Τουρκία για EURO 2020

Γιώργος Καραμάνος
Τουρκία για EURO 2020

bet365

Ο Ταγίπ Ερντογάν το είχε πει στον Μισέλ Πλατινί και το έκανε. Οι Τούρκοι κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας για το μεθεπόμενο EURO με την υπόσχεση κατασκευής 18 νέων γηπέδων!

Ο Ταγίπ Ερντογάν το είχε προαναγγείλει ενώπιον του Μισέλ Πλατινί. Ενα μήνα αργότερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας επιβεβαιώθηκε, με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του να στέλνει στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή με κάθε επισημότητα το φάκελο της υποψηφιότητας της. Οι Τούρκοι θέλουν να διοργανώσουν το EURO του 2020 και ο Ερντογάν έχει πει στον Πλατινί πως σκοπεύει να χτίσει 18 καινούργια γήπεδα!


Σκοπός είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε να μην μπορεί η UEFA να πει όχι εξαιτίας έλλειψης γηπέδων, μιας και εγκαταστάσεις διαμονής υπάρχουν ήδη λόγω αυξημένου τουρισμού στη γείτονα χώρα. Μάλιστα ο Ερντογάν πήρε τη διαβεβαίωση του Πλατινί πως εάν υλοποιήσει όσα λέει, εκείνος δεν θα μεροληπτήσει υπέρ κάποιας δυτικοευρωπαϊκής χώρας. Η απόφαση θα παρθεί το 2014. Μάλιστα η Τουρκία περιμένει και την απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Σύντομα αναμένεται να καταθέσει φάκελο συνυποψηφιότητας και η Γεωργία με το Αζερμπαϊτζάν.

 

Τελευταία Νέα