Τώρα, ήταν Βασίλισσα! (vids)

Gazzetta team
Τώρα, ήταν Βασίλισσα! (vids)

bet365

Αυτή φορά η Ρεάλ έπαιξε μπάλα, έκανε φάσεις, τρομερή ανατροπή, όμως η Μπαρτσελόνα ήταν ξανά αυτή που χαμογέλασε, καθώς με 2-2 πέρασε τους «4» του Κυπέλλου.

Οι Μαδριλένοι αποφάσισαν να παίξουν επιτέλους ανάλογα με τη φανέλα τους. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια τους ήταν άτυχοι-άστοχοι και επέτρεψαν στην χειρότερη Μπάρτσα των τελευταίων clasicos να χαμογελάσει.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο σε 8 αγώνες με όλες του τις ομάδες κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» δεν είχε κερδίσει ποτέ, ενώ ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είχε δοκιμάσει τα πάντα και δεν είχε καταφέρει τίποτα. Αυτή τη φορά έχοντας την άνεση από τον... σίγουρο αποκλεισμό (1-2 στο πρώτο ματς) αποφάσισε να παίξει ξανά επιθετικά, έβαλε Οζίλ και Κακά στο βασικό σχήμα και μπήκε να παίξει χωρίς άγχος και ό,τι βγει. Μόλις στα δέκα δευτερόλεπτα ο Ιγουαΐν έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ μετά από λάθος του Ντάνι Αλβες και στο 7' το σουτ του Ρονάλντο πέρασε μόλις άουτ. Η συνέχεια ήταν και πάλι Ρεάλ, με τον Πορτογάλο να κάνει νέο σουτ από κοντά, όμως ο Πίντο του είπε «όχι». Στο 15' ήρθε η πρώτη προσπάθεια για γκολ για την Μπαρτσελόνα με ένα χλιαρό σουτ-άουτ του Μέσι και η Ρεάλ συνέχισε να βομβαρδίζει με ευκαιρίες.

Στο 26' Οζίλ έκανε τρομερή ενέργεια και σουτ από τα 25 μέτρα και στάθηκε τρομερά άτυχος καθώς κατέληξε στο οριζόντιο δοκάριο του Πίντο δίπλα στο παραθυράκι και έσκασε στην γραμμή. Δύο λεπτά μετά χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία μετά από λάθος του τερματοφύλακα της Μπάρτσα με τον Ιγουαΐν να μην μπορεί να σκοράρει με αριστερό πλασέ. Στο 30' ο Ινιέστα χτύπησε και μπήκε ο Πέδρο, σε μία αλλαγή που έμελλε να κρίνει τη συνέχεια καθώς ο Ισπανός στο 43' από μαγική ενέργεια και πάσα του Μέσι έκανε το 1-0 με ωραίο πλασέ. Πριν καλά καλά προλάβει να συνέλθει η Ρεάλ από το γκολ που δέχθηκε κόντρα στην ροή του αγώνα, ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από απόκρουση της άμυνας σε φάουλ, ο Ντάνι Αλβες με ρουκέτα που υψώθηκε στο παραθυράκι του Κασίγιας από διαγώνια έξω από την περιοχή, σκόραρε για να βγει με 2-0 το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πεσμένος μέχρι το 61' όταν ο Μουρίνιο πέρασε στο γήπεδο τον Μπενζεμά για να παίξει φουλ επίθεση. Επτά λεπτά μετά ο Οζίλ (που είχε περάσει σε ρόλο δεκαριού) έδωσε στον Ρονάλντο, ο οποίος πέρασε με υπέροχο τρόπο τον Πίντο και μείωσε σε 2-1. Οπως και η Μπαρτσελόνα στο πρώτο μέρος, έτσι και η Ρεάλ στο δεύτερο πέτυχε αμέσως και δεύτερο γκολ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπενζεμά πέρασε εξαιρετικά τον Πουγιόλ και νίκησε με τον Πίντο για το 2-2. Από το σημείο εκείνο και μετά οι Καταλανοί κράτησαν πολύ περισσότερο τη μπάλα και απείλησαν με φάουλ (82') και σουτ (84') του Μέσι, ενώ η Ρεάλ όσο και αν προσπάθησε να βγει με προϋποθέσεις, δεν μπόρεσε να κάνει άλλη ευκαιρία. Στο 88' αποβλήθηκε με πολύ αυστηρή δεύτερη κίτρινη ο Σέρχιο Ράμος και κάπου εκεί, χάθηκε κάθε ελπίδα για την Ρεάλ, η οποία παρέδωσε το στέμμα της με ψηλά το κεφάλι...

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Πίντο, Αλβες, Αμπιντάλ, Πουγιόλ, Πικέ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (29' Πέδρο), Φάμπρεγας (70' Τιάγκο), Σάντσες (78' Μασεράνο), Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Κοεντράο, Ράμος, Πέπε, Αλόνσο, Ντιαρά (52' Γκρανέρο), Οζίλ, Κακά (62' Καγιεχόν), Ρονάλντο, Ιγουαΐν (62' Μπενζεμά).

 

Τελευταία Νέα