Ο κακός... δαίμονας των μεγάλων (vid)!

Γιώργος Φραδελάκης
Ο κακός... δαίμονας των μεγάλων (vid)!

bet365

Μετά την ισοπαλία (1-1) στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, το gazzetta.gr αναλύει γιατί ο φετινός ΟΦΗ έχει αποδειχθεί σε κακό δαίμονα των «μεγάλων» της Σούπερ Λίγκας.

Τα έχουν βάλει βάλει με τους μεγάλους φέτος οι Κρητικοί κι έχουν εξελιχτεί πραγματικά στην... κατάρα τους. Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις κανείς το γεγονός πως ο ΟΦΗ χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ έπαιξε για τέταρτη φορά τη φετινή περίοδο εκτός έδρας μία απ' τις κλασικές «δυνάμεις» του ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, παίρνοντας το τρίτο του θετικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0
Η αρχή έγινε στις 16 Οκτωβρίου και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Βρισκόμασταν ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος και το 0-0 με το οποίο κι έληξε το συγκεκριμένο ματς, θεωρήθηκε απλά μία απ' τις εκπλήξεις που συναντάμε στο ποδόσφαιρο, ευχάριστη για τους Κρητικούς, δυσάρεστη όμως για το «Δικέφαλο του Βορρά».

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2
Μόλις δύο αγωνιστικές πέρασαν και 13 ημέρες για να ταξιδέψει και πάλι προς τα βόρεια η ομάδα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα για τον Φάληρο και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εκεί ήταν που έκανε ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα να... παραμιλάει. Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 2-0, έπειτα απ' τα γκολ του Τζιμπούρ (45'+1) και του Μιραλάς στο 62' και όλα έδειχναν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είχαν ένα ευχάριστο κι εύκολο βράδυ. Υπήρχαν κάποιοι άλλοι στο γήπεδο που είχαν διαφορετική άποψη γι' αυτό. Στο 73' ο Βαγγέλης Μάντζιος φυσικά και δεν είπε «όχι» στο δώρο του Κοστάντσο και μείωσε για την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά μόνο πέρασαν ωστόσο μέχρι ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών να κάνει ακόμα μία... γκέλα, την οποία κι εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο Γεωργίου, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-1
Έπειτα από αυτό το παιχνίδι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ξανάφτιαξε... βαλίτσες για την πρωτεύουσα μετά από σχεδόν ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου, όπου και για την 11ης αγωνιστική αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό. Με τον «αέρα» πλέον της ομάδας που δεν φοβάται να τα βάλει με τους μεγάλους, στάθηκε πολύ καλά και παρ' ότι βρέθηκε να χάνει με 2-0, δεν το έβαλε κάτω. Μείωσε με το πέναλτι του Κάλατζιτς, στη συνέχεια είχε ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όμως τελικά υπέκυψε, δεχόμενη στο 75' και τρίτο γκολ.

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-1
Από εκείνο το ματς μέχρι το χθεσινό με την ΑΕΚ, μεσολάβησαν ακριβώς τρεις μήνες (παρά μία μέρα) κι έντεκα αγωνιστικές. Ένα... πολύπαθο παιχνίδι, που ήταν προγραμματισμένο για την προηγούμενη εβδομάδα, όμως τελικά διεξήχθη χθες και χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Τι λοιπόν κι αν πάλι βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ οι Κρητικοί, πάλι δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση να τα παρατήσουν. Στο 55' ο Λυμπερόπουλος έκανε το 1-0 και μετά την αποβολή του Μανωλά έπειτα από τρία μόλις λεπτά, ο Χόρχε Λόπεθ, χτύπησα σαν... κόμπρα στο λαιμό την ΑΕΚ και της έριξε το δηλητήριο του. Τρίτος λοιπόν βαθμός για τον ΟΦΗ μακριά απ' το «σπίτι» του απέναντι στους μεγάλους.

Αποτέλεσμα -και- αυτών, ο ΟΦΗ να βρίσκεται αυτή στιγμή στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μόλις ένα βαθμό πίσω απ' τον Ατρόμητο, που πάντως έχει ένα ματς λιγότερο. Δεν το κρύβουν ούτε οι Κριτικοί πως στόχος πλέον της ομάδας είναι η είσοδος στα πλέι οφ και ποιος αλήθεια μπορεί να τους το απαγορεύσει μετά από τέτοιες εμφανίσεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο σύλλογος του Ηρακλείου βρίσκεται ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας όπου και θ' αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, με τον οποίο όμως θα παίξει και την ερχόμενη αγωνιστική στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής στην Κρήτη.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα αντιμετωπίζει χίλια... μύρια προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, με την μία προσφυγή να διαδέχεται την άλλη. Μπορεί στην Κρήτη να μην γνωρίζουν ακόμα να θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, αυτό ωστόσο δεν του εμποδίζει σε καμία περίπτωση ν' αποτελούν την πλέον ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Θυμηθείτε στα video που ακολουθούν τα εκτός έδρας παιχνίδια του ΟΦΗ με τους τέσσερις μεγάλους:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα