Με Ρόμπεν για τίτλο! (vid)

Με Ρόμπεν για τίτλο! (vid)

Με Ρόμπεν για τίτλο! (vid)

bet365

Για ακόμα μία φορά ο Ολλανδός μίλησε στα δύσκολα και με δικό του γκολ χάρισε στους Βαυαρούς νίκη (0-1) επί της Νυρεμβέργης που τους φέρνει στο -3 από την Ντόρτμουντ.

Δεν είπε «όχι» στο δώρο της Στουτγκάρδης η Μπάγερν και αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, πέρασε από την έδρα της Νυρεμβέργης (0-1) και μείωσε σε απόσταση βολής της διαφορά απόμ την πρωτοπόρο και κάτοχο του τίτλου, Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί είχαν για ακόμα μία φορά πρωταγωνιστή τον μεγάλο Ολλανδό, Αριεν Ρόμπεν, ο οποίος δημιούργησε ό,τι καλό υπήρχε για την ομάδα του Χάινκες και με δικό του γκολ την έφερε πιο κοντά στην κορυφή και για τα καλά στη μάχη για την Σαλατιέρα. Αυτό ήταν το ματς Νο57 για τον Ρόμπεν στην Bundesliga και το κοντέρ του έφτασε να γράφει ότι είναι μέσα σε 58 τέρματα (39 γκολ, 19 ασίστ).

Το πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικά υποτονικό, με την Μπάγερν να απειλεί ελάχιστα και να κάνει την Νυρεμβέργη να πιστεύει ότι μπορεί για ακόμα μία χρονιά να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Στο 18' μετά από φάουλ του Ρόμπεν ο Μπαντστούμπερ πήρε την κεφαλιά, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ και στο 34' ο Πράνιτς έκανε τη σέντρα, όμως ο Ολλανδός έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση. Στο 43' η Νυρεμβέργη παραλίγο να κάνει τη ζημιά με τον Γκόμες να διώχνει πριν την γραμμή.

Στην επανάληψη οι Βαυαροί μπήκαν με σκοπό να μην αφήσουν άλλο χρόνο να πάει χαμένος και στο 49' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μίλερ, ο οποίος από το πέναλτι έκανε κακό σουτ με τον Σέφερ να μπλοκάρει. Στη συνέχεια ο Χάινκες πέρασε στο ματς τους Σβαϊνστάιγκερ και Ριμπερί και η Μπάγερν έγινε πολύ επιθετική. Στο 66' ακυρώθηκε κανονικό γκολ της Μπάγερν με τον Ρόμπεν να περνάει κάθετη στον Γκόμες και ο Γερμανός έδωσε σε κανό τέρμα στον Μίλερ, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ενώ καλυπτόταν καθαρά. Τρία λεπτά μετά η τάξη αποκαταστάθηκε, όταν ο Ρόμπεν έβγαλε τετ α τετ τον Ριμπερί ο Γάλλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέφερ, όμως ο Ολλανδός πήρε στη συνέχεια της φάσης τη μπάλα και με σουτ στη γωνία από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1.

Στο 88' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, όμως ο Ρόμπεν αφού δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλάγια, έκανε τη σέντρα για τον Γκόμες που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και η Μπάγερν λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού δύο λεπτά μετά σε σουτ του Κοέν ο Νόιερ έχασε τη μπάλα, η οποία πήγε στο δοκάρι και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις

Νυρεμβέργη (Ντίτερ Χέκινγκ): Σέφερ, Πινόλα, Μαρόχ, Βόλσαϊντ, Φόιλνερ, Μπάλιτς (68' Κοέν), Σίμονς, Χλούσεκ (46' Μακ), Ντιντάβι (77' Μπουντζάκου), Πέκχαρτ, Τσάντλερ.

Μπάγερν Μονάχου (Γιούπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Κοντέντο, Ρόμπεν, Τίμοστσουκ (55' Σβαϊνστάγκερ), Πράνιτς (57' Ριμπερί), Κρόος (80' Λουίζ Γκουστάβο), Γκόμες, Μίλερ.

Διαιτητής: Σβάγιερ

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα