Πιο κοντά στο... σπίτι της! (vid)

Πιο κοντά στο... σπίτι της! (vid)

Πιο κοντά στο... σπίτι της! (vid)

bet365

Η Μαρσέιγ αποδείχθηκε χαμηλό εμπόδιο στο δρόμο της Μπάγερν για την «Αλιάντζ Αρίνα» και οι Βαυαροί με το 2-0 στο Βελοντρόμ ετοιμάζονται για Ρεάλ!

Η τελευταία φορά που η Μαρσέιγ κέρδισε ένα παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις ήταν πριν από 35 ημέρες, όταν επιβλήθηκε της Ίντερ 1-0 για το Champions League στο ίδιο γήπεδο, στο οποίο υποδέχθηκε την Μπάγερν. Το κλίμα εντελώς αντίθετο στις δύο ομάδες, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να ανεβάζουν πανό κατά του Ντιντιέ Ντεσάμπ και των παικτών τους, με τον Ριμπερί να γιουχάρεται από τους Μασσαλούς στην προθέρμανση και για μία ακόμη φορά οι «Φωκαείς» έφυγαν από το γήπεδο με το κεφάλι σκυμμένο... Οι Γάλλοι το πάλεψαν, όμως οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αποδείχθηκαν σαφώς πιο αποτελεσματικοί και έφυγαν δίκαια με νίκη 2-0, κάνοντας στην ουσία... check in για τα ημιτελικά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους Μασσαλούς να χάνουν τις σημαντικότερες ευκαιρίες. Μόλις στο 7' η Μαρσέιγ διπλή μεγάλη ευκαιρία, όταν αρχικά ο Νόιερ απέκρουσε σχεδόν πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Φανί και στη συνέχεια ο Ρεμί έκανε το σουτ από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το... ένα μέτρο! Στο 14' ήρθε το πρώτο σουτ για την Μπάγερν με τον Αλάμπα και την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ, με τους παίκτες του Χάινκες να έχουν στη συνέχεια τον πλήρη έλεγχο, να κυκλοφορούν την μπάλα και να ψάχνουν διαδρόμους προς την εστία του Αντράντε. Στο 32' ο Ντιαρά απείλησε τον Νόιερ και στο 39' ο Κρόος τον Αντράντε, πριν ο Ρεμί χάσει νέα τεράστια ευκαιρία στο 39' για να ανοίξει το σκορ και όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στο 44', όμως, ήρθε ο Σούπερ Μάριο να σκοράρει για ακόμη μία φορά, για να φτάσει τα 11 στη φετινή διοργάνωση! Ο Λαμ έκλεψε την μπάλα - με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι - άφησε στον Ρόμπεν, ο Ολλανδός έβγαλε εκπληκτική κάθετη μπαλιά και ο Γκόμεζ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αντράντε για να κάνει το 1-0 και να πετύχει το πρώτο του γκολ στο Champions League με προσπάθεια εκτός περιοχής! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 20ό του γκολ στη διοργάνωση με την Μπάγερν και χρειάζεται ακόμη ένα για να πιάσει τον πρώτο σκόρερ των Βαυαρών, τον μεγάλο Τζιοβάνι Έλμπερ. Οι Βαυαροί φέτος είχαν κερδίσει το 97% των παιχνιδιών στα οποία προηγήθηκαν και πλέον αύξησαν κατά λίγο το ποσοστό τους, φτάνοντας τις 30 νίκες στα 31 παιχνίδια, που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Αντρέ Αγιού στο 56' και τον Νόιερ να δείχνει ξανά την ποιότητά του, κάνοντας μεγάλη απόκρουση, πριν οι φιλοξενούμενοι αρχίσουν και πάλι να παίρνουν τα ηνία και να φτάνουν κοντά στο 2-0 στο 59' με τον Γκόμεζ. Στο 58' ήρθε η τελευταία σημαντική ευκαιρία για τους Μασσαλούς, όταν ο Ρεμί εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αλάμπα, έκανε το σουτ, όμως είδε για ακόμη μία φορά τον Νόιερ να του λέει «όχι». Στο 69' ο Ρόμπεν έπαιξε εξαιρετικά το 1-2 με τον Μίλερ και με πολύ ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0, για να τελειώσει στην ουσία το παιχνίδι... Τα τελευταία 7 γκολ του Ολλανδού, μάλιστα, στο Champions League έχουν επιτευχθεί σε φάση νοκ άουτ! Στη συνέχεια η Μπάγερν κατέβασε ταχύτητα, συνέχισε να έχει τον έλεγχο και κράτησε... χαλαρά το 2-0 μέχρι το τέλος, που την φέρνει με... ενάμισι πόδι στα ημιτελικά και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Αντράντε, Μορέλ, Φανί, Ενκουλού, Αθπιλικουέτα, Ντιαρά (71' Σεϊρού), Εμπιά, Αμαλφιτάνο (68' Μπραντάο), Βαλμπουένα, Α. Αγού, Ρεμί.

Μπάγερν (Γιουτ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Αλάμπα, Λουίζ Γκουστάβο, Κρόος (63' Τίμοστσουκ), Ρόμπεν, Ριμπερί (78' Πράνιτς), Μίλερ (70' Σβάινσταϊγκερ), Γκόμεζ.

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα