι οι σχέσεις των δύο συλλόγων, οι πραγματικές σχέσεις, δεν είναι αυτές που θέλουν να βγάζουν προς τα έξω... Το ντέρμπι του Σαββάτου στο «Σαν Σίρο» και τα όσα γίνονται ακόμη γύρω από αυτό -και τα οποία παρουσιάζουμε αναλυτικά παρακάτω- φανερώνουν ότι η απόφαση έχει παρθεί: Οι δύο σύλλογοι θα πολώσουν το κλίμα όσο περισσότερο μπορούν και... όποιος αντέξει ως το τέλος, θα πάρει και το Scudetto!

Γκαλιάνι vs Κόντε
Το πόσο έντονα αντιδρά ο Αντριάνο Γκαλιάνι στους αγώνες της Μίλαν, είτε χαίρεται είτε εκνευρίζεται, το γνωρίζουν όλοι. Κυκλοφορούν, άλλωστε, αναρίθμητα βίντεο στο internet με διάφορες αντιδράσεις του. Γνωστό είναι, επίσης, ότι ο Αντόνιο Κόντε είναι πρώτα φανατικός οπαδός της Γιουβέντους και μετά όλα τα άλλα. Οι δυο τους, φυσικά, γνωρίζονται πολύ καλά από την εποχή που ο Κόντε ήταν ποδοσφαιριστής της Μεγάλης Κυρίας και είναι... κρίμα που δεν υπήρχε κάμερα στα αποδυτήρια του «Σαν Σίρο» το βράδυ του Σαββάτου γιατί ο μεταξύ τους καυγάς θα έσπαγε κάθε ρεκόρ προβολών!

Ο Γκαλιάνι κατέβηκε εκνευρισμένος στα αποδυτήρια στο ημίχρονο λόγω του γκολ του Μουντάρι που δεν μέτρησε και βλέποντας μπροστά του τον Κόντε, σύμφωνα με το σύνολο του ιταλικού Τύπου, άρχισε να φωνάζει: «Φώναξε κι άλλο! Διαμαρτυρηθείτε κι άλλο αφού βλέπετε ότι πιάνει! Πρέπει να ντρέπεστε!».

Ο Κόντε δεν έκατσε να ακούει τον αντιπρόεδρο των Ροσονέρι και του απάντησε σε έξαλλη κατάσταση: «Μας κάνεις κήρυγμα εσύ; Ο μαφιόζος; Μαζί με τον πρόεδρο σου είστε η μαφία του ποδοσφαίρου και μας κάνετε κήρυγμα; Αυτά σε άλλους! Οχι στη Γιουβέντους και σε μένα»!

Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Γκαλιάνι κινδυνεύει με τιμωρία αν η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη θελήσει να τραβήξει το θέμα ως το τέλος. Και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και του Mediaset του Μπερλουσκόνι, η Μίλαν από το βράδυ του Σαββάτου έχει... χαλάσει τον κόσμο για να τιμωρηθεί και ο Κόντε, αν υπάρξει ποινή στον Γκαλιάνι.

Κόντε vs Μπόμπαν
Αντίπαλοι επί χρόνια ως ποδοσφαιριστές, ο Κόντε είναι πλέον ο προπονητής της Γιούβε και ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν σχολιαστής στο Sky Sport Italia. Μετά το τέλος του ντέρμπι ο Κροάτης έβραζε κατά της διαιτησίας και τόνιζε ότι είναι πιο σημαντικό λάθος η μη κατακύρωση του γκολ του Μουντάρι από το γκολ του Μάτρι που ακυρώθηκε. Με δεδομένο ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Μπόμπαν, που διατηρεί ακόμη άριστες σχέσεις με τον Γκαλιάνι, άφηνε υπονοούμενα για τη διαιτησία, για εύνοια της Γιούβε και αδικίες κατά της Ροσονέρι, ο Κόντε όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει στο Sky Sport Italia ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον Μπόμπαν!

Είναι χαρακτηριστικό, όπως φαίνεται και στο βίντεο που παραθέτουμε, ότι η παρουσιάστρια Ιλάρια Ντ' Αμίκο προσπαθεί να ρίξει τους τόνους με χαμόγελα ενώ ο Τζιανλούκα Βιάλι αμήχανος παρακολουθεί το όλο σκηνικό...



Γκαλιάνι vs Ανιέλι
Πριν ο Γκαλιάνι κατέβει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο του ντέρμπι, επιτέθηκε φραστικά στον γενικό διευθυντή της Γιουβέντους, Μπέπε Μαρότα, που ήταν στα επίσημα του γηπέδου. Ο πρόεδρος των Μπιανκονέρι, Αντρέα Ανιέλι, σηκώθηκε από τη θέση του και ακολούθησε τον αντιπρόεδρο της Μίλαν στα αποδυτήρια. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, όταν ο Γκαλιάνι σταμάτησε να τσακώνεται με τον Κόντε πήγε να πει κάτι στον Ανιέλι, ο τελευταίος απάντησε σε έντονο ύφος, ο Γκαλιάνι μεταφέρθηκε εσπευσμένα εκτός γηπέδου με πρόβλημα πίεσης (σύμφωνα με την Mediaset του Μπερλουσκόνι) και ιταλικά οπαδικά blogs υποστηρίζουν ότι άνθρωποι που ήταν μπροστά στο σκηνικό, υπενθύμιζαν ότι η Μίλαν θα πρέπει να πάει στο Τορίνο για τον δεύτερο ημιτελικό του Coppa Italia...

Κιελίνι vs Αμπροζίνι
Μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού στο κύπελλο, ο Τζιόρτζιο Κιελίνι είχε δηλώσει ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα πρέπει να τιμωρηθεί για σφαλιάρα στον Μάρκο Στοράρι. Ο Μάσιμο Αμπροζίνι, από την πλευρά της Μίλαν, βγήκε στις δηλώσεις του και χαρακτήρισε «ψεύτη» και «ρουφιάνο» τον αμυντικό της Μεγάλης Κυρίας! Η... βεντέτα συνεχίστηκε και το Σάββατο όπως αποδείχθηκε, καθώς με το τέλος του αγώνα οι δύο παίκτες λένε διάφορα σε πολύ έντονο ύφος και στη συνέχεια μπαίνουν όλοι οι συμπαίκτες τους στη μέση, με αποτέλεσμα να απειληθεί σύρραξη και των 22 ποδοσφαιριστών!



Το παραλήρημα του Πελεγκάτι
Ο Κάρλο Πελεγκάτι είναι από τους πιο γνωστούς Ιταλούς δημοσιογράφους. Δηλωμένος οπαδός της Μίλαν, εργάζεται στη Mediaset του Μπερλουσκόνι και πολλές φορές περιγράφει τους αγώνες των Ροσονέρι στο Milan Channel. Αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι, λοιπόν, ο Πελεγκάτι σε ένα απίστευτο παραλήρημα χαρακτηρίζει «ψυχασθενή» τον Κόντε, «γαμ...ένο» τον Κιελίνι, «ξεδιάντροπη» τη Γιουβέντους και πάει λέγοντας... Μία μέρα μετά, την Κυριακή, από το Τορίνο διαρρέουν ότι και τα... εγγόνια του Πελεγκάτι θα δουλεύουν για να πληρώσουν τις αποζημιώσεις και ο δημοσιογράφος αναγκάζεται να βγάλει ανακοίνωση, με την οποία «απολογούμαι στον Αντόνιο Κόντε, τον Τζιόρτζιο Κιελίνι, την Γιουβέντους και τους οπαδούς της σε όλο τον κόσμο. Στη ζωή καθενός, θα βρεθεί κάποια στιγμή μπροστά του μια πέτρα. Δυστυχώς εγώ δεν την απέφυγα και ζητάω συγνώμη ξανά».



