Μόνο εσύ Ζοσέ...

Μόνο εσύ Ζοσέ...

Ball Boys Ball Boys
Μόνο εσύ Ζοσέ...

bet365

Ο Ball Boy Γιώργος Κοντογεώργης φέρνει τη μπάλα στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έβαλε από κάτω την Μπαρτσελόνα και ετοιμάζεται για την κούπα του Champions League.

«Κάνει την Ρεάλ μικρή και κομπλεξική, όπως είναι ο ίδιος, διώξτε τον» είναι κάποια από τα σχόλια που διαβάζω από πέρυσι σε Ελλάδα και Ισπανία. Ευτυχώς για τους Μερένγκες ο Φλορεντίνο Πέρεθ και η διοίκηση δεν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο και κράτησαν και θέλουν να κρατήσουν τον Special One για πολλά χρόνια στην Μαδρίτη. Αγνωστο το αν θα μείνει τελικά, όμως η δουλειά του δικαιολογεί απόλυτα την πρόθεση να του ανανεώσουν το συμβόλαιο μέχρι το 2014.

Η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης πληρώνει 3.60 στην vistabet

Η περσινή manita στο «Καμπ Νόου» και ο αποκλεισμός από τα ημιτελικά του CL, το super cup το καλοκαίρι και το φετινό κύπελλο είναι μέχρι στιγμής αυτά που στο μυαλό των περισσότερων έχουν κάνει τον Μουρίνιο πελάτη της Μπάρτσα. Πελάτη τον άνθρωπο που το 2010 της πήρε με μαεστρικό στήσιμο και δέκα παίκτες από το 27' την πρόκριση και το Champions League μέσα στο «Καμπ Νόου» και αυτόν που με δύο χρόνια παρουσίας στην Ισπανία είναι έτοιμος να σηκώσει ό,τι οι -Play Station- Μπλαουγκράνα στο ίδιο διάστημα.

Μπορεί οι Καταλανοί να έγραφαν τις προηγούμενες μέρες ότι ο Μουρίνιο θα κατέβει με ultra αμυντικό σύστημα και διαθέσεις για ξύλο, όμως ο Πορτογάλος τους διέψευσε πανηγυρικά και έπαιξε περισσότερο επιθετικά και με ίδια ακριβώς σύνθεση με το Μόναχο, λίγες μέρες πριν.

Με τον Αλόνσο να κάνει ματσάρα, τον Οζίλ να εκμεταλλεύεται τη λειτουργία του συστήματος της Μπάρτσα, τον Κοεντράο (που είχε ακούσει τα απίστευτα για τις ντρίμπλες που έφαγε από τον Λαμ) να μην έχει αφήσει τον εξτρέμ-Ντάνι Αλβες να κάνει το γνωστό πάρτι από τα δεξιά, τους στόπερ να μην ιδρώνουν και τον Ρονάλντο να βάζει το κερασάκι, ο Μουρίνιο ίσως να μην περίμενε ούτε ο ίδιος το πόσο εύκολα θα επικρατούσε. Ούτε σουτ μέχρι το 25', ούτε φάση μετά το 73' για τους Καταλανούς στο clasico και ο Ζοσέ πήρε το ματσάκι και την κούπα Νο19 στην καριέρα του.

Μία κούπα που μπορεί να είναι σημαντική καθώς σπάει την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα, όμως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Και η ισοπαλία έκανε στην Ρεάλ, όμως με τη νίκη στο «Καμπ Νόου» σφράγισε την ανωτερότητά της όλη τη σεζόν. Αν το ματς είχε έρθει 1-1 ή 2-2 η αίσθηση που θα έμενε θα ήταν ότι οι Μερένγκες έκλεψαν το αποτέλεσμα, όμως τώρα η απάντηση που έχουν δώσει είναι πιο πειστική, αφού πήραν το πρωτάθλημα με νίκη στην έδρα των Καταλανών.

Οπως έχει πει και παλαιότερα, αυτός ήταν ένας μεγάλος στόχος που είχε και τελικά κατάφερε να πετύχει. Να πάρει τον τίτλο και στα τρία μεγάλα πρωταθλήματα, κάτι που δεν έχει κάνει κανένας άλλος τεχνικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μόσο ο Ζοσέ! Εκτός αυτού, ο Special One μπήκε στο κλειστό κλαμπ των προπονητών που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες μετά τους μεγάλους Ερνστ Χάπελ (Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία) και Τζιοβάνι Τραπατόνι (Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Αυστρία). Και η συνέχεια έπεται...

Για τον Μουρίνιο από εδώ και πέρα υπάρχει ένας μόνο αγώνας και είναι αυτός με την Μπάγερν και οδηγεί στον τελικό του Champions League. Εκεί που δεν έχει χάσει ποτέ. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Πορτογάλο, ο οποίος αν περάσει θα έχει σχεδόν έναν μήνα για να προετοιμαστεί για το ραντεβού με την ιστορία, αφού και με αναπληρωματικούς να κατέβει το πρωτάθλημα δεν χάνεται. Το δέκατο είναι η μεγάλη κάψα για όλους τους Μαδριδίστας και ο Ζοσέ θέλει να είναι αυτός που θα το σηκώσει. Αν μάλιστα το κάνει κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η επιτυχία θα είναι σαφώς μεγαλύτερη και θα έχει άλλη σημασία, ενώ και ο ίδιος θα γίνει ο μοναδικός με τρεις κούπες με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Δυστυχώς για την Ρεάλ, πλέον κοντράρεται η επιθυμία της διοίκησης για το δέκατο με την επιθυμία παραμονής του Μουρίνιο, αφού είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβούν και τα δύο. Αν ο Πορτογάλος σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, η ιστορία δείχνει ότι αυτή θα είναι η τελευταία του φωτογραφία σαν προπονητής της Ρεάλ, αφού έτσι αποχώρησε από Πόρτο και Ιντερ. Εδικά τώρα, αφού θα έχει κλείσει στόματα και θα έχει βάλει από κάτω την -για πολλούς- καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, θα έχει το τέλειο timing για να φύγει όπως πάντα, σαν νικητής.

Επόμενη μέρα; Ολοι ξέρουμε ότι γουστάρει φουλ την Αγγλία, όμως ο Σερ Αλεξ δεν λέει να αποσυρθεί ακόμακαι έτσι δεν μπορεί να αναλάβει -τουλάχιστον άμεσα- την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είναι το όνειρό του. Σενάρια πολλά, από επιστορφή στην Τσέλσι, μέχρι για Σίτι και Τότεναμ, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς, θα τα αναλύσουμε όλα στο μέλλον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys