Μόνο για γέλια... (vids)

Μόνο για γέλια... (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Μόνο για γέλια... (vids)

bet365

Στο ποδόσφαιρο η τύχη είναι μέρος του παιχνιδιού, είτε εντός, είτε εκτός αγωνιστικού χώρου. Με αφορμή τον τραυματισμό του Αγουέρο το gazzetta.gr παρουσιάζει τους πιο περίεργους τραυματισμούς.

Η τύχη παίζει σχεδόν πάντοτε δύο ρόλους. Είτε εξηγεί κάτι που δεν φαίνεται να έχει λογική εξήγηση (ή αλλιώς, εμφανίζεται εκεί όπου μιαν έσχατη αιτία δε μπορεί να αποδοθεί σε κάποια άλλη) είτε επιζητείται από τους ανθρώπους ώστε να ευνοηθούν σε κάποιο εγχείρημά τους ή έστω να ζημιωθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.

Κάνε εγγραφή στην betfair και πάρε μπόνους έως 200 ευρώ

Όμως, το αντίθετο της τύχης είναι η ατυχία και με αυτή θα ασχοληθούμε με αφορμή τον ανόητο τραυματισμό του Σέρχιο Αγουέρο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έλειψε από παιχνίδια της αγγλικής ομάδας επειδή στο ματς με την Τσέλσι χτύπησε στον αστράγαλο του και του χορηγήθηκε σπρέι με τοπικό αναισθητικό το οποίο του προκάλεσε έγκαυμα στο δεξί πόδι. Μετά από λίγες ημέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εμφανίστηκαν εξανθήματα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μερικές εβδομάδες!

Όμως, ο τραυματισμός του Αγουέρο δεν είναι ο πιο περίεργος που κυκλοφορεί στο χώρο του ποδοσφαίρου αφού υπάρχουν ακόμα πιο ανόητοι. Βέβαια, ο καθένας μπορεί να τους βάλει στη σειρά που θέλει.

Θλάση με χασμουρητό!

Στην... ιστορία έχει μείνει ο Λιρόι Λίτα. Ο παίκτης της Ρέντινγκ τότε και νυν της Σουόνσι τραυματίστηκε... ξαπλωμένος. Ο 27χρονος άσος, πριν πέντε χρόνια, χασμουρήθηκε και από το υπερβολικό τέντωμα υπέστη θλάση! Ο προπονητής του Στιβ Κόπελ, είχε δηλώσει: «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Πάντως, δεν μπορούσε να περπατήσει και πονούσε πολύ»!

Το διαβατήριο του έσκισε το μάτι

Τη σεζόν 2002-03, ο Μίλαν Ράπαϊτς κατάφερε να μείνει εκτός δράσης επειδή έσκισε το μάτι του με το διαβατήριο σε ένα αεροδρόμιο της Κροατίας. Ο παίκτης της Χάιντουκ Σπλιτ είχε χάσει αρκετά ματς της ομάδας του λόγω όρασης (δεν έβλεπε καλά).

Το after shave έκανε τη ζημιά

Αξέχαστος είναι και ο τραυματισμός του Σαντιάγκο Κανιθάρες, αφού είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το Μουντιάλ του 2002. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Βαλένθια ήταν στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ασίας όμως ένα after shave είχε άλλη γνώμη. Του Κανιθάρες του έφυγε το μπουκάλι από τα χέρια, έπεσε στο πάτωμα, έσπασε και τα κομμάτια έκοψαν τους τένοντες του ποδιού του!

Τα μπαστούνια του γκολφ βρήκαν... τρύπα

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο, αλλά οι τερματοφύλακες είναι αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη ατυχία ή ανοησία. Για παράδειγμα, ο Κάσεϊ Κέλερ έσπασε όλα τα μπροστινά του δόντια από μπαστούνια του γκολ. Ο Αμερικανός γκολκίπερ το 1997 βιάστηκε να βγάλει τα μπαστούνια από το αυτοκίνητό του και τα... έφαγε στη μούρη. Εδώ ίσχυσε το όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Κομμένο δάχτυλο λόγω βέρας!

Από τους πιο περίεργους τραυματισμούς και μάλιστα κατά την διάρκεια αγώνα, ήταν του Πάουλο Ντιόγκο. Τον Δεκέμβριο του 2004, ο μέσος της Σερβέτ έδωσε ασίστ σε παιχνίδι με την Σαφχάουζεν και πήγε να το πανηγυρίσει στην κερκίδα. Ο Ντιόγκο έφτασε ως τα κιγκλιδώματα και η βέρα του πιάστηκε στα σύρματα. Οταν πήγε να κατέβει από τους πανηγυρισμούς του κόπηκε το πάνω μέρος του δαχτύλου του και πανηγύρισε με υψωμένο το χέρι χωρίς να έχει καταλάβει τίποτα. Το αξιοσημείωτο της ιστορίας; Ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα για έντονο πανηγυρισμό!

Τον... έφαγε η μαγιονέζα

Ενας παλιός πορτιέρο της Τσέλσι, ο Ντέιφ Μπεσάντ έκοψε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, όταν προσπάθησε να σταματήσε ένα μπουκάλι μαγιονέζας από το πάτωμα που έσπασε και του έκανε τη ζημιά.

Στο Scrabble έγραψε... λουμπάγκο!

Ακόμα πιο αστείος ήταν ο τραυματισμός του Λιονέλ Λετιζί. Όταν ο Γάλλος τερματοφύλακας ήταν στην Παρί Σεν Ζερμέν έπαθε λουμπάγκο! Ομως, το περίεργο είναι πως το έπαθε. Ο Λετιζί έσκυψε για να μαζέψει ένα γράμμα από το παιχνίδι Scrabble που έπαιζε με τους φίλους του με αποτέλεσμα να μείνει δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο πανηγυρισμός βγήκε ξινός

Μεγάλη ζημιά έχει πάθει και ο Μάρτιν Παλέρμο. Ο Αργεντινός επιθετικός, της Βιγιαρεάλ τότε, έβαλε γκολ με το «κίτρινο υποβρύχιο» και το πανηγύρισε στην εξέδρα όπου ήταν οι φανατικοί φίλοι της ισπανικής ομάδας. Ομως, το κάγκελο που τους κρατούσε έσπασε και έπεσε στο πόδι του με αποτέλεσμα να το σπάσει.

Το ψάρι του έβγαλε τον ώμο

Οι ανόητες, όμως, ιστορίες με τους τερματοφύλακες δεν σταματούν εδώ. Ο Ντέιβιντ Σίμαν έχει τραυματιστεί λόγω τηλεκοντρόλ και ψαρέματος. Ο Αγγλος γκολκίπερ έσπασε το κόκκαλο του με το τηλεκοντρόλ, ενώ όταν ψάρευε έβγαλε τον ώμο του στην προσπάθεια του να τραβήξει έξω από τη λίμνη ψάρι βάρους 11 κιλών.

Το τηλεχειριστήρια τα... σπάει

Θύμα του τηλεχειριστηρίου έχει πέσει και ο Κάρλο Κουντιτσίνι. Ο πορτιέρο της Τσέλσι χτύπησε στο γόνατο, προσπαθώντας να φτάσει το κοντρόλ του, που ήταν πεσμένο στο πάτωμα. Δηλαδή με τον ίδιο τρόπο που έσπασε το κόκκαλο του ο Σίμαν.

Η πινακίδα είναι επικίνδυνη

Εκτός από το τηλεκοντρόλ πολύ επικίνδυνες είναι και οι διαφημιστικές πινακίδες. Ενας πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, ο Σον Γκόουτερ υπέστη ελαφρύ κάταγμα, καθώς κλότσησε μια πινακίδα από τον ενθουσιασμό του.

Τρύπησε το πόδι του

Από την λίστα δεν λείπει και ο Ντάριους Βασέλ. Ο επιθετικός της Άστον Βίλα, τότε, προσπάθησε να κάνει σπάσει μια φουσκάλα στο πόδι του, όταν ήταν στο σπίτι και πήρε τρυπάνι. Αλλά αντί να τρυπήσει αυτό που ήθελε, τρύπησε το δεξί του πόδι καταστρέφοντας όλες τις αρτηρίες...

Αντί για φάρμακο κατάπιε υπόθετο

Από τους πιο ανόητους τραυματισμούς στην ιστορία είναι του Βραζιλιάνου Ραμάλιο. Τι έκανε ο άνθρωπος; Μπερδεύτηκε με φάρμακο που του είχε χορηγηθεί, καταπίνοντας ένα υπόθετο με αποτέλεσμα να μείνει κλινήρης για περίπου μια εβδομάδα, έχοντας σοβαρό στομαχικό πρόβλημα!

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου...

... λένε πως είναι ο σκύλος. Ομως, ο Ντάρεν Μπάρναρντ που έπαιζε κάποτε στην Μπάρνσλεϊ δεν πρέπει να έχει την ίδια άποψη. Ο άσος της αγγλικής ομάδας έμεινε πέντε μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης επειδή υπέστη ρήξη χιαστών όταν γλίστρησε από τα κάτουρα του σκύλου του.

Το ιπτάμενο παπούτσι του Φέργκιουσον

Σίγουρα οι περισσότεροι θα έχετε στην μνήμη σας τον αστείο τραυματισμό του Ντέιβιντ Μπέκαμ, όταν έπαιζε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ μετά την ήττα από την Αρσεναλ (0-2) για το Κύπελλο Αγγλίας, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν έξαλλος. Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» δέχτηκε ένα παπούτσι που κλώτσησε ο τεχνικός του στο αριστερό μάτι με αποτέλεσμα να κάνει ράμματα.

Τι την θέλεις την Ferrari;

Να έχεις μια Ferrari για να κυκλοφορείς είναι πολύ σικ ακόμα και για έναν όχι και τόσο γνωστό ποδοσφαιριστή. Ο πρώην αμυντικός της Αστον Βίλα, Αλαν Ράιτ δεν είναι και το πρώτο μπόι, όμως, ήθελε να κυκλοφορεί με Ferrari. Σε προσπάθεια του να γκαζώσει με το καινούργιο του αυτοκίνητο τέντωσε άγαρμπα το πόδι του και έπαθε τράβηγμα στο γόνατο. Τελικά άφησε τη Ferrari και πήρε Rover.

Φυσικά και υπάρχουν ακόμα δεκάδες αστείοι τραυματισμοί...

 

Τελευταία Νέα