Πάρτι τίτλου η Ζενίτ! (vids)

Πάρτι τίτλου η Ζενίτ! (vids)

bet365

Η Ζενίτ έστησε πάρτι τίτλου στο «Πετρόβσκι», όπου επιβλήθηκε 2-1 της Ντιναμό και είναι πρωταθλήτρια Ρωσίας! Με Ετό για Champions League η Ανζί 3-1 την Λοκομοτίβ.

Το 3ο και καλύτερο!
Οι οπαδοί της Ζενίτ στο «Πετρόβσκι» είχαν στήσει το δικό τους πάρτι και κανένας δεν θα μπορούσε να τους το χαλάσει. Ούτε η Ντιναμό, που ταξίδεψε στην Αγία Πετρούπολη με μοναδικό σκοπό τη νίκη, ώστε να διατηρήσει από τη μία τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο και από την άλλη να κρατήσει το πάνω χέρι στη διεκδίκηση της 2ης θέσης.

Οι παίκτες του Σίλκιν δεν κλείστηκαν, όμως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και παρά το γεγονός ότι έμειναν με 10 παίκτες από το 55' κράτησαν το προβάδισμα που είχαν πάρει από το πρώτο μέρος και έφτασαν στη νίκη 2-1 και στην κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος! Αρσάβιν και Ανιουκόβ έχασαν την πρώτες καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι, πριν ο Αρσάβιν πιάσει την άμυνα των Μοσχοβιτών στον... ύπνο και με πολύ ωραία κάθετη πάσα βγάλει τον Σιρόκοβ μόνο απέναντι στον Σούνιν, που δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για το 1-0! Στο 36' η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τζούτζακ και ο Κερζακόβ δεν αστόχησε από τη βούλα για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν, οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και ο Επουρεάνου με κεφαλιά στο 43' μείωσε σε 2-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους παίκτες του Σπαλέτι, καθώς από το 55' έπαιξαν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ζιριάνοβ είδε δεύτερη κίτρινη. Οι παίκτες του Σίλκιν είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Μαλαφέεβ. Ο Σίλκιν έριξε στο παιχνίδι και τον Βορόνιν και στο τελευταίο 10λεπτο το παιχνίδι πήρε φωτιά με τους Μοσχοβίτες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες σε σουτ των Σεμσόβ και Σίτοβ, όμως ο Μαλαφέεβ κράτησε τη νίκη για την Ζενίτ, που πανηγύρισε το 3ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και δεύτερο συνεχόμενο!



Με Ετό για Champions League!
Η Ανζί υποδέχθηκε στην Μαχατσκάλα την Λοκομοτίβ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ετό, που δίνει τις απαντήσεις του, έφτασε στη νίκη 3-1 και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα βρίσκεται στο -3 από την 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League, και τις Ντιναμό και ΤΣΣΚΑ. Οι Μοσχοβίτες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, όμως απείλησαν τον Γκαμπούλοβ μόνο με μακρινά σουτ των Παβλιουτσένκο και Γκλουσακόβ και στη συνέχεια πλήρωσαν τα τραγικά αμυντικά τους λάθη. Στο 25' ο Ετό βρέθηκε πλάγια στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Μπουρλάκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0!

Η απάντηση της Λοκομοτίβ ήταν σχεδόν άμεση, με τον Παβλιουτσένκο να βγάζει εκπληκτική κάθετη πάσα στον Γκλουσακόβ, που δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Οι παίκτες του Χίντινκ ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, αμφότερες οι ομάδες έψαχναν το γκολ, με τους παίκτες του Κουσέιρο να πληρώνουν και πάλι τα τραγικά τους λάθη στην άμυνα και τον Ετό να κάνει το 2-1 στο 64' με πολύ ωραίο σουτ στην κίνηση! Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση για την ισοφάριση, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να νικήσουν τον Γκαμπούλοβ. Οι γηπεδούχοι από την άλλη απειλούσαν με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές τελείωσαν το παιχνίδι στο 90', όταν ο Ετό... χόρεψε τους αμυντικούς της Λοκομοτίβ και νίκησε τον Γκιγέρμε, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ για το τελικό 3-1!

Δώρο γενεθλίων από Τόσιτς!
Ο Ζόραν Τόσιτς είχε σήμερα γενέθλια, μπήκε στο 26ο έτος της ηλικίας του και χάρισε τη νίκη 2-1 στην ΤΣΣΚΑ επί της Σπαρτάκ στο μεγάλο ντέρμπι της Μόσχας. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 9' με τον Κομπάροβ και τον Ακινφέεβ να του λέει «όχι» και το παιχνίδι πήρε αμέσως εξαιρετικό ρυθμό. Ντουμπία και Άρι απείλησαν, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα στο 24', όταν ο Τόσιτς εκτέλεση το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Άρι και κατέληξε στα δίχτυα του Ρεμπρόβ για το 1-0. Οι παίκτες του Κάρπιν ανέβασαν την πίεσή τους, Κομπάροβ και Άρι είχαν καλές στιγμές και στο 44' κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με ένα πανέμορφο γκολ του Τζιούμπα! Στην επανάληψη οι προπονητές αποφάσισαν να αλλάξουν πολλά στις άμυνές τους και στο 54' ο Τόσιτς έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, όμως ο Σέρβος ήταν πιο εύστοχος στο 57' και με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ σκόραρε στα γενέθλιά του για το 2-1! Οι φιλοξενούμενοι αυτή τη φορά δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους, έμειναν με 10 παίκτες στο 81', όταν ο Κίριλ Κομπάροβ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τις ομάδες πάντως να διεκδικούν ακόμη με αξιώσεις την 2η θέση 3 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Κίνδυνος για Ρούμπιν
Η Ρούμπιν υποδέχθηκε την Κούμπαν στο Καζάν και η ομάδα του Νταν Πετρέσκου απέδειξε για ακόμη μία φορά πόσο καλοδουλεμένη είναι. Οι φιλοξενούμενοι δεν κλείστηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, στάθηκαν πολύ καλά και θα μπορούσαν να φύγουν ακόμη και με τη νίκη. Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και οι ευκαιρίες χάνονταν εκατέρωθεν, χωρίς να υπάρχει η κλασική φάση. Οι παίκτες των ομάδων απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ και το 0-0 ήταν το σκορ στο ημίχρονο. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, αμφότερες οι ομάδες έψαξαν τη νίκη και στο 69' ο Πιτσέλι άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ. Αφού άδειασε δύο παίκτες της Ρούμπιν νίκησε τον Ριζικόβ με εκπληκτικό σουτ για το 0-1! Οι παίκτες του Μπερντίγιεβ δεν τα παράτησαν και στο 84' έφτασαν στην ισοφάριση με πέναλτι του Νάτχο, όμως δείχνουν ότι είναι αποσυντονισμένοι ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με την Ντιναμό και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 41ης αγωνιστικής

Παρασκευή (27/04)

Τομ Τομσκ-Άμκαρ 0-0

Σπαρτάκ Νάλτσικ-Κρίλια Σοβέτοβ 0-0

Κρασνοντάρ-Βόλγκα 2-1

(4', 45' Μοβσισιάν - 71' πεν. Καριάκα)

Ροστόβ-Τέρεκ Γκρόζνι 1-1
(3' Αντάμοβ - 39' Γκεοργκίεβ)

Σάββατο (28/04)

Ανζί-Λοκομοτίβ 3-1

(25' Μπουρλάκ αυτ., 64', 90' Ετό - 31' Γκλουσακόβ)

Ρούμπιν-Κούμπαν 1-1
(84' πεν. Νάτχο - 69' Πιτσέλι)

ΤΣΣΚΑ-Σπαρτάκ Μόσχας 2-1
(24' Άρι αυτ., 57' Τόσιτς - 44' Τζιούμπα)

Ζενίτ-Ντιναμό 2-1
(30' Σιρόκοβ, 36' πεν. Κερζακόβ - 43' Επουρεάνου)

Βαθμολογία

Πλέι οφ

1. Ζενίτ 84
2. Ντιναμό 69
3. ΤΣΣΚΑ 69
4. Σπαρτάκ Μόσχας 68
5. Ανζί 66
6. Λοκομοτίβ 65
7. Ρούμπιν 64
8. Κούμπαν 58

Πλέι άουτ
9. Κρασνοντάρ 59
10. Άμκαρ 51
11. Τέρεκ Γκρόζνι 45
12. Ροστόβ 44
13. Κρίλια Σοβέτοβ 44
14. Βόλγκα 41
15. Τομ Τομσκ 33
16. Σπαρτάκ Νάλτσικ 31

*Η Σπαρτάκ Νάλτσικ έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Επόμενη αγωνιστική

Τετάρτη (02/05)

Σπαρτάκ Νάλτσικ-Ροστόβ
Άμκαρ-Κρασνοντάρ
Σπαρτάκ Μόσχας-Ντιναμό
Ρούμπιν-Ζενίτ
Βόλγκα-Τέρεκ Γκρόζνι
Λοκομοτίβ-ΤΣΣΚΑ
Κούμπαν-Ανζί

Πέμπτη (03/05)
Κρίλια Σοβέτοβ-Τομ Τομσκ

 

PREMIER LEAGUE ΡΩΣΙΑΣ Τελευταία Νέα