Στέψη στην Βαρκελώνη! (vids)

Στέψη στην Βαρκελώνη! (vids)

bet365

Με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε (1-2) την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» και έγινε ξανά Βασίλισσα!

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, οι Μερένγκες επιστρέφουν στον θρόνο τους υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο καθώς μετά από τη νίκη μέσα στην Καταλονία βρέθηκαν στο +7 από την Μπαρτσελόνα και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν δεν γίνεται να μην κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Με γκολ-οφσάιντ έκαναν το 0-1 οι φιλοξενούμενοι, όμως έδειξαν μεγάλη θέληση και δίκαια πήραν μεγάλη νίκη τιμωρώντας το rotation του Πεπ Γκουαρδιόλα. Οι Μπλαουγκράνα ισοφάρισαν με τον Σάντσες που μπήκε αλλαγή στο 70', όμως πριν προλάβει να... γείρει το γήπεδο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε αυτό που όλοι οι Μαδριδίστας εύχονταν και με το σημαντικότερο γκολ του σε clasico έστειλε τον τίτλο στο «Μπερναμπέου». Αυτή είναι η κούπα Νο32 για την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα και αφήνει στις 21 τους κατόχους, που βλέπουν την κυριαρχία να λαμβάνει τέλος.

Η Μπαρτσελόνα είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά σε συνολικές νίκες για πρώτη φορά από το 1932, όμως η Ρεάλ έκανε το 87-86 σε όλα τα επίσημα ματς και ενώ υπάρχουν και 46 ισοπαλίες. Ο Ρονάλντο έφτασε τα 42 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 4 στα τευλευταία 5 clasico, ενώ οι Μερένγκες τα 109 στη σεζόν στην Primera Division κάνοντας μόνο δικό τους το ρεκόρ παραγωγικότητας όλων των εποχών. Τις 17 ασίστ έφτασε ο Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος ήταν αυτός που σέρβιρε με τρομερή πάσα στον CR7 το γκολ της μεγάλης νίκης.

Συστήματα
Με κάτι σαν 4-3-3 και μία 11άδα που προκάλεσε ερωτηματικά παρέταξε την Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τους Τιάγκο και Τέγιο βασικούς και τον Πικέ εκτός. Ο Καταλανός είχε τον Βαλδές κάτω από τα δοκάρια, τους Αλβες, Αντριάνο, Πουγιόλ, Μασεράνο στην άμυνα, τους Τσάβι, Μπουσκέτς, Τιάγκο στο κέντρο και τους Τέγιο, Ινιέστα και Μέσι στην επίθεση, ενώ στη συνέχεια ο Αλβες πέρασε εξτρέμ και το σύστημα έγινε 3-4-3. Από την άλλη ο Μουρίνιο αν και τα καταλανικά Μέσα τον ήθελαν να πάει για να παίξει φουλ άμυνα στην Βαρκελώνη επέλεξε 4-2-3-1 με τους Κασίγιας στο Νο1, τους Κοεντράο, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε στην άμυνα, Κεντίρα και Αλόνσο κόφτες και Οζίλ, Ντι Μαρία και Ρονάλντο πίσω από τον καθαρό φορ, Μπενζεμά.

Μπήκε δυνατά η Ρεάλ
Η Ρεάλ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα με τον Βαλδές να πετά κόρνερ με το ένα χέρι την μπάλα σε κεφαλιά του Ρονάλντο στο 4' μετά από κόρνερ του Οζίλ και η Μπάρτσα απάντησε στο 6' όταν μετά από κακή συνεργασία Πέπε και Ράμος ο Αλβες έκλεψε και πήγε να βγει μόνος του όμως ο Κασίγιας μυρίστηκε τη φάση και έσωσε με έγκαιρη έξοδο. Η Ρεάλ δεν φοβήθηκε το ματς και οι παίκτες της δοκίμαζαν πολύ τα πόδια τους, ενώ κατάφερνε να είναι συμπαγής στην άμυνα. Ο αγώνας είχε ρυθμό από το ξεκίνημά του, οι Μπλαουγκράνα προσπαθούσαν να πάρουν τον έλεγχο με tiki taka, όμως το πλήγμα ήρθε στο 17' όταν μετά από κόρνερ του Οζίλ ο Πέπε πήρε την κεφαλιά, ο Βαλδές απέκρουσε, ο Πουγιόλ προσπάθησε να καλύψει τη μπάλα για τον τερματοφύλακα του και καθυστέρησε τόσο, όσο να προλάβει ο Κεντίρα να σκοράρει σε κενή εστία από θέση οφσάιντ για το 0-1!

Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με την Ρεάλ να είναι πιο προσεκτική και να διώχνει σε κάθε ευκαιρία μακριά. Παρά το γεγονός αυτό μέχρι το 25' οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάνει ούτε ένα σουτ! Στο 27' χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Μπάρτσα με τον Μέσι να εμφανίζει τη μπάλα μπροστά στον Τσάβι, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ και στη συνέχεια της αναμέτρησης οι δύο ομάδες είχαν προσπάθειες για γκολ μόνο με μακρινά σουτ.

Υπομονή και γκολ για Μπάρτσα
Εντυπωσιακή είσοδο έκανε στην επανάληψη η ομάδα του Γκουαρδιόλα με τον Τιάγκο να βγάζει στο 54' μόνο του τον Τέγιο, ο οποίος έκανε τραγικό τελείωμα. Παρά τις πολλές διακοπές η Μπαρτσελόνα είχε την υπομονή να χτίσει επιθέσεις και στο 70' τελικά έγινε η ζημιά μετά από φάση διαρκείας και γκολ του Αλέξις Σάντσες, που μόλις είχε μπει αλλαγή. Ο Μέσι έδωσε πάρε-βάλε στον Τέγιο ο οποίος νικήθηκε από τον Κασίγιας, ο Αντριάνο έκανε σουτ που κόντραρε και η μπάλα πήγε στον Χιλιανό που με διπλή προσπάθεια νίκησε από κοντά τον πορτιέρε της Ρεάλ για το 1-1.

Ρονάλντο και τέλος
Στο σημείο αυτό πολλοί μπορεί να πίστεψαν ότι το «Καμπ Νόου» θα πάρει κλίση προς την εστία του Κασίγιας, όμως η εξέλιξη ήταν διαφορετική καθώς από την μαγεία δύο μόλις παικτών η Ρεάλ ανέκτησε το προβάδισμα. Στο 73' ο Οζίλ πέταξε τη μπάλα στον κενό χώρο για τον Ρονάλντο, ο οποίος με μεγάλο σπριντ πέρασε και τον Βαλδές και από πλάγια έκανε το 1-2 και χειρονομία «εγώ είμαι εδώ». Αυτό ήταν και το τέλος. Η Μπάρτσα δεν έδειξε σθένος για να κάνει άλλες φάσεις και η επόμενη σημαντική ήταν ξανά για τους Μερένγκες που στο 94' θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τρίτο γκολ ξανά με τον Πορτογάλο.



Στο τέλος οι Καταλανοί οπαδοί αποθέωσαν τους παίκτες της Μπαρτσελόνα...

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αντριάνο (74' Πέδρο), Αλβες, Πέπε, Μασεράνο, Τσάβι (69' Σάντσες), Τιάγκο, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τέγιο (81' Φάμπρεγας), Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Κεντίρα, Αλόνσο, Οζίλ (89' Καγιεχόν), Ντι Μαρία (73' Γκρανέρο) Ρονάλντο, Μπενζεμά (93' Ιγουαΐν.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ναβάρα)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Σουτ: 14-14
Στην εστία: 3-6
Οφσάιντ: 5-3
Φάουλ: 11-20
Κόρνερ: 4-7
Πλάγια άουτ: 22-12
Ντρίμπλες: 19-8
Τάκλιν: 19-25
Επιτυχημένες πάσες: 86%-62%
Εναέριες μονομαχίες: 35%-65%
Κατοχή: 72%-28%

 

LA LIGA Τελευταία Νέα