H Oμόνοια στο πλευρό της Ελλάδας

Αντώνης Καλκαβούρας
gazzetta default image fallback

bet365

Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Χρήστος Καρυπίδης μιλάει στο gazzetta.gr για την πρωτοβουλία της κυπριακής ομάδας να μαζέψει χρήματα για τη χώρα μας, στο χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό.

Η κακοκαιρία και το τσουχτερό κρύο που επικρατούσαν στη Λευκωσία, μπορεί να μη βοήθησαν, παρ' όλα αυτά στις κερκίδες του “ΓΣΠ”, βρέθηκαν περισσότεροι από 7 χιλιάδες φίλαθλοι της Ομόνοιας για να υποστηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας τους αλλά και να στηρίξουν την πρωτότυπη πρωτοβουλία που πήρε η διοίκηση του κυπριακού συλλόγου. «Τις τελευταίες εβδομάδες τα γραφεία μας “βομβαρδίζονται” από συνεχή τηλεφωνήματα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας για τη στάση των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στην Ελλάδα, όσον αφορά το “κούρεμα” του χρέους και καταφθάνουν πάμπολλα μηνύματα φίλων της ομάδας που μας ζητούν να βρούμε έναν τρόπο για να βοηθήσουμε τους πατριώτες μας.... Σε πρώτη φάση, λοιπόν, αποφασίσαμε να διαθέσουμε το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την οικονομική ενίσχυση της μητέρας-πατρίδας (σ.σ.: αγορά τροφίμων), που βρίσκεται σε μία τόσο δύσκολη καμπή της ιστορίας της... Αύριο, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και μία σειρά επιπλέον ενεργειών με απώτερο στόχο να συγκεντρώσουμε χρήματα και να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε...», μας είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κυπριακού συλλόγου, Παύλος Χρυσάνθου, αμέσως μετά τον χθεσινοβραδινό νικηφόρο (1-0) αγώνα της Ομόνοιας, που έφερε την ομάδα του Νεόφυτου Λάρκου στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Οι οργανωμένοι το ξεκίνησαν!»

Λίγο αργότερα, το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Έλληνα αμυντικό μέσο των “πράσινων” της Κύπρου, Χρήστο Καρυπίδη, που μαζί με το νεαρό γκολκίπερ Μάκη Γιαννίκογλου, είναι οι μοναδικοί συμπατριώτες μας που αγωνίζονται στην Ομόνοια κι έζησαν τη μοναδική ατμόσφαιρα του χθεσινού αγώνα...«Μπορεί το γήπεδο να μην γέμισε γιατί και ο καιρός δεν ήταν καλός, ωστόσο, το πάθος, οι φωνές και τα συνθήματα των φιλάθλων και τα πανό που ανάρτησαν, προσωπικά με συγκίνησαν... Βρίσκομαι στην 3η μου χρονιά στην Κύπρο και πραγματικά ποτέ δεν έχω αισθανθεί ότι είμαι σε διαφορετική χώρα από την πατρίδα μου. Οι Κύπριοι μας αισθάνονται σαν “αδέλφια” τους και η αντίδρασή τους στην απαράδεκτη στάση των ευρωπαϊκών χωρών στο ζήτημα της δανειακής σύμβασης και της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστική. Όλοι συζητούν με ποιο τρόπο η Κύπρος μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, έτσι ώστε να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και η αυτή πρωτοβουλία της διοίκησης, προήλθε μετά από εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεφωνήματα από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας αλλά και από απλούς ανώνυμους φιλάθλους», σχολίασε ο 29χρονος Θεσσαλονικιός αμυντικός μέσος που χθες επανεμφανίστηκε στην ενδεκάδα της “βασίλισσας” μετά από απουσία δύο αγώνων λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο.

Η “ελληνική” διάσταση της κόντρας με τον ΑΠΟΕΛ

Η μάχη με την ΑΕΛ (44β.) και τον ΑΠΟΕΛ (43β.) για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου καλά κρατεί, σε ένα πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί αρκετά με την έλευση πολλών και ποιοτικών ξένων παικτών. «Νομίζω ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ανόρθωσης, λίγα χρόνια πριν, του ΑΠΟΕΛ και της Α.Ε. Κιτίον, αποδεικνύουν ότι στην Κύπρο γίνεται καλή δουλειά... Φέτος, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην κορυφή της βαθμολογίας και τόσο εμείς, όσο και η ΑΕΛ, έχουμε εκμεταλλευτεί την επιβάρυνση του ΑΠΟΕΛ από τα ταξίδια και τα ευρωπαϊκά ματς. Η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη και παλαιότερα,

είχε και μία πολιτική χροιά. Οι δικοί μας θεωρούνταν αριστεροί και με όχι τόσο φιλική διάθεση προς την Ελλάδα και του ΑΠΟΕΛ, δεξιοί και φιλέλληνες. Ωστόσο, αυτή η διάκριση ανήκει στο παρελθόν και πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων, βρίσκονται στο πλευρό μας και θέλουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα μας», κατέληξε ο πρώην παίκτης της Καβάλας, της Κέρκυρας, του ΠΑΟΚ και της σκωτσέζικης Χαρτς.

 

Τελευταία Νέα