Τα χρειάστηκε η Μπάγερν (vid)

Τα χρειάστηκε η Μπάγερν (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Τα χρειάστηκε η Μπάγερν (vid)

bet365

Οι Βαυαροί μάτωσαν για να νικήσουν (2-1) στο Μόναχο την ταπεινή Αουγκσμπουργκ, η οποία τους πίεσε στο τέλος και παρέμειναν στο -3 από τη Ντόρτμουντ.

«Δεν σας κρύβω πάντως ότι περισσότερο φοβάμαι το παιχνίδι με την Αουγκσμπουργκ παρά αυτό με τη Ρεάλ, υπό τον κίνδυνο να μην το πάρουν οι παίκτες μου στα σοβαρά (!)», δήλωνε παραμονές του αγώνα ο Γιούπ Χάινκες και να που λίγο έλειψε να δικαιωθούν οι φοβίες του. Η Μπάγερν δεν ήταν όσο καλή είναι τον τελευταίο μήνα και κινδύνεψε με γκέλα στην «Αλιάνζ Αρένα» κόντρα στη νεοφώτιστη αντίπαλο της. Τελικά οι Βαυαοί επικράτησαν πολύ δύσκολα με 2-1 και παρέμειναν στο -3 από τη Ντόρτμουντ και στο κυνήγι του τίτλου.

Το περίεργο βέβαια σε αυτή την αναμέτρηση του Γολιάθ με τον Δαυίδ και μάλιστα στο σπίτι του γίγαντα, ήταν η συμπεριφορά του φιλοξενούμενου. Το ακόμα πιο φοβερό μάλιστα είναι πως ο μάνατζερ της Αουγκσμπουργκ, Αντρέας Ρέτιχ κατά κάποιο τρόπο είχε προαναγγείλει μεταξύ σοβαρού και αστείου την εξαιρετική συμπεριφορά που θα είχε η ομάδα του: («Γιατί να φοβόμαστε την Μπάγερν. Το δικό μας αήττητο σερί άλλωστε είναι μεγαλύτερο από το δικό τους»)!

Το ξεκίνημα πάντως προϊδέαζε πως θα ήταν ένα ακόμα από αυτά τα πάρτι που στήνει η Μπάγερν και κερνάει έξι ή επτά τους καλεσμένους της. Μόλισς στο 1' ο Ριμπερί έκανε μία σούπερ ενέργεια από τα αριστερά και έστειλε τη μπάλα στο πόδι του Μάριο Γκόμες, ο οποίος με διπλή προσπάθεια (απέκρουσε ο τερματοφύλακας Γιεντς) άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν ταξιδέψει στο Μόναχο γι9α να διασυρθούν.

Συνήλθαν, ισορρόπησαν και ισοφάρισαν στο 23' με τον Νοτιοκορεάτη Κου να πλασάρει από κοντά και τον Νόιερ να κάνει λάθος και να το τρώει άκοπα. Στην επανάληψη η Μπάγερν πίεσε και κατάφερε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα να κάνει το 2-1 και πάλι με τον Γκόμες που με αυτά τα δύο γκολ έφτασε τα 25 στη Μπουντεσλιγκα και ξεπέρασε κατά δύο τον Χούντελααρ.

Κάπου εκεί όμως συνέβη το ασυνήθιστο. Η Μπάγερν που νωρίτερα είχε και δοκάρι με τον Ριμπερί, κλείστηκε για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Η Αουγκσμπουργκ τόλμησε, πίεσε και απείλησε την οικοδέσποινα της με νέα ισοφάριση. Ωστόσο, κάπου το έχανε στην τελική προσπάθεια και έτσι αποχώρησε χωρίς πόντο από το βαυαρικό παλάτι, γνωρίζοντας μόλις τη δεύτερη ήττα της στα 11 τελευταία, επίτευγμα που την έχει φέρει στο +4 από τον υποβιβασμό και στο +1 από τα μπαράζ παραμονής.

Μπάγερν: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούρμπερ, Αλάμπα, Τίμοστσουκ (52' Κρόος), Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (90' Κοντέντο), Γκόμες

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα