Από τον ΠΑΟΚ στο Μπερναμπέου (vids)

Gazzetta team
Από τον ΠΑΟΚ στο Μπερναμπέου (vids)

bet365

Η Ιστορία έγραψε: Η Μπάγερν Μονάχου δεν χάνει ποτέ στα πέναλτι. Μέχρι στιγμής, οι Βαυαροί έχουν βρεθεί στην διαδικασία των πέναλτι τέσσερις φορές και έχουν επικρατήσει και τις τέσσερις.

Η Ρεάλ Μαδρίτης στην ιστορία του Champions League δεν είχε ηττηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, ωστόσο αυτό έτυχε μόλις μία φορά και οι Μαδριλένοι επικράτησαν. Οι Γερμανοί όμως είναι πιο... δοκιμασμένοι και πάντα στο τέλος κερδίζουν.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που έχουν βρεθεί στην ίδια θέση τέσσερις φορές στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα έχουν καταφέρει και τις τέσσερις...

Η πρώτη τους δοκιμασία ήταν απέναντι στην Σουηδική Ατβίνταμπεργκ, τη σεζόν 1973-1974. Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 1973, όταν οι Βαυαροί επισκέφτηκαν τους Σουηδούς έχοντας στις αποσκευές τους ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα στο Μόναχο (3-1), ωστόσο οι Σουηδοί αποδείχτηκαν σκληρά «καρύδια» και κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 και να ισοφαρίσουν τα μεταξύ τους ματς (4-4). Η αναμέτρηση ήταν στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ευρώπης και η Μπάγερν επικράτησε στα πέναλτι με 4-3, ενώ στο τέλος της σεζόν κατέκτησε τη διοργάνωση.

Η δεύτερη φορά ήταν κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, τη σεζόν 1983-1984 για τη φάση των 32 στο Κύπελλο UEFA, όπου ο ΠΑΟΚ είχε προβάλει σθεναρή αντίσταση κόντρα στους Γερμανούς «γίγαντες», και μετά από δύο ματς χωρίς γκολ, στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου στις 2 Νοεμβρίου του 1983 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Και εκεί οι Βαυαροί επικράτησαν με σκορ 9-8.

Η Μπάγερν χρειάστηκε περισσότερο από μία δεκαετία για να λύσει και πάλι τις διαφορές της στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, και πιο συγκεκριμένα στον τελικό του Champions League το 2001, κόντρα στην Βαλένθια. Ο τελικός είχε διεξαχθεί στο Σαν Σίρο, και μετά από 120 λεπτά αγώνα το σκορ παρέμεινε ισόπαλο (1-1) με τους Γερμανούς να κερδίζουν το τρόπαιο με σκορ 5-4 στα πέναλτι. Ήταν 23 Μαΐου του 2001.

Για να φτάσουμε στην σημερινή πρόκριση των Βαυαρών επί της Βασίλισσας, τον κακό δαίμονα των Μερένχες, όπου επικράτησαν με 1-3 και πάλι φυσικά στα πέναλτι.

Δείτε τα σχετικά βίντεο.

 

Τελευταία Νέα