Ζενίτ έτοιμη για... τίτλο!

Ζενίτ έτοιμη για... τίτλο!

bet365

Η Ζενίτ πέρασε με νίκη από την Μόσχα (2-1 την Σπαρτάκ), εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της ΤΣΣΚΑ στο Κρασνοντάρ (1-1 με Κούμπαν) και αποσπάστηκε 9 βαθμούς από τους Μοσχοβίτες.

Στο +9 η Ζενίτ!
Η Ζενίτ γνώριζε ότι μετά την γκέλα της ΤΣΣΚΑ στο Κρασνοντάρ είχε την ευκαιρία να ξεφύγει και άλλο στην κορυφή. Οι παίκτες του Σπαλέτι μπήκαν δυνατά από το πρώτο λεπτό και έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μπιστρόβ να μην μπορεί να νικήσει τον Ντίκαν. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ρώσος μέσος, όμως, το έκανε ο Σέμακ λίγο αργότερα, καθώς στο 10' με ξερό δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντίκαν για το 1-0! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με τον Εμενίκε, όμως ο Μαλαφέεβ του είπε «όχι», με τους φιλοξενούμενους στη συνέχεια να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κερζακόβ θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0, πριν ο Τζιούμπα απειλήσει για την Σπαρτάκ στο 38'.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ σε καλή θέση, ο Κομπάροβ ανέλαβε να το εκτελέσει, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μαλαφέεβ για την μεγαλύτερη ευκαιρία των Μοσχοβιτών στο παιχνίδι! Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, με τον Εμενίκε να απειλεί πρώτος για τους γηπεδούχους, τους παίκτες του Σπαλέτι να έχουν και πάλι τον έλεγχο και να κερδίζουν πέναλτι στο 63', όταν ο Παρέχα ανέτρεψε τον Κερζακόβ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0. Οι παίκτες του Κάρπιν πίεσαν στη συνέχεια για το γκολ, όμως άργησαν να τα καταφέρουν, με τον Τζιούμπα να κατεβάζει εξαιρετικά την μπάλα και να... σκοτώνει τον Μαλαφέεβ για το τελικό 1-2 στο 85' και την Ζενίτ να φεύγει με την μεγάλη νίκη από το «Λουζνίκι».

Το... μυστικό όπλο της Κούμπαν!
Η ΤΣΣΚΑ είχε δύσκολη έξοδο στο Κρασνοντάρ με την Κούμπαν και τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα χωρίς τον τραυματία Τζαγκόεβ. Οι παίκτες του Πετρέσκου ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, με τους Μοσχοβίτες να πηγαίνουν καθαρά λόγω τύχης με το 0-0 στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Μποκούρ και Τραορέ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, που πίεσαν για το γκολ, απειλήθηκαν ελάχιστα, είχαν ακυρωθέν γκολ και πλήρωσαν την αδυναμία τους στην τελική προσπάθεια. Ο ρυθμός έπεσε στην επανάληψη, με τους Μοσχοβίτες να παρουσιάζονται αρκετά βελτιωμένοι και να φτάνουν στο γκολ στο 71', όταν ο Τόσιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Ντουμπία με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 1-0. Το γκολ αποσυντόνισε τους γηπεδούχους, που δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν στο γκολ, όμως στο 88' ο Σικρέτ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Τσεπτσούκοβ και δεν αστόχησε για το τελικό 1-1, που έδωσε την ευκαιρία στην Ζενίτ να αυξήσει την διαφορά της από την ΤΣΣΚΑ και να βάλει σε μπελάδες τους Μοσχοβίτες σε ό,τι αφορά την 2η θέση, που οδηγεί στο Champions League.

Ελπίζει η Βόλγκα
Η Βόλγκα υποδέχθηκε την Ροστόβ στο χιονισμένο Νόβγκοροντ και πήρε πολύ σημαντική νίκη 2-0, που την κρατάει ζωντανή στο κυνήγι της απευθείας παραμονής. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν στο γκολ μόλις στο 6', όταν ο Μπιμπίλοβ βγήκε μόνος απέναντι από τον Πλετίκοσα και δεν αστόχησε για το 1-0. Στη συνέχεια οι παίκτες του Τσερίσεβ έχασαν πολλές ευκαιρίες, με τους Μπιμπίλοβ και Καριάκα να χάνουν τις σημαντικότερες, πριν ο τελευταίος ευστοχήσει στο... αστείο πέναλτι που κέρδισε η Βόλγκα στο 32'. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν, έκαναν άσχημη εμφάνιση και δίκαια έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι...

«Χ»άνει έδαφος η Κρίλια
Η Κρίλια Σοβέτοβ υποδέχθηκε την Κρανοντάρ στην Σαμάρα, έχασε πολλές ευκαιρίες και τελικά το πλήρωσε, μένοντας στο 1-1 και πλέον πολύ δύσκολα θα αποφύγει τα μπαράζ, ενώ ακόμη μπορεί να κινδυνεύσει από την Τομ Τομσκ. Οι γηπεδούχοι έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Γιάκοβλεβ να χάνει τις πιο σημαντικές, πριν ο Σαμσόνοβ πετύχει εκπληκτικό γκολ στο 37' για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με νύχια και με δόντια το μηδέν, μέχρι το 69', όταν ο Κορνιλένκο με ωραίο τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η Κρίλια πίεσε μέχρι το τέλος για το γκολ, όμως δεν τα κατάφερε, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Παρασκευή (30/03)

Σπαρτάκ Νάλτσικ-Τομ Τομσκ 0-2

(16' Γκαταγκόβ, 57' Ρόποταν)

Σάββατο (31/03)

Βόλγκα-Ροστόβ 2-0

(6' Μπιμπίλοβ, 32' πεν. Καριάκα)

Κούμπαν-ΤΣΣΚΑ 1-1
(88' Σικρέτ - 71' Ντουμπία)

Σπαρτάκ Μόσχας-Ζενίτ 1-2
(85' Τζιούμπα - 10' Σέμακ, 63' πεν. Κερζακόβ)

Κρίλια Σοβέτοβ-Κρασνοντάρ 1-1
(69' Κορνιλένκο - 37' Σαμσόνοβ)

Κυριακή (01/04)

Άμκαρ-Τέρεκ Γκρόζνι (13:00)
Ρούμπιν-Ανζί (15:15)
Λοκομοτίβ-Ντιναμό (17:30)

Βαθμολογία

Πλέι οφ

1. Ζενίτ 74*
2. ΤΣΣΚΑ 65*
3. Λοκομοτίβ 63
4. Σπαρτάκ Μόσχας 62*
5. Ανζί 59
6. Ντιναμό 59
7. Ρούμπιν 58
8. Κούμπαν 55*

Πλέι άουτ
1. Κρασνοντάρ 49*
2. Ροστόβ 42*
3. Τέρεκ Γκρόζνι 41
4. Άμκαρ 41
5. Βόλγκα 37*
6. Κρίλια Σοβέτοβ 36*
7. Τομ Τομσκ 29*
8. Σπαρτάκ Νάλτσικ 27*

*Με παιχνίδι περισσότερο.

Επόμενη αγωνιστική


Τέρεκ Γκρόζνι-Σπαρτάκ Νάλτσικ
Βόλγκα-Κρίλια Σοβέτοβ
Άμκαρ-Ροστόβ
Λοκομοτίβ-Ζενίτ
ΤΣΣΚΑ-Ανζί
Ντιναμό-Ρούμπιν
Κρασνοντάρ-Τομ Τομσκ
Σπαρτάκ Μόσχας-Κούμπαν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE ΡΩΣΙΑΣ Τελευταία Νέα