Η Repubblica και το Juventus Channel
Το καλοκαίρι του 2006 ήταν μία αθλητική (Gazzetta dello Sport) και μία πολιτική (La Repubblica) εφημερίδα που σήκωσαν το... λάβαρο της επανάστασης κατά της Γιουβέντους, απαιτώντας τον υποβιβασμό της. Τώρα, έξι χρόνια μετά, η La Repubblica αποφασίζει να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο και απαιτεί να μην ξανακληθεί στην εθνική Ιταλίας ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν επειδή δήλωσε πως ακόμη κι αν καταλάβαινε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή στην κεφαλιά του Μουντάρι, δε θα το έλεγε στον διαιτητή.

Η απάντηση ήρθε μέσω ανακοινώσεων συνδέσμων οπαδών της Γιουβέντους, που καλούν την οικογένεια Ανιέλι να αποφασίσει την μετάδοση όλων των αγώνων της ομάδας από το Juventus Channel από την επόμενη σεζόν, προκειμένου να καταφέρουν ένα τεράστιο πλήγμα στο Sky Sport Italia αλλά και στα έσοδα των άλλων συλλόγων σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς η Γιούβε είναι η ομάδα με τους περισσότερους οπαδούς, άρα και τους περισσότερους συνδρομητές στο Sky Sport Italia που έχει τα δικαιώματα του Campionato.

Μπουφόν vs προέδρου διαιτητών
Ο πρόεδρος των Ιταλών διαιτητών, Μαρτσέλο Νίκι, βγήκε μία μέρα μετά το ντέρμπι, την Κυριακή δηλαδή, και επιτέθηκε στον Μπουφόν για την δήλωση του, λέγοντας πως «ο τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής Ιταλίας θα πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα στους άλλους. Δεν μου άρεσαν καθόλου οι δηλώσεις του».

Ο πορτιέρο της Μεγάλης Κυρίας μπορεί να είναι παραδοσιακά ήρεμος αλλά αυτή τη φορά αποφάσισε να απαντήσει και είπε στον Νίκι αυτό που πιστεύουν όλοι στο Τορίνο, αλλά δεν το φωνάζουν ακόμη: «Δε δέχομαι παρατηρήσεις από κανέναν για τον χαρακτήρα μου. Εχω πει πολλές φορές στους διαιτητές ότι έχω ακουμπήσει την μπάλα σε φάσεις που δίνουν άουτ αντί για κόρνερ, αλλά πάντα αποφασίζουν ό,τι θέλουν αυτοί. Δεν πρόκειται, επομένως, να τους ξαναπώ τίποτα. Τα όσα είπε ο Μαρτσέλο Νίκι είναι εξευτελιστικά και δε δέχομαι καμία παρατήρηση. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι η Γιουβέντους επιστρέφει και αυτό τους φοβίζει πάλι. Άρα, είμαι χαρούμενος ό,τι κι αν λένε»!

Η... φιλία της Μίλαν προς την Ιντερ!
Με τη μάχη για το Scudetto να έχει πάρει φωτιά, είναι δεδομένο ότι οι δύο σύλλογοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν ό,τι μπορούν για να πετύχουν τον στόχο τους. Η Μίλαν, πάντως, δείχνει να το... παρακάνει καθώς τη Δευτέρα έφτασε στο σημείο να τείνει χείρα φιλίας στην συμπολίτισσα Ιντερ! Στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι Ροσονέρι επιτίθενται στη Γιουβέντους και στέκονται σε ένα περιστατικό από το παρελθόν: Ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1998 και στο ντέρμπι Γιουβέντους-Ιντερ, για να θυμίζουν το πέναλτι που δε δόθηκε υπέρ του Ρονάλντο!

Οι Μπιανκονέρι δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως αλλά στην Tuttosport, βλέποντας την Μίλαν να επιθυμεί ξαφνικά φιλία με την Ιντερ και τον Μάσιμο Μοράτι, υπενθυμίζουν την ατάκα του αείμνηστου Τζιάνι Ανιέλι: «Η πραγματική μάχη της Γιουβέντους με Μίλαν και Ιντερ είναι για το αστέρι. Αν θα προλάβουμε πρώτα εμείς να βάλουμε το τρίτο, ή κάποια από αυτές τις δύο το δεύτερο. Οι Μιλανέζοι είναι πάντα ίδιοι, ας το παίζουν εχθροί. Εμείς είμαστε σκληροτράχηλοι Πιεμοντέζι».

