Γκέκας: «Διώχνουμε τους Έλληνες»

Gazzetta team
Γκέκας: «Διώχνουμε τους Έλληνες»

bet365

Στο εξωτερικό βλέπει το μέλλον του ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος τόνισε ότι το ποδόσφαιρο στη χώρα μας διώχνει τους Έλληνες, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στον Sport103

Για την παρουσία του στην Τουρκία: «Είναι όμορφα στην Τουρκία. Είναι πολύ ήσυχα εδώ, είναι μια ποδοσφαιρική πόλη η Σαμσούντα. Έμεινα έκπληκτος από την αντιμετώπιση που είχα στην Τουρκία, δεν το περίμενα ούτε εγώ. Μου άνοιξαν τις πόρτες και μου είπαν ότι θέλεις. Δεν έχω την οικογένεια μαζί μου γιατί ήταν μικρή η διάρκεια του συμβολαίου μου. Πήγα στην Τουρκία συγκρατημένος, μετά την συμπεριφορά του κόσμου, όμως, είναι αλήθεια ότι θα την έφερνα την οικογένεια μου εδώ. Δέθηκα με την ομάδα πολύ. Ο κόσμος εδώ με έκανε να αισθανθώ σαν το σπίτι μου. Έτυχε ο τραυματισμός μου έχουμε, όμως, την δυνατότητα αν κερδίσουμε το Σάββατο να σωθούμε».

Για το συμβόλαιό του: «Μένω ελεύθερος τον Μάιο. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι, μίλησα με τον πρόεδρο της Σαμσουνσπόρ και μου είπε να γίνεις πρώτα καλά να σωθούμε και θα ξαναμιλήσουμε».

Για την πορεία του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα ζήλευαν πολλές ελληνικές ομάδες το ευχάριστο ταξίδι του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με παίκτες όχι τόσο αναγνωρίσιμους έφτασε πολύ ψηλά. Ίσως και οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να κοιτάξουν αυτό το μοντέλο χωρίς μεγάλα κόστη να παίρνουν παίκτες αξίας. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες παίκτες. Πως να υπάρχει όταν όλοι οι προπονητές είναι Ισπανοί; Πρέπει να εμπιστευτούμε τους Έλληνες παίκτες».

Για το ποδοσφαιρικό του μέλλον: «Μόνιμη επιλογή μου είναι το εξωτερικό. Είναι λογικό με αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διώχνουμε τους Έλληνες παίκτες. Δεν το σκέφτομαι καν, το μέλλον μου είναι στο εξωτερικό και μάλλον έτσι θα κλείσω την καριέρα μου. Αναφέρομαι στην γενικότερη εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για το αν είναι παιχνίδι κλειδί το ματς της πρεμιέρας της Εθνικής με αντίπαλο την Πολωνία στο EURO: «Για εμάς είναι σημαντικό αυτό το παιχνίδι αλλά το άγχος το έχουν οι Πολωνοί. Σαν πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί που προκριθήκαμε στο EURO. Οταν, όμως, ξεκινήσει η προετοιμασία πρωταρχικός στόχος θα είναι να περάσουμε από τον όμιλο μας και να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά».

Για την δήλωση του πως η Θύρα 4 είναι παγκοσμίως γνωστή: «Εκεί φτάσαμε όταν μιλήσαμε για τις ατμόσφαιρες στην Ελλάδα και με ρώτησαν για τον ΠΑΟΚ γιατί έχει φανατικούς οπαδούς όπως η Μπεσίκτας. Και λογικό ήταν να απαντήσω έτσι, είναι οι πιο φανατικοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Τέτοια έδρα μακάρι να είχαν όλες οι ομάδες, ο ΠΑΟΚ έχει έδρα που εξαρτάται πολύ από τον κόσμο».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ: «Δεν αποκλείω ποτέ τίποτα, δεν έχει γίνει βέβαια καμία κρούση. Γιατί όχι να μην φορέσω την φανέλα του ΠΑΟΚ; Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ είναι μια καλή πορεία, μετά τους ομίλους, βέβαια, έπεσε με καλή ομάδα την Ουντινέζε. Καλό είναι μέσα από αυτά τα παιχνίδια οι παίκτες του ΠΑΟΚ να κερδίζουν εμπειρίες και να σκέφτονται την επόμενη χρονιά ώστε να κάνουν και πάλι ανάλογη πορεία. Όσον αφορά στα διοικητικά βλέπουμε ότι πολλές ομάδες στην Ελλάδα έχουν οικονομικά προβλήματα, μακάρι κάποτε να ξεφύγουν».

 

Τελευταία Νέα