«Τριάρα» και... αγγίζει τον τίτλο! (vids)

«Τριάρα» και... αγγίζει τον τίτλο! (vids)

Θάνος Σαρρής
«Τριάρα» και... αγγίζει τον τίτλο! (vids)

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το 43ο φετινό του γκολ έκανε το 1-0 στο 19`, η Σεβίλλη «πέταξε» τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και ο Μπενζεμά με δύο τέρματα στο 48' και το 52' «καθάρισε» την νίκη για την ομάδα του, φέρνοντας το πρωτάθλημα ακόμα πιο κοντά στη Μαδρίτη!

Οι Βlancos πλέον περιμένουν από την... άσπονδη συμπολίτισσα Ράγιο Βαγιεκάνο να κόψει βαθμούς στην Μπαρτσελόνα το βράδυ, προκειμένου να στεφθούν και επίσημα πρωταθλητές! Μετά τη νίκη τους άλλωστε στο clasico μέσα στο Καμπ Νου, ο τίτλος έχει γίνει... τυπική διαδικασία! Στα της αναμέτρησης, η Σεβίλλη φρόντισε να... ξυπνήσει από νωρίς το Σαντιάγο Μπερναμπέου, αφού μόλις στο 4` ο Φάθιο με σουτ από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ με «τραβηγμένη» απόφαση για επιθετικό φάουλ του Νεγρέδο στον Πέπε. Παράπονα πάντως από τον διαιτητή είχε αργότερα και η «Βασίλισσα», ζητώντας πέναλτι στον Ρονάλντο. Από το σημείο αυτό η Ρεάλ, η οποία είχε ως μοναδική αλλαγή τον Γκρανέρο στη θέση του Κεντίρα, ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, προσαρμόστηκε στην πίεση ψηλά της Σεβίλλης και έβγαλε φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο.

Στο 9` ο Ρονάλντο έβαλε την κόντρα στον Βάρας που καθυστέρησε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 10` ο Πέπε έπιασε μια κεφαλιά από πολύ καλή θέση αλλά η μπάλα κόντραρε, ενώ η ατομική ενέργεια του Ρονάλντο στη συνέχεια σταμάτησε στον αντίπαλο πορτιέρε. Στο 19` ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν λάθεψε. Πήρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής και με τρομερή προσποίηση άδειασε τον αντίπαλό του και έστειλε με το δεξί την μπάλα στα δίχτυα. «Σκαρφάλωσε» έτσι επίσημα στην 10η θέση των κορυφαίων σκόρερ της Λα Λίγκα, με 109 γκολ σε 98 εμφανίσεις!
Η Σεβίλλη ανέβηκε στη συνέχεια, έχασε τρεις μοναδικές ευκαιρίες από το 25` μέχρι το 30` με Ρέγες, Νάβας και Νεγκρέδο, πριν η Ρεάλ αναλάβει ξανά τον έλεγχο και απωλέσει με τη σειρά της ένα... τσουβάλι φάσεις. Στο 32` ένα πολύ επικίνδυνο χαμηλό σουτ του Μπενζεμά πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο από έμμεσο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 42` οι Μερένγκες έβγαλαν αντεπίθεση 4 με 2, ο Οζίλ βρήκε τον Μπενζεμά, αλλά ο Γάλλος καθυστέρησε και σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, οι κόντρες στην περιοχή των φιλοξενούμενων ευνόησαν τον Ρονάλντο, που έστειλε με τακουνάκι την μπάλα άουτ.
H Σεβίλλη ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος, απείλησε με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια του Νεγρέδο, αλλά στο 49` ο Μπενζεμά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αδράνεια του Κόκε, ο οποίος ουσιαστικά... έστρωσε την μπάλα στον Γάλλο και αυτός δεν συγχώρεσε, γράφοντας το 2-0. Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ οι Ανδαλουσιάνοι, η ομάδα της Μαδρίτης χτύπησε ξανά. Ο Οζίλ άνοιξε για τον Ράμος στα δεξιά και ο Ισπανός βρήκε τον Μπενζεμά στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος έβαλε... ταφόπαλακα στις ελπίδες της Σεβίλλης.
Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, βγήκαν αρκετές κίτρινες κάρτες και στο 63` ο Πέπε με κεφαλιά έχασε μια καλή ευκαιρία για το 4-0. Η είσοδος του Λούις Αλμπέρτο και του Μπαμπά Ντιαβαρά δεν άλλαξε τα πράγματα για τη Σεβίλλη, η οποία έδειχνε να έχει αποδεχθεί την μοίρα της, την ώρα που πίσω από την εστία του Βάρας ανέμιζαν οι σημαίες των οπαδών των Blancos, που βλέπουν την ομάδα τους να επιστρέφει στην κορυφή! Η ιαχή «Campeones, campeones» συνόδεψε το τελικό σφύριγμα της λήξης!
Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο (76` Αλμπιόλ), Γκρανέρο 61` Κεντίρα), Ντι Μαρία (61` Κακά), Οζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά
Σεβίλλη (Μίτσελ): Βάρας, Κόκε, Κάλα, Ντέιβιντ (72` Καμπάνια), Ναβάρο, Φάθιο, Τροχόφσκι, Νάβας, Ράκιτιτς, Ρέγιες (64` Λούις Αλμπέρτο, Νεγρέδο (64` Ντιαβαρά)
 

LA LIGA Τελευταία Νέα