Οι... γροθιές Μεξές-Μουντάρι
Την ώρα που η Μίλαν προσπαθεί μέσω των ΜΜΕ στα οποία υπερτερεί έναντι της Γιουβέντους λόγω του Μπερλουσκόνι, στο Τορίνο υπενθυμίζουν όχι μόνο το ακυρωθέν γκολ του Μάτρι αλλά και τις μη αποβολές των Φιλίπ Μεξές και Σουλέι Αλί Μουντάρι. Ο πρώτος ρίχνει γροθιά στα πλευρά, εκτός φάσης, στον Μάρκο Μποριέλο στην πρώτη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ ένα νέο βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια δείχνει τον Μουντάρι να ρίχνει τρία σερί χτυπήματα, εκτός φάσης, στον Λιχτστάιντερ! Η Γιουβέντους προωθεί αυτές τις δύο φάσεις, συν το γκολ του Μάτρι που ακυρώθηκε, για να δείξει ότι συνολικά υπάρχουν δύο κόκκινες και ένα γκολ που χαρίστηκε στη Μίλαν, ενώ περιμένει να δει αν θα υπάρξει τιμωρία μέσω βίντεο για Μεξές και Μουντάρι.



Μίλαν vs Πίρλο
Το αποκορύφωμα, βέβαια, των όσων γίνονται από το βράδυ του Σαββάτου στην Ιταλία και η απόδειξη για το πόσο αποφασισμένες είναι Μίλαν και Γιουβέντους να κάνουν τα πάντα για το φετινό Scudetto, είναι η επίθεση των Ροσονέρι στον Αντρέα Πίρλο! Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, η Μίλαν περιγράφει τον επί 10 χρόνια μέσο της, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως έναν ποδοσφαιριστή που παίζει αντιαθλητικά με τους αγκώνες του! Ο ίδιος ο Πίρλο, δεν έχει πάρει ακόμη θέση δημοσίως γι' αυτό...

ΤΟ... ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ SCUDETTO!
Μίλαν και Γιουβέντους, Γιουβέντους και Μίλαν, έχουν μονομαχήσει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν για τίτλους. Ακόμη και σε τελικό Champions League. Γιατί, επομένως, η κατάσταση ξεφεύγει τώρα όσο ποτέ στο παρελθόν; Η απάντηση είναι ότι το φετινό Scudetto έχει μεγάλη σημασία και για τους δύο.

Η Μίλαν, από την μία πλευρά, θέλει το 2ο σερί πρωτάθλημα γιατί έχει να πετύχει κάτι τέτοιο από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν στον πάγκο της ήταν ο Φάμπιο Καπέλο. Οι Ροσονέρι θέλουν να πάρουν το 19ο Scudetto για να προσπεράσουν την Ιντερ, αλλά κυρίως για να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής από το 2ο αστέρι, το οποίο οι Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι έχουν παρουσιάσει ως μεγάλο στόχο τους.

Η Γιουβέντους, από την άλλη πλευρά, ξέρει πολύ καλά ότι είναι απίστευτα σημαντικό να επιστρέψει στην κορυφή φέτος, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην ποινική δίκη για το Calciopoli στη Νάπολι, αλλά και μετά την μετωπική με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, την οποία έχει πάει στα δικαστήρια αξιώνοντας... αμύθητη αποζημίωση! Στο Τορίνο δεν έχουν κρύψει ποτέ ότι όταν πάρουν το Scudetto, είτε φέτος είτε του χρόνου, θα βάλουν το τρίτο αστεράκι στη φανέλα καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα τους τονίζουν ότι τα πρωταθλήματα είναι 29! Οπως δεν έχουν κρύψει, επίσης, ποτέ, ότι μετά από όσα πέρασαν από το 2006 κι έπειτα, όταν επιστρέψουν στην κορυφή, θα φροντίσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω...
 

Τελευταία Νέα