Ζόρια στην Ρεάλ! (vid)

Ζόρια στην Ρεάλ! (vid)

Ζόρια στην Ρεάλ! (vid)

bet365

Δυσκολεύει πολύ η κατάσταση για τους Μερένγκες, που έχασαν πολλές ευκαιρίες, έμειναν στο 0-0 με την Βαλένθια και είδαν την Μπαρτσελόνα να κατεβάζει τη διαφορά στο -4.

Μετά τις ισοπαλίες με Μάλαγα και Βιγιαρεάλ, η λευκή ισοπαλία με την Βαλένθια σκάει σαν βόμβα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες και πέταξε ξανά δύο βαθμούς στην έδρα της σε έναν αγώνα που τα είχε όλα εκτός από γκολ. Η Ρεάλ είχε δοκάρι όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γουαΐτα, ενώ από την άλλη θα μπορούσε να έχει χάσει αφού οι Νυχτερίδες είχαν δύο δοκάρια και δύο τεράστιες φάσεις στα τελυταία λεπτά, με τον Κασίγιας να κάνει επίσης τρομερή εμφάνιση. Πλέον, επτά στροφές πριν το τέλος, οι Μαδριλένοι είναι στο +4 από την Μπαρτσελόνα και την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουν στο «Βιθέντε Καλδερόν» ενώ ακολουθεί εβδομάδα-φωτιά με Μπάγερν στο Μόναχο για το Champions League (17/04) και στο «Καμπ Νόου» με την Μπαρτσελόνα, στον αγώνα τη χρονιάς (22/04).

Μπορεί ο αγώνας να μην είχε γκολ, όμως ήταν από τους καλύτερους φέτος στο γήπεδο της Ρεάλ. Μόλις στο 4' ο Ρονάλντο έκανε σουτ άουτ και στο 8' τράνταξε με βολίδα το δοκάρι του Γκουαΐτα για αν απαντήσουν οι παίκτες του Εμερι με ωραίο σουτ του Φεγκουλί μόλις άουτ ένα λεπτό μετά. Στο 19' Οζίλ και Μπενζεμά έκρυψαν τη μπάλα όμως ο CR7 δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων. Ξανά ο Πορτογάλος απείλησε πέντε λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Ιγουαΐν, όμως έστειλε τη μπάλ άουτ και στο 25' η Βαλένθια ισοφάρισε με τα δοκάρια. Ο Τίνο Κόστα δοκίμασε το τρομερό αριστερό του, ο Κασίγιας απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Ρικάρντο Κόστα που έκανε κεφαλιά-ψαράκι, όμως η κατάληξη ήταν στο δοκάρι. Στο 34' χρειάστηκε νέα επέμβαση του «Αγιου» Ικερ για να μείνει το 0-0 για το πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος είχε πολύ... ψωμί και είναι να αναρρωτιέται κανείς πως έγινε και έληξε 0-0. Στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Ρονάλντο έκανε διαγώνιο σουτ με το αριστερό για να διαπιστώσει ότι ο Γκουαΐτα δεν «κρύωσε» στο ημίχρονο και στο 54' ο Τίνο Κόστα φόρτωσε ξανά το αριστερό και τράνταξε τα δοκάρια του Κασίγιας κοντά στη συμβολή. Ο πορτιέρε της Βαλένθια ήταν εκεί που έπρεπε στο σουτ του Ντι Μαρία στο 61' και στο 69' έγινε μία φάση από αυτές που γουστάρουν όσοι θέλουν να μιλάνε για διαιτησία. Ο Κριστιάνο έβαλε πλάτη τον Ρικάρντο Κόστα και έφευγε σε τετ α τετ μετά από πάσα του Μπενζεμά, ο Πορτογάλος τον πάτησε στην φτέρνα καθαρά πριν μπει στην περιοχή, με την αποβολή και το φάουλ να μη δίνονται ποτέ.

Στο 72' ο Ματιέ πάγωσε το «Μπερναμπέου» καθώς πολλοί θα πίστεψαν ότι η μπάλα πήγε μέσα και τρία λεπτά μετά οι Νυχτερίδες έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Αντούριθ να πηγαίνει άουτ μετά από σέντρα του Ζόρντι Αλμπα. Ακολούθησαν τρεις φάσεις για την Ρεάλ, στο 77' με μία από τις επεμβάσεις της σεζόν από τον Γκουαΐτα σε τρομερό σουτ του Ντι Μαρία, στο 78' ο Μπενζεμά σούταρε άουτ και στο ίδιο λεπτό ο Ρονάλντο έβγαλε μόνο του τον Γάλλο ο οποίος με διπλή προσπάθεια σε τετ α τετ νικήθηκε δύο φορές από τον εκπληκτικό πορτιέρε της Βαλένθια!

Στο 83' και το 84' οι Νυχτερίδες βρέθηκαν πολύ κοντά στο να προηγηθούν. Πρώτα ο Πάμπλο Ερνάντεθ με βολέ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το παραθυράκι του Κασίγιας και μετά το Αλμπα σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Κασίγιας. Το ματς τελείωσε με σαδιστικό τρόπο για την Ρεάλ με τον Ρονάλντο (93') και τον Ντι Μαρία (95') να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες για να πάνε τη διαφορά ξανά στο +6.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Κεντίρα (72' Κακά), Αλόνσο, Οζίλ (89' Καγιέχόν), Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ιγουαΐν (46' Ντι Μαρία).

Βαλένθια (Ουνάι Εμερι): Γκουαΐτα, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Ρουίθ, Αλμπα, Τοπάλ, Παρέχο, Τίνο Κόστα, Φεγκουλί (62' Ερνάντεθ), Πιάτι (62' Ματιέ), Αντουρίθ (77' Σολδάδο).

Διαιτητής: Κλος Γκόμεθ (Αραγονία)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα