Φάκελος Μέταλιστ! (vid & pic)

Φάκελος Μέταλιστ! (vid & pic)

Gazzetta team
Φάκελος Μέταλιστ! (vid & pic)

bet365

Η Μέταλιστ είναι η ομάδα που θα βρει στον δρόμο του στο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός. Το gazzetta.gr ακτινογραφεί το αγωνιστικό προφίλ της ουκρανικής ομάδας που από την μέση και μπροστά είναι... φωτιά!

Πετάει... φωτιές σε κέντρο, άκρα και επίθεση!

Η Μέταλιστ φυσικά και δεν είναι η... κλασική ουκρανική ομάδα. Απαρτίζεται από αρκετούς Αργεντινούς και Βραζιλιάνους παίκτες που στην πλειοψηφία τους είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί και αρκετά ακριβοί. Ο τεχνικός της Μιρόν Μάρκεβιτς έχει φτιάξει ένα σύνολο που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη από τα άκρα και... χτυπάει με ταχύτατες αντεπιθέσεις.

Από το κέντρο και μπροστά η Μέταλιστ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα που μπορεί να... διαλύσει την αντίπαλό της, εάν δεν προσέξει όσο πρέπει. Μπορεί να... καθαρίσει έναν αγώνα και μάλιστα σχετικά εύκολα με την ταχύτητά της, την τεχνική της κατάρτιση και την πολύ καλή ανάπτυξή της. Κυρίως πάντως βασίζεται στις πτέρυγές της για να κάνει το παιχνίδι της.

Αμυντικά... πονάει

Στο αμυντικό της σκέλος πάντως η Μέταλιστ υστερεί αρκετά σε σχέση με το δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι. Έχει βέβαια ως στόπερ τον Πάπα Γκουέι που είναι... θηρίο και πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, όμως είναι δεδομένο πως δεν είναι τόσο καλή ανασταλτικά και ότι έχει κενά.

Δεν είναι η ομάδα που θα τρελάνει στην... πίεση τον σύλλογο που θα έχει απέναντί της, όμως από την στιγμή που βρει χώρους είναι ικανή να τον... συντρίψει, βάζοντας ένα σωρό γκολ! Υπάρχει άλλωστε το πρόσφατο παράδειγμα της Σάλτσμπουργκ.

Με σύστημα 4-2-3-1

Η Μέταλιστ κατεβαίνει στους αγώνες με σχήμα 4-2-3-1. Μπροστά από την αμυντική της διάταξη έχει δύο αμυντικά χαφ και έναν επιτελικό παίκτη. Υπάρχουν δύο παίκτες στα άκρα και ένας μοναδικός προωθημένος. Το τεχνικό της επιτελείο ποντάρει πολλά στην μεσαία της γραμμή και στην επιθετική της τριπλέτα.

Στα τρία τελευταία ματς βασικός ο Γκοριάνοφ

Παρότι στους γκολκίπερ γίνεται... rotation ο Αλεξάντερ Γκοριάνοφ είναι εκείνος που έχει αγωνιστεί στα τελευταία τρία παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Βέβαια ο Μάρκεβιτς χρησιμοποιεί αρκετά και τον Βλαντιμίρ Ντισλιένκοβιτς. Φαίνεται πάντως ότι στην παρούσα φάση το προβάδισμα το έχει ο Γκοριάνοφ.

Με ποιούς θα παίξει

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ένας εκ των Γκοριάνοφ, Ντισλιένκοβιτς. Δεξί μπακ θα είναι ο Βιγιάκρα. Ο Αφρικανός Γκουέι δεν... βγαίνει από το κέντρο της άμυνας. Παρτενέρ του θα είναι ένας από τους Τορσιλιέρι ή Μπερεζόφσκουκ. Περισσότερο πάντως παίζει ο Τορσιλιέρι. Αριστερό μπακ θα είναι ο Ψενίντσιχ.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο αρχηγός Κλέιτον Ζαβιέ. Και αυτός είναι... αμετακίνητος από το αρχικό σχήμα. Δίπλα του θα είναι ο Τόρες, εκτός και εάν προτιμηθεί ο Έντμαρ. Επιτελικό χαφ θα είναι ο Τάισον.

Στα άκρα δεξί εξτρέμ θα είναι ο Σόσα και αριστερό ο Μπλάνκο. Στην κορυφή επίθεσης θα είναι ή ο Ντέβιντς ή ο Κριστάλδο. Εάν αγωνιστεί ο Ντέβιντς τότε ίσως ο Κριστάλδο πάει στα άκρα αντί του Μπλάνκο.

«Σκυλί» στο κέντρο ο Τόρες

Ο Τόρες πάντως είναι μία αξιοσημείωτη περίπτωση παίκτη για το κέντρο της Μέταλιστ. Και αυτό διότι ο Αργεντινός παίκτης είναι... σκυλί! Τρέχει πάνω κάτω, πιέζει πάρα πολύ, κόβει μπάλες και έχει τρομερό αριστερό πόδι. Ο Τόρες δίνει σίγουρες πάσες και... απλώνει το παιχνίδι της Μέταλιστ όμως δεν έχει τόσο οργανωτικό ρόλο.

Μπλάνκο ο πιο ποιοτικός παίκτης

Από την άλλη ο επίσης Αργεντινός Μπλάνκο είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της Μέταλιστ. Προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, όμως έχει αρχίσει σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές. Παίζει και ως δεξί και ως αριστερό χαφ. Είναι ένας παίκτης πολύ διεισδυτικός, που μπορεί να αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στην γραμμή ενώ συγκλίνει όποτε χρειάζεται.

Το δεξί του πόδι είναι το καλύτερό του όμως έχει και καλό αριστερό. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να πασάρει καλά, να οργανώσει παιχνίδι αλλά και να πάρει πάνω του προσπάθειες.

Εν κατακλείδι

Η Μέταλιστ είναι μία ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα αλλά και πολύ... διψασμένη για ευρωπαϊκές επιτυχίες. Μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά ειδικά εάν υποτιμηθεί. Πρόκειται για μία πολύ καλύτερη ομάδα από την Ρουμπίν που αρέσκεται στο να παίζει ανοιχτό, πολύ γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο και να βάζει όσα πιο πολλά γκολ γίνεται.

Με άλλα λόγια χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα από την ομάδα που θα αντιμετωπίσει που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Ολυμπιακός. Ειδικά εάν η Μέταλιστ βρει χώρους και ρυθμό δύσκολα σταματιέται...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα